MySQL records aanpassen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »
Arjan van Rossen

Arjan van Rossen

11/02/2013 14:20:03
Quote Anchor link
Ik heb met behulp van wat video's een script gemaakt waarmee je in MySQL een database kan updaten maar nu ben ik bezig om de knop 'bewerken' werkende te krijgen. Wanneer ik bij een record op de update knop druk gebeurd er niets maar veranderd de het browser adres in ../facturen/?sel_record=&update=Bijwerken+

Wanneer ik puur alleen het update php script laad krijg ik de volgende melding:

Warning: mysql_query() expects parameter 2 to be resource, null given in /.../facturen/updateform.php on line 12



Hier het index script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<?PHP
mysql_connect("localhost","user","wachtwoord");
mysql_select_db("databasenaam hier");

$sql="SELECT * from contacts ORDER BY factnum ASC";

$pageTitle = "Facturen administratie";

print <<<HERE
<h2>Facturen</h2>
Selecteer een factuur om te bewerken of te verwijderen of <a href="add.php">voeg een nieuwe factuur</a> toe.<br/><br/>
<table id="home">
HERE
;

$sql = mysql_query("SELECT * FROM formulier");

$factnum = 'factnum';
$bedrijfsnaam = 'bedrijfsnaam';
$contactpersoon = 'contactpersoon';
$phone = 'phone';
$email = 'email';
$object = 'object';
$date = 'date';
$amount = 'amount';
$betalingstermijn = 'betalingstermijn';
$voldaan = 'voldaan';
$comments = 'comments';
while ($rows = mysql_fetch_assoc($sql)){


print <<<HERE
<table width="48%" border="10">
  <tr>
    <td width="35%"><div align="right">
    <form method="POST action="confirmdelete.php">
<input type="hidden" name="sel_record" value="$id">
<input type="submit" name="delete" value="Verwijder "></form></div></td>
    <td width="65%"><div align="left">
<form method="POST action="updateform.php">
<input type="hidden" name="sel_record" value="$id">
<input type="submit" name="update" value="Bijwerken "></form>
</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right"><strong>Factuurnummer:</strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$factnum]</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right"><strong>Bedrijfsnaam:</strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$bedrijfsnaam]</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right"><strong>Contactpersoon:</strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$contactpersoon]</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right"><strong>Telefoonnummer:</strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$phone]</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right"><strong>E-mail</strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$email]</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right"><strong>Evenement / object:</strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$object]</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right"><strong>Factuurdatum:</strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$date]</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right"><strong>Factuurbedrag:</strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$amount]</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right"><strong>Betalingstermijn: </strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$betalingstermijn]</div></td>
  </tr>
    <tr>
    <td><div align="right"><strong>reeds voldaan: </strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$voldaan]</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right"><strong>Opmerkingen:</strong></div></td>
    <td><div align="left">$rows[$comments]</div></td>
  </tr>
</table><p></td></tr>
HERE
;

}

?>


Dan het update script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
<?PHP

mysql_connect("localhost","user","wachtwoord");
mysql_select_db("databasenaam hier");

$sel_record = $_POST[sel_record];

//SQL statement om informatie te selecteren
$sql = "SELECT * FROM contacts WHERE id = '$sel_record'";

    // uitvoeren SQL query en verkrijg het resultaat
    $result = mysql_query($sql, $db) or die (mysql_error());
    if (!$result) {
        print "<hi>ER is een fout opgetreden!</h1>";
    }
else {
        // ga door records en verkrijg waarden
        while ($record = mysql_fetch_array($result)) {
            $id = $record['id'];
            $factnum = $record['factnum'];
            $bedrijfsnaam = $record['bedrijfsnaam'];
            $contactpersoon = $record['contactpersoon'];
            $phone = $record['phone'];
            $email = $record['email'];
            $object = $record['object'];
            $date = $record['date'];
            $amount = $record['amount'];
            $betalingstermijn = $record['betalingstermijn'];
            $voldaan = $record['voldaan'];
            $comments = $record['comments'];
}
// Einde lus

$pageTitle = "Bewerk een factuur";
print <<<HERE
        <h2>Bewerk deze factuur</h2>
            <p>Verander de waardes in de tekstboxen en click op de "bewerk factuur" knop.</p>
            <p>img src="$filename" /></p>
            
        <form id = "myForm" method="POST" action="update.php">
        <input type="hidden" name="id" value="$id">
        <div>
            <label for="factnum">Factuurnummer:</label>
            <input type="tekst" name="factnum" id="factnum" value="$factnum">
        </div>
        <div>
            <label for="bedrijfsnaam">Bedrijfsnaam:</label>
            <input type="tekst" name="bedrijfsnaam" id="bedrijfsnaam" value="$bedrijfsnaam">
        </div>
        <div>
            <label for="contactpersoon">Contactpersoon:</label>
            <input type="tekst" name="contactpersoon" id="contactpersoon" value="$contactpersoon">
        </div>
        <div>
            <label for="phone">Telefoonnummer:</label>
            <input type="tekst" name="phone" id="phone" value="$phone">
        </div>
        <div>
            <label for="email">E-mail:</label>
            <input type="tekst" name="email" id="email" value="$email">
        </div>
        <div>
            <label for="object">Object / evenement:</label>
            <input type="tekst" name="object" id="object" value="$object">
        </div>
        <div>
            <label for="date">Factuurdatum:</label>
            <input type="tekst" name="date" id="date" value="$date">
        </div>
        <div>
            <label for="amount">Factuurbedrag:</label>
            <input type="tekst" name="amount" id="amount" value="$amount">
        </div>
        <div>
            <label for="betalingstermijn">Betalingstermijn</label>
            <input type="tekst" name="betalingstermijn" id="betalingstermijn" value="$betalingstermijn">
        </div>
        <div>
            <label for="voldaan">Voldaan</label>
            <input type="tekst" name="voldaan" id="voldaan" value="$voldaan">
        </div>
        <div>
            <label for="bedrijfsnaam">Opmerkingen:</label>
            <input type="tekst" name="comments" id="comments" value="$comments">
        </div>
        </form>
        
HERE
;
}


?>


Sorry als het allemaal wat warrig staat.. Kan iemand mij vertellen wat er fout is..?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 02:42:29
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2013 14:28:40
Quote Anchor link
Je eerste fout is dat je html niet correct is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="POST action="updateform.php">

Er mist een dubbele quote achter POST, daardoor wordt dat niet gelezen en wordt het via een GET request verstuurd.

Ten tweede controleer je in je update pagina helemaal niet of er wel een POST request is gedaan en is dit ook een foute manier van een array aanspreken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sel_record
= $_POST[sel_record];

//moet zijn:
$sel_record = $_POST['sel_record'];
?>
 
Arjan van Rossen

Arjan van Rossen

11/02/2013 14:48:32
Quote Anchor link
Dank je voor je reactie. Allereest dom van me om een " te vergeten. Wist echter niet dat hij dan van een POST een GET zou maken wat wel de adres balk verklaard. De 2e error blijft echter bestaan na de aangegeven aanpassing gemaakt te hebben.

Warning: mysql_query() expects parameter 2 to be resource, null given in /../../facturen/updateform.php on line 12

Dit gaat blijkbaar over:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?PHP

$result
= mysql_query($sql, $db) or die (mysql_error());

?>


Enig idee wat hier mis mee is?

Dank je!
Gewijzigd op 11/02/2013 14:49:16 door Arjan van Rossen
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2013 14:53:17
Quote Anchor link
Ja, dat je geen correcte foutafhandeling hebt. Dit is zo'n bekende foutmelding (komt hier ongeveer 10x per dag langs), dat je het met een beetje zoeken zou moeten kunnen vinden.
De warning zegt het zelf al, mysql_query verwacht dat de tweede parameter een resource is, maar je geeft null mee. Oftwel, $db is niet wat het moet zijn. Het moet een link zijn naar de database (een resource), maar het is null (helemaal niets, bestaat niet). Het connecten met de database is dus fout gegaan. Met goede foutafhandeling kan je dat zelf heel snel vinden.
 
Arjan van Rossen

Arjan van Rossen

11/02/2013 15:25:41
Quote Anchor link
Betekend dit dat ik nog ergens $db moet specificeren of snap ik het niet goed. Ik heb wel de or die (mysql_error())tekst weggehaald. Als ik $db helemaal weghaal verschijnt wel het formulier maar is hij helemaal leeg. Ik neem aan dat $db de inhoud hierin geeft..?
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2013 15:39:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

mysql_connect("localhost","user","wachtwoord");
mysql_select_db("databasenaam hier");

?>

Staat dit zo letterlijk in je script, of zijn dit allemaal fictieve waardes om ervoor te zorgen dat je gegevens niet leesbaar zijn? Het laatst is uiteraard prima, het eerste dan zal je nooit toegang krijgen tot je database.

Daarna kan je bij beide functies kijken hoe het zit met de return waarde. Beide geven namelijk een resource terug, of false als het niet gelukt is. Beide zou je dus moeten controleren om te zien of je wel verbinding met de database hebt.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/02/2013 15:42:35
Quote Anchor link
Arjan van Rossen op 11/02/2013 15:25:41:
Betekend dit dat ik nog ergens $db moet specificeren


Ja.

Dat is de return van mysql_connect.

Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
...
$db = mysql_connect("localhost","user","wachtwoord");
mysql_select_db("databasenaam hier");
...

?>
 
Arjan van Rossen

Arjan van Rossen

11/02/2013 15:59:03
Quote Anchor link
Dit zijn ficieve waardes die ik erin gezet heb toen ik het script hier plaatste. Ik gebruik dezelfde waarde in de index.php pagina waar de inhoud van de database getoont word en dit lijkt gewoon te werken. Blijft dus over waarom hij problemen heeft met $db
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2013 16:04:24
Quote Anchor link
Waarom hij problemen heeft is duidelijk en hierboven al uitgelegd. Voor je dan verwijst naar de index pagina alszijnde dat je daar hetzelfde doet.... dat is in elk geval niet het geval:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//index
$sql = mysql_query("SELECT * FROM formulier");

//update
$result = mysql_query($sql, $db)
?>
 
Arjan van Rossen

Arjan van Rossen

11/02/2013 16:08:47
Quote Anchor link
Bovenstaande bericht zag ik pas toen ik jouw bericht las. Ik had namelijk de pagina geopend staan terwijl ik dingen aan het uitzoeken en testen was. Hierna heb ik mijn antwoor getyped waardoor ik bovenstaande niet zag. De foutmelding is nu iig weg. Blijf ik met het feit zitten dat ik zou denken dat in het formulier wat dan verschijnt de oude waardes die ik wil aanpassen behoren te staan, maar goed, dat moet ik maar eens gaan uitzoeken ;)

Iedereen bedankt voor de hulp!
 
Ramon Bos

Ramon Bos

11/02/2013 16:19:36
Quote Anchor link
Bij het connecten retourneert mysql_connect (indien succesvol) een resource. Handig als je met meerdere databases werkt. Deze kan in een variabele worden gezet (bijv. $db). Deze resource heb je nodig bij verdere database bewerkingen (selecteren database, uitvoeren van queries). Wanneer geen resource wordt opgegeven, wordt de resource van de laatste database connectie genomen.

In jouw geval lijkt dat niet zo te zijn dat je met meerdere databases werkt, dus kan $db achterwege gelaten worden.

Om het probleem in je script op te lossen kun je:
1. $db = mysql_connect("localhost", "user", "wachtwoord") uitvoeren, om een resource waarde in $db te krijgen
2. regel 12: $result = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
dus zonder $db erbij.

Als je dan nog een leeg formulier krijgt, denk ik dat je in regel 9 van je query de opgehaalde id niet tussen single quotes ('') moet zetten (ten minste, ik neem aan dat id een getal is).
Je regel wordt dan (sorry voor het niet weten van de code-quotes):
$sql = "SELECT * FROM contacts WHERE id = " . $sel_record;
 
Arjan van Rossen

Arjan van Rossen

11/02/2013 16:44:48
Quote Anchor link
Helaas heeft dit niet de juiste uitkomst.

Toevoeging op 11/02/2013 17:20:44:

Overigens wanneer ik de wijzigingen submit kom ik op de volgende error uit door update.php welke ik hieronder zal plaatsen.

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'betalingstermijn='30', voldaan='ja', comments='geen', where id=''' at line 10

Enig idee wat hier de rede van is..?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php

include "dbinfo.php";

$id = $_POST[id];
$factnum = $_POST[factnum];
$bedrijfsnaam = $_POST[bedrijfsnaam];
$contactpersoon = $_POST[contactpersoon];
$phone = $_POST[phone];
$email = $_POST[email];
$object = $_POST[object];
$date = $_POST[date];
$amount = $_POST[amount];
$betalingstermijn = $_POST[betalingstermijn];
$voldaan = $_POST[voldaan];
$comments = $_POST[comments];

$sql="UPDATE contacts SET
factnum='$factnum',
bedrijfsnaam='$bedrijfsnaam',
contactpersoon= '$contactpersoon',
phone='$phone',
email='$email',
object='$object',
date='$date',
amount='$amount'
betalingstermijn='$betalingstermijn',
voldaan='$voldaan',
comments='$comments',
where id='$id' "
;

$result=mysql_query($sql) or die (mysql_error());

print "<html><head><title>Update Results</title></head><body>";
include "header.php";
print <<<HERE
<h1>The new record looks like this: </h1>
<p><strong>Factuurnummer:</strong>$factnum</p>
<p><strong>Bedrijfsnaam:</strong> $bedrijfsnaam</p>
<p><strong>Contactpersoon:</strong> $contactpersoon</p>
<p><strong>Phone:</strong> $phone</p>
<p><strong>E-mail:</strong>$email</p>
<p><strong>Object / evenement:</strong> $object</p>
<p><strong>Factuurdatum:</strong> $date</p>
<p><strong>Factuurbedrag:</strong> $amount</p>
<p><strong>Betalingstermijn:</strong>$betalingstermijn</p>
<p><strong>Voldaan:</strong> $voldaan</p>
<p><strong>Opmerkingen:</strong> $comments</p>
HERE
;


?>
 
Wim Tubbax

Wim Tubbax

12/02/2013 10:08:35
Quote Anchor link
Zoals de foutmelding aangeeft is de SQL-instructie niet correct.
Ik zie zo direct twee fouten :
- er hoeft geen comma achter comments='geen'
- er is geen waarde ingevuld voor het id
 
Arjan van Rossen

Arjan van Rossen

12/02/2013 11:19:21
Quote Anchor link
Ik snap alleen niet waarom in regel 11 tm 13 date underlined is en de rest niet. In mijn eigen editor is die value ook een andere kleur.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?PHP
$object
= $_POST[object];
$date = $_POST[date];
$amount = $_POST[amount];
?>


En word hier niet de waarde voor id aangegeven in regel 30..?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
where id='$id' ";
?>


Ik loop alles nog even na maar bovenstaande snap ik niet :s
Veel te leren nog
 
Kris Peeters

Kris Peeters

12/02/2013 11:23:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// niet zo!!!!
$id = $_POST[id];

// wel zo
$id = $_POST['id'];
?>


dito voor al de rest
 
Bart V B

Bart V B

12/02/2013 11:28:14
Quote Anchor link
Begin eerst eens met je variabelen buiten quotes te zetten in de query.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
="UPDATE contacts SET
factnum='"
.$factnum."'
// rest ook doen
"
;
?>

- Ook die overbodige variabelen zijn niet nodig.
- Het is $_POST['iets'] en niet $_POST[iets].
- Haal die stomme heredoc eens weg en scheid daar eens je html van je php dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<h1>The new record looks like this: </h1>
<p><strong>Factuurnummer:</strong><?php echo $factnum;?></p>
// enz
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2013 11:29:27
Quote Anchor link
Arjan van Rossen op 12/02/2013 11:19:21:
Ik snap alleen niet waarom in regel 11 tm 13 date underlined is en de rest niet.

het is een onbedoelde feature van PHPhulp, date is ook een PHP-functie, en de code achter PHPhulp kent blijkbaar geen onderscheid tussen functies en normale tekst in een codeblok.
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?PHP
$object
= $_POST[object];
$date = $_POST[date];
$amount = $_POST[amount];
?>

Als je iets tussen brackets wilt vermelden, dan is het een string, en dus raad ik aan om single-quotes te gebruiken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$amount = $_POST['amount'];

Eigenlijk is dit best overdreven omdat de waarde al in $_POST['amount'] staat, dus waarom zou je het nog eens in $amount willen plaatsen? Het komt neer op onnodige geheugen verspilling...

Het beste advies is om $_POST, $_GET, $_COOKIE, $_SESSION en andere dergeijke variabelen direct in je query te plaatsen. ZO heb je een makkelijk overzicht waarin je in één oogopslag kan zien waar de variabele vandaan komt.
Let op: Vergeet hierbij niet om deze door variabelen door mysql_real_escape_string() te halen. Want anders kan iedereen de query heel simpel manipuleren, met groot gevaar tot toegang tot je database tot gevolg.
Dit heet SQL-injection.....
 
Kris Peeters

Kris Peeters

12/02/2013 11:35:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$sql
="
UPDATE contacts SET
  factnum='$factnum',
  bedrijfsnaam='$bedrijfsnaam',
  contactpersoon='$contactpersoon',
  phone='$phone',
  email='$email',
  object='$object',
  date='$date',
  amount='$amount',
  betalingstermijn='$betalingstermijn',
  voldaan='$voldaan',
  comments='$comments'
WHERE id='$id' "
;
?>


Je merkt dat er bij jou een komma staat na comments='$comments' . Die hoort daar niet.
En je bent een komma vergeten na amount.

Ik snap wel wat je bedoelt; een computer niet. Je mag geen enkele komma vergeten of te veel zetten.

Dit is vooral door proper te werken en goed uit te kijken.

---

INJECTION !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bescherm je sql strings, door te escapen. Anders gaan hackers met je site aan de haal.

Als je het wil inwerken in je laatste code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
...
$id = intval($_POST['id']);    // als het en interger moet zijn
$factnum = mysql_real_escape_string($_POST['factnum']);  // als het en string moet zijn
$bedrijfsnaam = mysql_real_escape_string($_POST['bedrijfsnaam']);
...

?>



-----

Ofwel dus rechtstreeks

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$sql
="
UPDATE contacts SET
  factnum='"
. mysql_real_escape_string($_POST['factnum']) . "',
  bedrijfsnaam='"
. mysql_real_escape_string($_POST['bedrijfsnaam']) . "',
  contactpersoon='"
. mysql_real_escape_string($_POST['contactpersoon']) . "',
...
"
;
?>
Gewijzigd op 12/02/2013 11:43:35 door Kris Peeters
 
Arjan van Rossen

Arjan van Rossen

12/02/2013 12:09:57
Quote Anchor link
Dank jullie allen! Ik ga het later vandaag allemaal rustig onder de loep nemen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.