Mysql query probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Brecht S

Brecht S

13/01/2015 15:24:31
Quote Anchor link
Ik heb hier 3 tabellen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
contacten
historiek
taken

De relatie tussen de contacten en historiek is de historiek.contact_id die gelijk is aan de contacten.id tabel. Maar er is geen relatie tussen de contacten en taken tabel of tussen de historiek en taken tabel. Toch zou ik deze in de query willen opnemen omdat ik van de taken het id zou nodig hebben.
De query zou er als volgt moeten uitzien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
                    SELECT
                        h.actiedatum,
                h.contact_id,
                h.historiek,
                h.id,
                h.type,
                c.bedrijfsnaam,
                c.voornaam,
                c.achternaam,
                                t.id
                FROM
                historiek h
                JOIN
                contacten c
                ON
                h.contact_id = c.id
                            JOIN
                                taken t
                            ON
                                ???
                WHERE
                actiedatum <= CURRENT_DATE AND afgewerkt <> 'ja' AND actiedatum <> '0000-00-00' AND naam = '". $_SESSION['username'] ."'


Maar wat moet op de ??? komen? Of heb ik die ON niet altijd nodig?
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 06:35:22
 
Jan de Laet

Jan de Laet

13/01/2015 16:01:54
Quote Anchor link
De join condition ON is niet nodig, maar krijg je dan wel je gewenste resultaat?
Iedere rij uit taken zal dan gekoppeld worden aan iedere rij van contacten en historiek.

Ik betwijfel of dat zinvol is.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/01/2015 16:16:36
Quote Anchor link
>> Maar er is geen relatie tussen de contacten en taken tabel of tussen de historiek en taken tabel.

Als er geen relatie is, kun je geen verbanden leggen en dus die JOIN nooit goed invullen.

Laat eens de definities van de drie tabellen zien?
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 16:31:11
Quote Anchor link
@Jan: nee is niet zinvol. Inderdaad. Ik krijg alle resultaten ertussen die in taken zitten maar heb niet alles nodig.

@Ward: Nee dacht ik ook al. Wat bedoel je met de definities van de 3 tabellen?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/01/2015 16:32:50
Quote Anchor link
Hoe ziet de CREATE TABLE eruit?
Dat kun je zien als je de tabel bijvoorbeeld exporteert of een back-up maakt.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 16:41:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
--
-- Tabelstructuur voor tabel `historiek`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `historiek` (
  `id` int(5) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `datum` varchar(50) NOT NULL,
  `naam` varchar(100) NOT NULL,
  `historiek` longtext NOT NULL,
  `contact_id` varchar(5) NOT NULL,
  `file` varchar(100) NOT NULL,
  `file_ext` varchar(4) NOT NULL,
  `actiedatum` date DEFAULT NULL,
  `afgewerkt` varchar(10) NOT NULL,
  `type` varchar(20) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=466 ;


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
--
-- Tabelstructuur voor tabel `contacten`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `contacten` (
  `id` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `terugbeldatum_vtw` varchar(150) NOT NULL,
  `terugbeluur_vtw` varchar(150) NOT NULL,
  `datum_ingave` varchar(50) NOT NULL,
  `datum_gewijzigd` varchar(50) NOT NULL,
  `datum_klant` varchar(50) NOT NULL,
  `maand_klant` varchar(20) NOT NULL,
  `bedrijfsnaam` varchar(100) NOT NULL,
  `achternaam` varchar(100) NOT NULL,
  `voornaam` varchar(50) NOT NULL,
  `adres` varchar(100) NOT NULL,
  `postcode` varchar(100) NOT NULL,
  `gemeente` varchar(20000) NOT NULL,
  `lat` float NOT NULL,
  `lng` float NOT NULL,
  `cont_status` varchar(20) NOT NULL,
  `afsp_status` varchar(20) NOT NULL,
  `mobiel` varchar(50) NOT NULL,
  `telefoon` varchar(50) NOT NULL,
  `email` varchar(100) NOT NULL,
  `functie` varchar(150) NOT NULL,
  `website` varchar(100) NOT NULL,
  `opmerkingen` varchar(20000) NOT NULL,
  `opmerkingen_klant` varchar(20000) NOT NULL,
  `vertegenwoordiger` varchar(50) NOT NULL,
  `prospecteur` varchar(50) NOT NULL,
  `terugbeldatum` varchar(50) NOT NULL,
  `convert_terugbeldatum` varchar(50) NOT NULL,
  `terugbeluur` varchar(20) NOT NULL,
  `link` varchar(150) NOT NULL,
  `subaccount` varchar(10) NOT NULL,
  `vip` varchar(10) NOT NULL,
  `sectornaam` varchar(350) NOT NULL,
  `fact_naam` varchar(255) NOT NULL,
  `fact_tav` varchar(255) NOT NULL,
  `fact_venvorm` varchar(20) NOT NULL,
  `fact_adres` varchar(255) NOT NULL,
  `fact_postcode` varchar(20) NOT NULL,
  `fact_gemeente` varchar(100) NOT NULL,
  `fact_btwnr` varchar(50) NOT NULL,
  `fact_email` varchar(255) NOT NULL,
  `per_voorschot` varchar(10) NOT NULL,
  `per_tussentijds` varchar(10) NOT NULL,
  `per_slot` varchar(10) NOT NULL,
  `photo` varchar(255) NOT NULL,
  `uitdaging` longtext NOT NULL,
  `bucket` varchar(255) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1205 ;


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
--
-- Tabelstructuur voor tabel `taken`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `taken` (
  `id` int(5) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `project_id` varchar(50) NOT NULL,
  `subproject_id` varchar(50) NOT NULL,
  `toewijzen_id` varchar(50) NOT NULL,
  `taak_naam` varchar(255) NOT NULL,
  `status` varchar(100) NOT NULL,
  `omschrijving` longtext NOT NULL,
  `ges_tijd` varchar(100) NOT NULL,
  `ges_budget` varchar(100) NOT NULL,
  `wer_tijd` varchar(100) NOT NULL,
  `wer_budget` varchar(100) NOT NULL,
  `ges_startdatum` varchar(50) NOT NULL,
  `wer_startdatum` varchar(50) NOT NULL,
  `ges_einddatum` varchar(50) NOT NULL,
  `wer_einddatum` varchar(50) NOT NULL,
  `type` varchar(50) NOT NULL,
  `regie` varchar(10) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=79 ;
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/01/2015 16:51:50
Quote Anchor link
Er ontbreekt dan, denk ik zo, in je query nog een bruggetje: je moet de tabel met projecten via de project_id relateren aan de contacten, anders zie je niet voor wie je wat doet.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 16:59:16
Quote Anchor link
Dat is ook zo. Maar die heb ik in deze query niet nodig. Of zie ik dit hier verkeerd?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/01/2015 17:01:18
Quote Anchor link
Datum en tijden horen niet in een varchar.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/01/2015 17:11:50
Quote Anchor link
>>
Dat is ook zo. Maar die heb ik in deze query niet nodig. Of zie ik dit hier verkeerd?

Ja, je hebt via de projecten tabel een indirecte relatie tussen taken en contacten. Dus moet je die tabel gebruiken ook al gebruik je daar verder niets uit.

En let ook op de opmerking van San The.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 17:12:43
Quote Anchor link
Nee inderdaad. Datum en tijden horen niet in een varchar maar dit is nog het oude model dat ik volledig aan het herwerken ben. Vandaar zo af en toe mijn vragen hier op dit forum.
Dus - SanThe - jouw punt is terecht maar is geen oplossing op mijn vraag hier ;-)

Toevoeging op 13/01/2015 17:34:07:

@Ger: moet ik dan een paar JOIN gebruiken in die query? Wat moet ik dan telkens bij de ON zetten? Dit is mij niet duidelijk. Zie hieronder tot waar ik het zie. De vraagtekens blijven het probleem:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
             SELECT
                h.actiedatum,
                h.contact_id,
                h.historiek,
                h.id,
                h.type,
                c.bedrijfsnaam,
                c.voornaam,
                c.achternaam,
                t.id
             FROM
                historiek h
             JOIN
                contacten c
             ON
                h.contact_id = c.id
             JOIN
                taken t
             ON
                ???
             JOIN
                projecten p
             ON
                ???
             WHERE
                actiedatum <= CURRENT_DATE AND afgewerkt <> 'ja' AND actiedatum <> '0000-00-00' AND naam = '". $_SESSION['username'] ."'
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/01/2015 17:39:17
Quote Anchor link
Je moet projecten zien als een soort van koppeltabel tussen contacten en taken, dus je joined eerst projecten aan contacten en dan taken aan projecten.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 18:02:47
Quote Anchor link
Ik heb nu een nieuwe query maar resultaten zijn niet correct.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
SELECT
   h.actiedatum,
   h.contact_id,
   h.historiek,
   h.id,
   h.type,
   c.bedrijfsnaam,
   c.voornaam,
   c.achternaam,
   t.id as tid
FROM
   historiek h
JOIN
   contacten c
ON
   h.contact_id = c.id
JOIN
   projecten p
ON
   p.contact_id = c.id
JOIN
   taken t
ON
   t.project_id = p.id
WHERE
   h.actiedatum <= CURRENT_DATE AND h.afgewerkt <> 'ja' AND h.actiedatum <> '0000-00-00'
";
Gewijzigd op 13/01/2015 20:09:12 door Brecht S
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/01/2015 19:59:48
Quote Anchor link
Mijn wilde gok is dat je dubbele records krijgt, maar je geeft niet aan waarom de resultaten niet kloppen dus het is maar een gok.

Je wilt iets met taak_id maar dit komt niet in de query voor.

Kortom, ben wat duidelijker in wat je precies wilt bereiken.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 20:05:31
Quote Anchor link
Ik krijg inderdaad dubbele records en andere records die ik zou moeten zien komen niet naar boven. Het is iets vreemds die ik moeilijk kan beschrijven. Ik had 22 results maar nu met bovenstaande query heb ik nog 1' records over waarvan al meer of de helft dubbele. Ik heb de taak_id toegevoegd want die stond er inderdaad niet in.
Gewijzigd op 13/01/2015 20:06:48 door Brecht S
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/01/2015 20:14:14
Quote Anchor link
Weet je dat als je op StackOverflow zo weinig informatie geeft gewoon het topic op hold wordt gezet.

Je zit op PHPhulp.nl en niet op vriendenvanjomanda.hz, dus geef voldoende en duidelijke informatie.
Dus voorbeeld gegevens en het uiteindelijke resultaat wat je eruit wilt hebben.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 20:19:42
Quote Anchor link
De query in het begin werkt perfect. Alleen wil ik nu ook de mogelijkheid voorzien om mensen een taak direct te laten aanpassen vanuit deze tool. Vandaar heb ik het taak_id ook nodig. Maar aangezien ik geen relatie heb met contacten en historiek tabel en taken zit dit beetje moeilijk. Van die taken moet ik enkel het ID hebben zodat ik dat kan oproepen op een andere pagina om die taak te bewerken.

Ik had 22 resultaten en geen dubbele met de eerste query, nu met de nieuwe heb ik maar 14 records meer over en die bestaan uit maar 2 records meer die meerdere keren herhaald worden.

Toevoeging op 13/01/2015 20:24:34:

Misschien nog een extra woordje uitleg. Het betreft hier een overzicht pagina met alle activiteiten die iemand moet doen, een soort todo lijst. Die hangen ook vast aan een contactpersoon waar je iets moet mee doen, vandaar de link met de contacten zodat de naam van die persoon tevoorschijn komt ipv enkel maar een ID. In die historiek kan je kiezen of je een historiek item wilt maken als notitie, taak of todo. Als notitie komt die in een tabel, als todo in deze overzichtlijst en als taak ook in de overzichtlijst maar ook nog eens in de projectentool. Dit is enkel maar allemaal ter info / background informatie. Want hier is het enige doel die overzichtlijst te maken.
 
Jan de Laet

Jan de Laet

13/01/2015 20:35:23
Quote Anchor link
Als een contact geen projecten heeft of als een project geen taken heeft, zul je deze contacten dus niet meer zien.
Een contact met meerdere projecten of projecten met meerdere taken zie je vaker.

Het 1e kun je oplossen door de JOIN naar projecten en de JOIN naar taken te vervangen door LEFT OUTER JOIN.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 20:46:25
Quote Anchor link
Er kunnen inderdaad 1 of meerdere projecten aan contacten hangen of 1 of meerdere projecten zijn met 1 of meerdere taken.
Met jouw aanpassing door te voeren zie ik nu meerdere juiste records verschijnen maar als er blijkbaar projecten aanwezig zijn (en dus ook taken) voor die bepaalde personen krijg ik die records dubbel en het aantal keren dat ze dubbel verschijnen = het aantal taken dat eronder zitten. Personen die geen projecten hebben en dus ook geen taken komen maar 1 keer voor.
Gewijzigd op 13/01/2015 20:51:15 door Brecht S
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/01/2015 20:46:57
Quote Anchor link
Offtopic:

Ik heb vriendenvanjomanda.hz zojuist toegevoegd aan mijn favorieten. #ROFLMAOWPIMP
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/01/2015 20:53:29
Quote Anchor link
Voor zover ik het kan beoordelen moet je gewoon twee queries uitvoeren, één voor de historie en één voor de taken.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.