MySQL records aanpassen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »
Arjan van Rossen

Arjan van Rossen

11/02/2013 14:20:03
Quote Anchor link
Ik heb met behulp van wat video's een script gemaakt waarmee je in MySQL een database kan updaten maar nu ben ik bezig om de knop 'bewerken' werkende te krijgen. Wanneer ik bij een record op de update knop druk gebeurd er niets maar veranderd de het browser adres in ../facturen/?sel_record=&update=Bijwerken+

Wanneer ik puur alleen het update php script laad krijg ik de volgende melding:

Warning: mysql_query() expects parameter 2 to be resource, null given in /.../facturen/updateform.php on line 12



Hier het index script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<?PHP
mysql_connect("localhost","user","wachtwoord");
mysql_select_db("databasenaam hier");

$sql="SELECT * from contacts ORDER BY factnum ASC";

$pageTitle = "Facturen administratie";

print <<<HERE
<h2>Facturen</h2>
Selecteer een factuur om te bewerken of te verwijderen of <a href="add.php">voeg een nieuwe factuur</a> toe.<br/><br/>
<table id="home">
HERE
;

$sql = mysql_query("SELECT * FROM formulier");

$factnum = 'factnum';
$bedrijfsnaam = 'bedrijfsnaam';
$contactpersoon = 'contactpersoon';
$phone = 'phone';
$email = 'email';
$object = 'object';
$date = 'date';
$amount = 'amount';
$betalingstermijn = 'betalingstermijn';
$voldaan = 'voldaan';
$comments = 'comments';
while ($rows = mysql_fetch_assoc($sql)){


print <<<HERE
<table width="48%" border="10">
  <tr>
    <td width="35%"><div align="right">
    <form method="POST action="confirmdelete.php">
<input type="hidden" name="sel_record" value="$id">
<input type="submit" name="delete" value="Verwijder "></form></div></td>
    <td width="65%"><div align="left">
<form method="POST action="updateform.php">
<input type="hidden" name="sel_record" value="$id">
<input type="submit" name="update" value="Bijwerken "></form>
</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right"><strong>Factuurnummer:</strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$factnum]</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right"><strong>Bedrijfsnaam:</strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$bedrijfsnaam]</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right"><strong>Contactpersoon:</strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$contactpersoon]</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right"><strong>Telefoonnummer:</strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$phone]</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right"><strong>E-mail</strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$email]</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right"><strong>Evenement / object:</strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$object]</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right"><strong>Factuurdatum:</strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$date]</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right"><strong>Factuurbedrag:</strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$amount]</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right"><strong>Betalingstermijn: </strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$betalingstermijn]</div></td>
  </tr>
    <tr>
    <td><div align="right"><strong>reeds voldaan: </strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$voldaan]</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right"><strong>Opmerkingen:</strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$comments]</div></td>
  </tr>
</table><p></td></tr>
HERE
;

}

?>


Dan het update script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
<?PHP

mysql_connect("localhost","user","wachtwoord");
mysql_select_db("databasenaam hier");

$sel_record = $_POST[sel_record];

//SQL statement om informatie te selecteren
$sql = "SELECT * FROM contacts WHERE id = '$sel_record'";

    // uitvoeren SQL query en verkrijg het resultaat
    $result = mysql_query($sql, $db) or die (mysql_error());
    if (!$result) {
        print "<hi>ER is een fout opgetreden!</h1>";
    }
else {
        // ga door records en verkrijg waarden
        while ($record = mysql_fetch_array($result)) {
            $id = $record['id'];
            $factnum = $record['factnum'];
            $bedrijfsnaam = $record['bedrijfsnaam'];
            $contactpersoon = $record['contactpersoon'];
            $phone = $record['phone'];
            $email = $record['email'];
            $object = $record['object'];
            $date = $record['date'];
            $amount = $record['amount'];
            $betalingstermijn = $record['betalingstermijn'];
            $voldaan = $record['voldaan'];
            $comments = $record['comments'];
}
// Einde lus

$pageTitle = "Bewerk een factuur";
print <<<HERE
        <h2>Bewerk deze factuur</h2>
            <p>Verander de waardes in de tekstboxen en click op de "bewerk factuur" knop.</p>
            <p>img src="$filename" /></p>
            
        <form id = "myForm" method="POST" action="update.php">
        <input type="hidden" name="id" value="$id">
        <div>
            <label for="factnum">Factuurnummer:</label>
            <input type="tekst" name="factnum" id="factnum" value="$factnum">
        </div>
        <div>
            <label for="bedrijfsnaam">Bedrijfsnaam:</label>
            <input type="tekst" name="bedrijfsnaam" id="bedrijfsnaam" value="$bedrijfsnaam">
        </div>
        <div>
            <label for="contactpersoon">Contactpersoon:</label>
            <input type="tekst" name="contactpersoon" id="contactpersoon" value="$contactpersoon">
        </div>
        <div>
            <label for="phone">Telefoonnummer:</label>
            <input type="tekst" name="phone" id="phone" value="$phone">
        </div>
        <div>
            <label for="email">E-mail:</label>
            <input type="tekst" name="email" id="email" value="$email">
        </div>
        <div>
            <label for="object">Object / evenement:</label>
            <input type="tekst" name="object" id="object" value="$object">
        </div>
        <div>
            <label for="date">Factuurdatum:</label>
            <input type="tekst" name="date" id="date" value="$date">
        </div>
        <div>
            <label for="amount">Factuurbedrag:</label>
            <input type="tekst" name="amount" id="amount" value="$amount">
        </div>
        <div>
            <label for="betalingstermijn">Betalingstermijn</label>
            <input type="tekst" name="betalingstermijn" id="betalingstermijn" value="$betalingstermijn">
        </div>
        <div>
            <label for="voldaan">Voldaan</label>
            <input type="tekst" name="voldaan" id="voldaan" value="$voldaan">
        </div>
        <div>
            <label for="bedrijfsnaam">Opmerkingen:</label>
            <input type="tekst" name="comments" id="comments" value="$comments">
        </div>
        </form>
        
HERE
;
}


?>


Sorry als het allemaal wat warrig staat.. Kan iemand mij vertellen wat er fout is..?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:58:47
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2013 14:28:40
Quote Anchor link
Je eerste fout is dat je html niet correct is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="POST action="updateform.php">

Er mist een dubbele quote achter POST, daardoor wordt dat niet gelezen en wordt het via een GET request verstuurd.

Ten tweede controleer je in je update pagina helemaal niet of er wel een POST request is gedaan en is dit ook een foute manier van een array aanspreken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sel_record
= $_POST[sel_record];

//moet zijn:
$sel_record = $_POST['sel_record'];
?>
 
Arjan van Rossen

Arjan van Rossen

11/02/2013 14:48:32
Quote Anchor link
Dank je voor je reactie. Allereest dom van me om een " te vergeten. Wist echter niet dat hij dan van een POST een GET zou maken wat wel de adres balk verklaard. De 2e error blijft echter bestaan na de aangegeven aanpassing gemaakt te hebben.

Warning: mysql_query() expects parameter 2 to be resource, null given in /../../facturen/updateform.php on line 12

Dit gaat blijkbaar over:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?PHP

$result
= mysql_query($sql, $db) or die (mysql_error());

?>


Enig idee wat hier mis mee is?

Dank je!
Gewijzigd op 11/02/2013 14:49:16 door Arjan van Rossen
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2013 14:53:17
Quote Anchor link
Ja, dat je geen correcte foutafhandeling hebt. Dit is zo'n bekende foutmelding (komt hier ongeveer 10x per dag langs), dat je het met een beetje zoeken zou moeten kunnen vinden.
De warning zegt het zelf al, mysql_query verwacht dat de tweede parameter een resource is, maar je geeft null mee. Oftwel, $db is niet wat het moet zijn. Het moet een link zijn naar de database (een resource), maar het is null (helemaal niets, bestaat niet). Het connecten met de database is dus fout gegaan. Met goede foutafhandeling kan je dat zelf heel snel vinden.
 
Arjan van Rossen

Arjan van Rossen

11/02/2013 15:25:41
Quote Anchor link
Betekend dit dat ik nog ergens $db moet specificeren of snap ik het niet goed. Ik heb wel de or die (mysql_error())tekst weggehaald. Als ik $db helemaal weghaal verschijnt wel het formulier maar is hij helemaal leeg. Ik neem aan dat $db de inhoud hierin geeft..?
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2013 15:39:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

mysql_connect("localhost","user","wachtwoord");
mysql_select_db("databasenaam hier");

?>

Staat dit zo letterlijk in je script, of zijn dit allemaal fictieve waardes om ervoor te zorgen dat je gegevens niet leesbaar zijn? Het laatst is uiteraard prima, het eerste dan zal je nooit toegang krijgen tot je database.

Daarna kan je bij beide functies kijken hoe het zit met de return waarde. Beide geven namelijk een resource terug, of false als het niet gelukt is. Beide zou je dus moeten controleren om te zien of je wel verbinding met de database hebt.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/02/2013 15:42:35
Quote Anchor link
Arjan van Rossen op 11/02/2013 15:25:41:
Betekend dit dat ik nog ergens $db moet specificeren


Ja.

Dat is de return van mysql_connect.

Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
...
$db = mysql_connect("localhost","user","wachtwoord");
mysql_select_db("databasenaam hier");
...

?>
 
Arjan van Rossen

Arjan van Rossen

11/02/2013 15:59:03
Quote Anchor link
Dit zijn ficieve waardes die ik erin gezet heb toen ik het script hier plaatste. Ik gebruik dezelfde waarde in de index.php pagina waar de inhoud van de database getoont word en dit lijkt gewoon te werken. Blijft dus over waarom hij problemen heeft met $db
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2013 16:04:24
Quote Anchor link
Waarom hij problemen heeft is duidelijk en hierboven al uitgelegd. Voor je dan verwijst naar de index pagina alszijnde dat je daar hetzelfde doet.... dat is in elk geval niet het geval:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//index
$sql = mysql_query("SELECT * FROM formulier");

//update
$result = mysql_query($sql, $db)
?>
 
Arjan van Rossen

Arjan van Rossen

11/02/2013 16:08:47
Quote Anchor link
Bovenstaande bericht zag ik pas toen ik jouw bericht las. Ik had namelijk de pagina geopend staan terwijl ik dingen aan het uitzoeken en testen was. Hierna heb ik mijn antwoor getyped waardoor ik bovenstaande niet zag. De foutmelding is nu iig weg. Blijf ik met het feit zitten dat ik zou denken dat in het formulier wat dan verschijnt de oude waardes die ik wil aanpassen behoren te staan, maar goed, dat moet ik maar eens gaan uitzoeken ;)

Iedereen bedankt voor de hulp!
 
Ramon Bos

Ramon Bos

11/02/2013 16:19:36
Quote Anchor link
Bij het connecten retourneert mysql_connect (indien succesvol) een resource. Handig als je met meerdere databases werkt. Deze kan in een variabele worden gezet (bijv. $db). Deze resource heb je nodig bij verdere database bewerkingen (selecteren database, uitvoeren van queries). Wanneer geen resource wordt opgegeven, wordt de resource van de laatste database connectie genomen.

In jouw geval lijkt dat niet zo te zijn dat je met meerdere databases werkt, dus kan $db achterwege gelaten worden.

Om het probleem in je script op te lossen kun je:
1. $db = mysql_connect("localhost", "user", "wachtwoord") uitvoeren, om een resource waarde in $db te krijgen
2. regel 12: $result = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
dus zonder $db erbij.

Als je dan nog een leeg formulier krijgt, denk ik dat je in regel 9 van je query de opgehaalde id niet tussen single quotes ('') moet zetten (ten minste, ik neem aan dat id een getal is).
Je regel wordt dan (sorry voor het niet weten van de code-quotes):
$sql = "SELECT * FROM contacts WHERE id = " . $sel_record;
 
Arjan van Rossen

Arjan van Rossen

11/02/2013 16:44:48
Quote Anchor link
Helaas heeft dit niet de juiste uitkomst.

Toevoeging op 11/02/2013 17:20:44:

Overigens wanneer ik de wijzigingen submit kom ik op de volgende error uit door update.php welke ik hieronder zal plaatsen.

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'betalingstermijn='30', voldaan='ja', comments='geen', where id=''' at line 10

Enig idee wat hier de rede van is..?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php

include "dbinfo.php";

$id = $_POST[id];
$factnum = $_POST[factnum];
$bedrijfsnaam = $_POST[bedrijfsnaam];
$contactpersoon = $_POST[contactpersoon];
$phone = $_POST[phone];
$email = $_POST[email];
$object = $_POST[object];
$date = $_POST[date];
$amount = $_POST[amount];
$betalingstermijn = $_POST[betalingstermijn];
$voldaan = $_POST[voldaan];
$comments = $_POST[comments];

$sql="UPDATE contacts SET
factnum='$factnum',
bedrijfsnaam='$bedrijfsnaam',
contactpersoon= '$contactpersoon',
phone='$phone',
email='$email',
object='$object',
date='$date',
amount='$amount'
betalingstermijn='$betalingstermijn',
voldaan='$voldaan',
comments='$comments',
where id='$id' "
;

$result=mysql_query($sql) or die (mysql_error());

print "<html><head><title>Update Results</title></head><body>";
include "header.php";
print <<<HERE
<h1>The new record looks like this: </h1>
<p><strong>Factuurnummer:</strong>$factnum</p>
<p><strong>Bedrijfsnaam:</strong> $bedrijfsnaam</p>
<p><strong>Contactpersoon:</strong> $contactpersoon</p>
<p><strong>Phone:</strong> $phone</p>
<p><strong>E-mail:</strong>$email</p>
<p><strong>Object / evenement:</strong> $object</p>
<p><strong>Factuurdatum:</strong> $date</p>
<p><strong>Factuurbedrag:</strong> $amount</p>
<p><strong>Betalingstermijn:</strong>$betalingstermijn</p>
<p><strong>Voldaan:</strong> $voldaan</p>
<p><strong>Opmerkingen:</strong> $comments</p>
HERE
;


?>
 
Wim Tubbax

Wim Tubbax

12/02/2013 10:08:35
Quote Anchor link
Zoals de foutmelding aangeeft is de SQL-instructie niet correct.
Ik zie zo direct twee fouten :
- er hoeft geen comma achter comments='geen'
- er is geen waarde ingevuld voor het id
 
Arjan van Rossen

Arjan van Rossen

12/02/2013 11:19:21
Quote Anchor link
Ik snap alleen niet waarom in regel 11 tm 13 date underlined is en de rest niet. In mijn eigen editor is die value ook een andere kleur.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?PHP
$object
= $_POST[object];
$date = $_POST[date];
$amount = $_POST[amount];
?>


En word hier niet de waarde voor id aangegeven in regel 30..?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
where id='$id' ";
?>


Ik loop alles nog even na maar bovenstaande snap ik niet :s
Veel te leren nog
 
Kris Peeters

Kris Peeters

12/02/2013 11:23:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// niet zo!!!!
$id = $_POST[id];

// wel zo
$id = $_POST['id'];
?>


dito voor al de rest
 
Bart V B

Bart V B

12/02/2013 11:28:14
Quote Anchor link
Begin eerst eens met je variabelen buiten quotes te zetten in de query.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
="UPDATE contacts SET
factnum='"
.$factnum."'
// rest ook doen
"
;
?>

- Ook die overbodige variabelen zijn niet nodig.
- Het is $_POST['iets'] en niet $_POST[iets].
- Haal die stomme heredoc eens weg en scheid daar eens je html van je php dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<h1>The new record looks like this: </h1>
<p><strong>Factuurnummer:</strong><?php echo $factnum;?></p>
// enz
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2013 11:29:27
Quote Anchor link
Arjan van Rossen op 12/02/2013 11:19:21:
Ik snap alleen niet waarom in regel 11 tm 13 date underlined is en de rest niet.

het is een onbedoelde feature van PHPhulp, date is ook een PHP-functie, en de code achter PHPhulp kent blijkbaar geen onderscheid tussen functies en normale tekst in een codeblok.
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?PHP
$object
= $_POST[object];
$date = $_POST[date];
$amount = $_POST[amount];
?>

Als je iets tussen brackets wilt vermelden, dan is het een string, en dus raad ik aan om single-quotes te gebruiken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$amount = $_POST['amount'];

Eigenlijk is dit best overdreven omdat de waarde al in $_POST['amount'] staat, dus waarom zou je het nog eens in $amount willen plaatsen? Het komt neer op onnodige geheugen verspilling...

Het beste advies is om $_POST, $_GET, $_COOKIE, $_SESSION en andere dergeijke variabelen direct in je query te plaatsen. ZO heb je een makkelijk overzicht waarin je in één oogopslag kan zien waar de variabele vandaan komt.
Let op: Vergeet hierbij niet om deze door variabelen door mysql_real_escape_string() te halen. Want anders kan iedereen de query heel simpel manipuleren, met groot gevaar tot toegang tot je database tot gevolg.
Dit heet SQL-injection.....
 
Kris Peeters

Kris Peeters

12/02/2013 11:35:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$sql
="
UPDATE contacts SET
  factnum='$factnum',
  bedrijfsnaam='$bedrijfsnaam',
  contactpersoon='$contactpersoon',
  phone='$phone',
  email='$email',
  object='$object',
  date='$date',
  amount='$amount',
  betalingstermijn='$betalingstermijn',
  voldaan='$voldaan',
  comments='$comments'
WHERE id='$id' "
;
?>


Je merkt dat er bij jou een komma staat na comments='$comments' . Die hoort daar niet.
En je bent een komma vergeten na amount.

Ik snap wel wat je bedoelt; een computer niet. Je mag geen enkele komma vergeten of te veel zetten.

Dit is vooral door proper te werken en goed uit te kijken.

---

INJECTION !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bescherm je sql strings, door te escapen. Anders gaan hackers met je site aan de haal.

Als je het wil inwerken in je laatste code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
...
$id = intval($_POST['id']);    // als het en interger moet zijn
$factnum = mysql_real_escape_string($_POST['factnum']);  // als het en string moet zijn
$bedrijfsnaam = mysql_real_escape_string($_POST['bedrijfsnaam']);
...

?>



-----

Ofwel dus rechtstreeks

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$sql
="
UPDATE contacts SET
  factnum='"
. mysql_real_escape_string($_POST['factnum']) . "',
  bedrijfsnaam='"
. mysql_real_escape_string($_POST['bedrijfsnaam']) . "',
  contactpersoon='"
. mysql_real_escape_string($_POST['contactpersoon']) . "',
...
"
;
?>
Gewijzigd op 12/02/2013 11:43:35 door Kris Peeters
 
Arjan van Rossen

Arjan van Rossen

12/02/2013 12:09:57
Quote Anchor link
Dank jullie allen! Ik ga het later vandaag allemaal rustig onder de loep nemen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.