Mysql query probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Brecht S

Brecht S

13/01/2015 15:24:31
Quote Anchor link
Ik heb hier 3 tabellen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
contacten
historiek
taken

De relatie tussen de contacten en historiek is de historiek.contact_id die gelijk is aan de contacten.id tabel. Maar er is geen relatie tussen de contacten en taken tabel of tussen de historiek en taken tabel. Toch zou ik deze in de query willen opnemen omdat ik van de taken het id zou nodig hebben.
De query zou er als volgt moeten uitzien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
                    SELECT
                        h.actiedatum,
                h.contact_id,
                h.historiek,
                h.id,
                h.type,
                c.bedrijfsnaam,
                c.voornaam,
                c.achternaam,
                                t.id
                FROM
                historiek h
                JOIN
                contacten c
                ON
                h.contact_id = c.id
                            JOIN
                                taken t
                            ON
                                ???
                WHERE
                actiedatum <= CURRENT_DATE AND afgewerkt <> 'ja' AND actiedatum <> '0000-00-00' AND naam = '". $_SESSION['username'] ."'


Maar wat moet op de ??? komen? Of heb ik die ON niet altijd nodig?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:18:59
 
Jan de Laet

Jan de Laet

13/01/2015 16:01:54
Quote Anchor link
De join condition ON is niet nodig, maar krijg je dan wel je gewenste resultaat?
Iedere rij uit taken zal dan gekoppeld worden aan iedere rij van contacten en historiek.

Ik betwijfel of dat zinvol is.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/01/2015 16:16:36
Quote Anchor link
>> Maar er is geen relatie tussen de contacten en taken tabel of tussen de historiek en taken tabel.

Als er geen relatie is, kun je geen verbanden leggen en dus die JOIN nooit goed invullen.

Laat eens de definities van de drie tabellen zien?
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 16:31:11
Quote Anchor link
@Jan: nee is niet zinvol. Inderdaad. Ik krijg alle resultaten ertussen die in taken zitten maar heb niet alles nodig.

@Ward: Nee dacht ik ook al. Wat bedoel je met de definities van de 3 tabellen?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/01/2015 16:32:50
Quote Anchor link
Hoe ziet de CREATE TABLE eruit?
Dat kun je zien als je de tabel bijvoorbeeld exporteert of een back-up maakt.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 16:41:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
--
-- Tabelstructuur voor tabel `historiek`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `historiek` (
  `id` int(5) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `datum` varchar(50) NOT NULL,
  `naam` varchar(100) NOT NULL,
  `historiek` longtext NOT NULL,
  `contact_id` varchar(5) NOT NULL,
  `file` varchar(100) NOT NULL,
  `file_ext` varchar(4) NOT NULL,
  `actiedatum` date DEFAULT NULL,
  `afgewerkt` varchar(10) NOT NULL,
  `type` varchar(20) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=466 ;


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
--
-- Tabelstructuur voor tabel `contacten`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `contacten` (
  `id` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `terugbeldatum_vtw` varchar(150) NOT NULL,
  `terugbeluur_vtw` varchar(150) NOT NULL,
  `datum_ingave` varchar(50) NOT NULL,
  `datum_gewijzigd` varchar(50) NOT NULL,
  `datum_klant` varchar(50) NOT NULL,
  `maand_klant` varchar(20) NOT NULL,
  `bedrijfsnaam` varchar(100) NOT NULL,
  `achternaam` varchar(100) NOT NULL,
  `voornaam` varchar(50) NOT NULL,
  `adres` varchar(100) NOT NULL,
  `postcode` varchar(100) NOT NULL,
  `gemeente` varchar(20000) NOT NULL,
  `lat` float NOT NULL,
  `lng` float NOT NULL,
  `cont_status` varchar(20) NOT NULL,
  `afsp_status` varchar(20) NOT NULL,
  `mobiel` varchar(50) NOT NULL,
  `telefoon` varchar(50) NOT NULL,
  `email` varchar(100) NOT NULL,
  `functie` varchar(150) NOT NULL,
  `website` varchar(100) NOT NULL,
  `opmerkingen` varchar(20000) NOT NULL,
  `opmerkingen_klant` varchar(20000) NOT NULL,
  `vertegenwoordiger` varchar(50) NOT NULL,
  `prospecteur` varchar(50) NOT NULL,
  `terugbeldatum` varchar(50) NOT NULL,
  `convert_terugbeldatum` varchar(50) NOT NULL,
  `terugbeluur` varchar(20) NOT NULL,
  `link` varchar(150) NOT NULL,
  `subaccount` varchar(10) NOT NULL,
  `vip` varchar(10) NOT NULL,
  `sectornaam` varchar(350) NOT NULL,
  `fact_naam` varchar(255) NOT NULL,
  `fact_tav` varchar(255) NOT NULL,
  `fact_venvorm` varchar(20) NOT NULL,
  `fact_adres` varchar(255) NOT NULL,
  `fact_postcode` varchar(20) NOT NULL,
  `fact_gemeente` varchar(100) NOT NULL,
  `fact_btwnr` varchar(50) NOT NULL,
  `fact_email` varchar(255) NOT NULL,
  `per_voorschot` varchar(10) NOT NULL,
  `per_tussentijds` varchar(10) NOT NULL,
  `per_slot` varchar(10) NOT NULL,
  `photo` varchar(255) NOT NULL,
  `uitdaging` longtext NOT NULL,
  `bucket` varchar(255) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1205 ;


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
--
-- Tabelstructuur voor tabel `taken`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `taken` (
  `id` int(5) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `project_id` varchar(50) NOT NULL,
  `subproject_id` varchar(50) NOT NULL,
  `toewijzen_id` varchar(50) NOT NULL,
  `taak_naam` varchar(255) NOT NULL,
  `status` varchar(100) NOT NULL,
  `omschrijving` longtext NOT NULL,
  `ges_tijd` varchar(100) NOT NULL,
  `ges_budget` varchar(100) NOT NULL,
  `wer_tijd` varchar(100) NOT NULL,
  `wer_budget` varchar(100) NOT NULL,
  `ges_startdatum` varchar(50) NOT NULL,
  `wer_startdatum` varchar(50) NOT NULL,
  `ges_einddatum` varchar(50) NOT NULL,
  `wer_einddatum` varchar(50) NOT NULL,
  `type` varchar(50) NOT NULL,
  `regie` varchar(10) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=79 ;
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/01/2015 16:51:50
Quote Anchor link
Er ontbreekt dan, denk ik zo, in je query nog een bruggetje: je moet de tabel met projecten via de project_id relateren aan de contacten, anders zie je niet voor wie je wat doet.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 16:59:16
Quote Anchor link
Dat is ook zo. Maar die heb ik in deze query niet nodig. Of zie ik dit hier verkeerd?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/01/2015 17:01:18
Quote Anchor link
Datum en tijden horen niet in een varchar.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/01/2015 17:11:50
Quote Anchor link
>>
Dat is ook zo. Maar die heb ik in deze query niet nodig. Of zie ik dit hier verkeerd?

Ja, je hebt via de projecten tabel een indirecte relatie tussen taken en contacten. Dus moet je die tabel gebruiken ook al gebruik je daar verder niets uit.

En let ook op de opmerking van San The.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 17:12:43
Quote Anchor link
Nee inderdaad. Datum en tijden horen niet in een varchar maar dit is nog het oude model dat ik volledig aan het herwerken ben. Vandaar zo af en toe mijn vragen hier op dit forum.
Dus - SanThe - jouw punt is terecht maar is geen oplossing op mijn vraag hier ;-)

Toevoeging op 13/01/2015 17:34:07:

@Ger: moet ik dan een paar JOIN gebruiken in die query? Wat moet ik dan telkens bij de ON zetten? Dit is mij niet duidelijk. Zie hieronder tot waar ik het zie. De vraagtekens blijven het probleem:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
             SELECT
                h.actiedatum,
                h.contact_id,
                h.historiek,
                h.id,
                h.type,
                c.bedrijfsnaam,
                c.voornaam,
                c.achternaam,
                t.id
             FROM
                historiek h
             JOIN
                contacten c
             ON
                h.contact_id = c.id
             JOIN
                taken t
             ON
                ???
             JOIN
                projecten p
             ON
                ???
             WHERE
                actiedatum <= CURRENT_DATE AND afgewerkt <> 'ja' AND actiedatum <> '0000-00-00' AND naam = '". $_SESSION['username'] ."'
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/01/2015 17:39:17
Quote Anchor link
Je moet projecten zien als een soort van koppeltabel tussen contacten en taken, dus je joined eerst projecten aan contacten en dan taken aan projecten.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 18:02:47
Quote Anchor link
Ik heb nu een nieuwe query maar resultaten zijn niet correct.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
SELECT
   h.actiedatum,
   h.contact_id,
   h.historiek,
   h.id,
   h.type,
   c.bedrijfsnaam,
   c.voornaam,
   c.achternaam,
   t.id as tid
FROM
   historiek h
JOIN
   contacten c
ON
   h.contact_id = c.id
JOIN
   projecten p
ON
   p.contact_id = c.id
JOIN
   taken t
ON
   t.project_id = p.id
WHERE
   h.actiedatum <= CURRENT_DATE AND h.afgewerkt <> 'ja' AND h.actiedatum <> '0000-00-00'
";
Gewijzigd op 13/01/2015 20:09:12 door Brecht S
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/01/2015 19:59:48
Quote Anchor link
Mijn wilde gok is dat je dubbele records krijgt, maar je geeft niet aan waarom de resultaten niet kloppen dus het is maar een gok.

Je wilt iets met taak_id maar dit komt niet in de query voor.

Kortom, ben wat duidelijker in wat je precies wilt bereiken.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 20:05:31
Quote Anchor link
Ik krijg inderdaad dubbele records en andere records die ik zou moeten zien komen niet naar boven. Het is iets vreemds die ik moeilijk kan beschrijven. Ik had 22 results maar nu met bovenstaande query heb ik nog 1' records over waarvan al meer of de helft dubbele. Ik heb de taak_id toegevoegd want die stond er inderdaad niet in.
Gewijzigd op 13/01/2015 20:06:48 door Brecht S
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/01/2015 20:14:14
Quote Anchor link
Weet je dat als je op StackOverflow zo weinig informatie geeft gewoon het topic op hold wordt gezet.

Je zit op PHPhulp.nl en niet op vriendenvanjomanda.hz, dus geef voldoende en duidelijke informatie.
Dus voorbeeld gegevens en het uiteindelijke resultaat wat je eruit wilt hebben.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 20:19:42
Quote Anchor link
De query in het begin werkt perfect. Alleen wil ik nu ook de mogelijkheid voorzien om mensen een taak direct te laten aanpassen vanuit deze tool. Vandaar heb ik het taak_id ook nodig. Maar aangezien ik geen relatie heb met contacten en historiek tabel en taken zit dit beetje moeilijk. Van die taken moet ik enkel het ID hebben zodat ik dat kan oproepen op een andere pagina om die taak te bewerken.

Ik had 22 resultaten en geen dubbele met de eerste query, nu met de nieuwe heb ik maar 14 records meer over en die bestaan uit maar 2 records meer die meerdere keren herhaald worden.

Toevoeging op 13/01/2015 20:24:34:

Misschien nog een extra woordje uitleg. Het betreft hier een overzicht pagina met alle activiteiten die iemand moet doen, een soort todo lijst. Die hangen ook vast aan een contactpersoon waar je iets moet mee doen, vandaar de link met de contacten zodat de naam van die persoon tevoorschijn komt ipv enkel maar een ID. In die historiek kan je kiezen of je een historiek item wilt maken als notitie, taak of todo. Als notitie komt die in een tabel, als todo in deze overzichtlijst en als taak ook in de overzichtlijst maar ook nog eens in de projectentool. Dit is enkel maar allemaal ter info / background informatie. Want hier is het enige doel die overzichtlijst te maken.
 
Jan de Laet

Jan de Laet

13/01/2015 20:35:23
Quote Anchor link
Als een contact geen projecten heeft of als een project geen taken heeft, zul je deze contacten dus niet meer zien.
Een contact met meerdere projecten of projecten met meerdere taken zie je vaker.

Het 1e kun je oplossen door de JOIN naar projecten en de JOIN naar taken te vervangen door LEFT OUTER JOIN.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 20:46:25
Quote Anchor link
Er kunnen inderdaad 1 of meerdere projecten aan contacten hangen of 1 of meerdere projecten zijn met 1 of meerdere taken.
Met jouw aanpassing door te voeren zie ik nu meerdere juiste records verschijnen maar als er blijkbaar projecten aanwezig zijn (en dus ook taken) voor die bepaalde personen krijg ik die records dubbel en het aantal keren dat ze dubbel verschijnen = het aantal taken dat eronder zitten. Personen die geen projecten hebben en dus ook geen taken komen maar 1 keer voor.
Gewijzigd op 13/01/2015 20:51:15 door Brecht S
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/01/2015 20:46:57
Quote Anchor link
Offtopic:

Ik heb vriendenvanjomanda.hz zojuist toegevoegd aan mijn favorieten. #ROFLMAOWPIMP
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/01/2015 20:53:29
Quote Anchor link
Voor zover ik het kan beoordelen moet je gewoon twee queries uitvoeren, één voor de historie en één voor de taken.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.