mysql while vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/03/2015 12:00:08
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 14/03/2015 19:39:01:
Door de manier waarom de vriendelijst-tabel in elkaar zit leent een oplossing met 1 query zich hier niet direct voor. Ook zou je je niet in allerlei moeilijke/onmogelijk bochten moeten wringen om het met 1 query op te lossen. Daarnaast heb je een ("jouw") vriendenlijst wellicht vaker nodig dus valt er best iets te zeggen om dat elke page-access opnieuw te berekenen en in een user-object op te slaan ofzo.

Tevens is er niets mis met de "verdeel en heers" strategie: deel je probleem op in deelproblemen die je afzonderlijk oplost. Ik snap de aversie voor meerdere queries niet.

Begin dus gewoon eerst eens met het opstellen van een array in PHP, waarin de gebruiker-id's van jouw vrienden zitten.

Deze bouwsteen kun je vervolgens toepassen in andere onderdelen, bijvoorbeeld queries.

Ik zie niet in waarom je dat eerst door PHP gaat halen terwijl je het resultaat van de eerste query direct ín een andere query kan gebruiken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
SELECT
    u.gebruikersnaam,
    b.datum,
    b.bericht
FROM
    (SELECT
        CASE user_1
        WHEN 1234 THEN user_2 ELSE user_1 END friend_id
    FROM
        vriendenlijst
    WHERE
        bevestigd = 1 AND (user_1 = 1234 OR user_2 = 1234)
    ) f
JOIN
    gebruikers u
    ON f.friend_id = u.user_id
JOIN
    berichten b
    ON f.friend_id = b.user_id
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:57:19
 
Ivo P

Ivo P

15/03/2015 12:09:13
Quote Anchor link
let trouwens op het gebruik van de haakjes in regel 12.

die missen in een query waarvan je eerder aangaf dat die niet helemaal goed werkte.


waarom haakjes?

2*2+3 = 4+3 =7
terwijl
2*(2+3) = 2 * 5 = 10

Zo werken de regels met AND en OR ook
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

15/03/2015 12:52:32
Quote Anchor link
Alleen nu weergeeft hij op de ene account wel alles en op de andere account weergeeft hij berichten van mensen met wie je niet bevriend bent.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
vrienden_bericht = mysqli_query($dbcreat,
"SELECT * FROM `vriendenlijst` WHERE (`naam_1`='".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."' or `naam_2`='".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."') AND `bevestigd`='1'") or die(mysqli_error($dbcreat));
            
while($ovj     = mysqli_fetch_object($vrienden_bericht)){
$berichten = mysqli_query($dbcreat,"
SELECT B.*
FROM berichten_muur AS B
INNER JOIN (SELECT IB.id
  FROM berichten_muur AS IB
  WHERE IB.gebruiker_id = '"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$ovj->id_1)."' or IB.gebruiker_id = '".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$ovj->id_2)."'
  
  UNI ON
  
  SELECT IB.id
  FROM berichten_muur AS IB
  INNER JOIN vriendenlijst AS V
  ON V.id_1 = IB.gebruiker_id
  WHERE V.id_1 = '"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$ovj->id_1)."'

  UNI ON
  
  SELECT IB.id
  FROM berichten_muur AS IB
  INNER JOIN vriendenlijst AS V
  ON V.id_2 = IB.gebruiker_id
  WHERE V.id_2 = '"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$ovj->id_2)."'
) AS IDS

ON IDS.id = B.id
ORDER BY B.datum DESC"
) or die(mysqli_error($dbcreat));

}

?>


ik heb nu ook dit geprobeerd :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
while($ovj     = mysqli_fetch_object($vrienden_bericht)){
$berichten = mysqli_query($dbcreat,"
SELECT B.*
FROM berichten_muur AS B
CROSS JOIN (SELECT IB.id
  FROM berichten_muur AS IB
  
  UNI ON
  
  SELECT IB.id
  FROM berichten_muur AS IB
  INNER JOIN vriendenlijst AS V
  ON V.id_1 = IB.gebruiker_id
  WHERE V.id_1 = '"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$ovj->id_1)."'

  UNI ON
  
  SELECT IB.id
  FROM berichten_muur AS IB
  INNER JOIN vriendenlijst AS V
  ON V.id_2 = IB.gebruiker_id
  WHERE V.id_2 = '"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$ovj->id_2)."'
) AS IDS
ON IDS.id = B.id
 WHERE B.gebruiker_id ='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$ovj->id_1)."' or B.gebruiker_id ='".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$ovj->id_2)."'

ORDER BY B.datum DESC"
) or die(mysqli_error($dbcreat));
}

?>


heel vreemd alles werkt maar zodra je 4 vrienden hebt gaan alle berichten van vriend 1 weg.
Gewijzigd op 15/03/2015 14:44:01 door Eeyk Vd noot
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/03/2015 15:09:52
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 15/03/2015 12:00:08:
Ik zie niet in waarom je dat eerst door PHP gaat halen terwijl je het resultaat van de eerste query direct ín een andere query kan gebruiken.


Omdat dit mogelijk niet de enige plaats is waar je je vriendenlijst gebruikt. Als je deze gegevens vaker nodig hebt dan is het omslagpunt vrij snel bereikt niet? Tenzij je elke keer zo'n super specifieke query wilt opbouwen die hetzelfde doet.

En wat als de bepaling van wie een "vriend" is verandert? Dan mag je in jouw geval een heleboel queries gaan aanpassen. Dit is dus ook een beetje risicospreiding.

Daarnaast, zoals ik al aangaf, wellicht wil je de vrienden van iemand als eigenschap / methode in een user object onderbrengen. De vriendenlijst moet dan ook "in afzondering" beschikbaar zijn, en niet als onderdeel van een andere query.

Het is fijn dat je dit specifieke probleem in 1 query kunt oplossen, maar daarbij is het niet de bedoeling dat je "the big picture" uit het oog verliest. Daarbij is 1 query meer of minder echt vele malen onbelangrijker.

Echt, laat dit "het MOET in 1 query" mantra eens los.

EDIT: En al deze mooie oplossingen ten spijt lijkt de topicstarter het nog steeds niet opgelost te hebben. Als hij gewoon mijn oplossing had gevolgd (dus gewoon aan de molen draaien, domweg 2 queries uitvoeren) dan was 'ie allang klaar geweest.
Gewijzigd op 15/03/2015 15:13:24 door Thomas van den Heuvel
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

15/03/2015 15:27:18
Quote Anchor link
@thomas : ik heb jou oplossing geprobeerd maar ik krijg het zelfde resultaat.

Ik begrijp alleen niet waarom.

het bij vriend 1 en 2 het wel doet en dan kom je bij vriend 4 en 3 en dan ziet die geen berichten meer.
ik heb het op deze manier in me database.


Afbeelding


het klopt dat vrid niet uniek is, dat is de code om een relatie of een vriend te blokkeren.
dat moet ik even fixen.
Gewijzigd op 15/03/2015 15:30:53 door Eeyk Vd noot
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/03/2015 15:37:03
Quote Anchor link
Ik snap echt niet dat dit zoveel problemen oplevert.

Ik zal opnieuw een poging doen om mijn strategie toe te lichten.

Stel we gaan uit van persoon X. Jij bent ingelogd als persoon X (bijvoorbeeld id 7).

Je bezoekt de berichtenmuur en je wilt je eigen berichten zien en de berichten van je vrienden.

Hiertoe bepaal je eerst wie je vrienden zijn. Hiertoe heb ik je een stuk code gegeven. Uitgaande van user X (id 7) zou dit volgens bovenstaande screenshot de volgende lijst van vrienden moeten opleveren: (6, 8, 9).

Deze informatie gebruik je vervolgens om de juiste berichten op te halen.

Die van jou (WHERE user_id = 7) of die van je vrienden (OR user_id IN (6, 8, 9)).

Wtf is precies het probleem?
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

15/03/2015 15:52:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$mijnVrienden
= array($ovj->id_1, $ovj->id_2);

$berichten = mysqli_query(
    $dbcreat,"
    'SELECT id_1, id_2  FROM vriendenlijst
    WHERE (id_1 = '"
.$mijnvrienden[0]."' OR id_2 = '".$mijnvrienden[1]."')
    AND bevestigd = '1'"
);
?>


dit werkt niet. ik krijg het zelfde resultaat als de andere oplossingen.
ik begrijp er ook niks meer van.
Gewijzigd op 15/03/2015 15:55:50 door Eeyk Vd noot
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/03/2015 15:55:09
Quote Anchor link
Wat is het verschil tussen id_2 en user_id_2?

Alleen rust kan u redden ;)
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

15/03/2015 16:00:43
Quote Anchor link
Nou ik heb nu alle oplossingen meerdere malen geprobeerd.
en aangepaste versies het dichtste bij kwam


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

[code]<?php
while($ovj     = mysqli_fetch_object($vrienden_bericht)){
$berichten = mysqli_query($dbcreat,"
SELECT B.*
FROM berichten_muur AS B
CROSS JOIN (SELECT IB.id
  FROM berichten_muur AS IB
  
  UNI ON
  
  SELECT IB.id
  FROM berichten_muur AS IB
  INNER JOIN vriendenlijst AS V
  ON V.id_1 = IB.gebruiker_id
  WHERE V.id_1 = '"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$ovj->id_1)."'

  UNI ON
  
  SELECT IB.id
  FROM berichten_muur AS IB
  INNER JOIN vriendenlijst AS V
  ON V.id_2 = IB.gebruiker_id
  WHERE V.id_2 = '"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$ovj->id_2)."'
) AS IDS
ON IDS.id = B.id
 WHERE B.gebruiker_id ='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$ovj->id_1)."' or B.gebruiker_id ='".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$ovj->id_2)."'

ORDER BY B.datum DESC"
) or die(mysqli_error($dbcreat));
}

?>


Alleen het probleem is dat daar alleen alle id_1 gebruikers de berichten krijgen te zien.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/03/2015 16:02:17
Quote Anchor link
Ik geef het op.

Ik kan je alleen maar aanraden om mijn vorige reactie nog eens fatsoenlijk door te lezen, en dat te combineren met mijn reactie hierboven.

Of lees al mijn reacties nog eens door, en probeer dategene te doorgronden wat je tot nu toe lijkt te ontgaan.
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

15/03/2015 16:20:36
Quote Anchor link
@Thomas van den heuvel.
die oplossing geeft het zelfde resultaat als de andere.


Patric is bevriend met Jolanda en eeyk.
Eeyk is bevriend met jolanda en patric.


patric zegt : Hoi allemaal
-- eeyk ziet dit, Jolanda ziet dit.
Eeyk zegt : Hallo patric.
-- Jolanda ziet dit patric ziet dit.
Jolanda zegt : Hey allemaal.
-- Eeyk ziet dit.


Hoe kan het dat patric dit niet ziet.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/03/2015 16:38:08
Quote Anchor link
Heb je al geprobeerd wat te debuggen?

Blijkbaar gaat er iets mis in het selectie-proces van de vrienden van Jolanda (of patric, zo je wil).

De vraag stellen is hem haast beantwoorden.

Je geeft zelf een situatieschets van wat er misgaat, maar je lijkt je niet te realiseren wat dit inhoudt.

"patric wordt niet beschouwd als vriend van Jolanda, waar komt dit vandaan".

Volg het spoor.

EDIT: en hierbij helpt het dus ook als je een echte relationele database hebt, waarbij referenties tussen tabellen worden afgedwongen, in plaats van dat deze als los zand aan elkaar hangen (middels usernames).
Gewijzigd op 15/03/2015 16:42:58 door Thomas van den Heuvel
 
Dos Moonen

Dos Moonen

15/03/2015 18:17:12
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php

// niet loopen over vrienden, dat doet mysql voor je...

$berichten = mysqli_query($dbcreat,"
SELECT B.*
FROM berichten_muur AS B
INNER JOIN (SELECT IB.id
  FROM berichten_muur AS IB
  WHERE IB.gebruiker_id = '"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->id)."'
  
  UNI ON
  
  SELECT IB.id
  FROM berichten_muur AS IB
  INNER JOIN vriendenlijst AS V
  ON V.id_1 = IB.gebruiker_id
  WHERE V.id_2 = '"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->id)."'

  UNI ON
  
  SELECT IB.id
  FROM berichten_muur AS IB
  INNER JOIN vriendenlijst AS V
  ON V.id_2 = IB.gebruiker_id
  WHERE V.id_1 = '"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->id)."'
) AS IDS

ON IDS.id = B.id
ORDER BY B.datum DESC"
) or die(mysqli_error($dbcreat));

while($loop_over_bovenstaande_query) {
  echo $bericht;
}


?>


Dit was meer wat ik bedoelde. Sorry dat ik V.gebruikersnaam in de WHERE clauses schreef terwijl het id_1 moest zijn bij de ON id_2 en vice versa.

Quote:
Echt, laat dit "het MOET in 1 query" mantra eens los.

NOPE! Dit is iets simpels dat de database hoort te doen.
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

15/03/2015 18:36:04
Quote Anchor link
Jaaa! het werkt! heel erg bedankt!
Gewijzigd op 15/03/2015 18:48:34 door Eeyk Vd noot
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.