mysqli_fetch_assoc

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 18:39:15
Anchor link
Ik loop weer tegen de volgende melding aan:

Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in C:\USB WebServer\root\Youtube9\toon.php on line 77

Die hadden we al een keer. Iemand die me deze functie kan uitleggen? (En mogelijke oplossingen heeft)
Code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
            <?php

            $sql
= "SELECT * FROM 'registration'";
            $result = mysqli_query($con, $sql);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
            {

                echo '
                <tr>
                <td>'
.$id.'</td>
                <td>'
.$name.'</td>
                <td>'
.$image.'</td>
            </tr>'
;
            }

            
           ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:52:58
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/05/2022 18:46:42
Anchor link
Hier staat hoe het moet :

https://www.php.net/manual/en/mysqli-result.fetch-assoc.php

Toevoeging op 18/05/2022 19:05:36:

Vermoedelijk is de query niet goed .

Haal de ‘’ rond registration eens weg.

En dan dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$result = mysqli_query( $con, $query );
echo '<pre>' . print_r( $result, true ) . '</pre>';
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 19:41:56
Anchor link
Waarom pas je de eerste keer netjes controle op je query toe (eerste blok, lijn 38), terwijl je in je tweede blok (lijn 4) dit niet doet?


De bedoeling is al volgt:

Controleer of de query fout is of anders uitgevoerd kan worden:
Indien dit false geeft: Geeft een error met echo mysqli_error($con)
Indien dit anders geen false geeft (een resource om precies te zijn), ga verder met je data ophalen, en ga aan de slag met mysqli_fetch_assoc(). Je kan eventueel nog eerst met mysqli_num_rows() kijken of het record bestaat.

Als je het op deze logische manier je queries opbouwt, dan kom je nooit voor opvolgende verrassingen te staan.
Gewijzigd op 18/05/2022 19:45:35 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 19:44:20
Anchor link
Hallo na wat weggehaald te hebben krijg ik het volgende:

mysqli_result Object ( [current_field] => 0 [field_count] => 4 [lengths] => [num_rows] => 8 [type] => 0 )

De code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>

            <?php

            $sql
= 'SELECT * FROM registration ORDER BY ID DESC';
           // print_r($sql);
            $result = mysqli_query($con, $sql);
            print_r ($result);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
           /*  {
               echo '
                <tr>
                <td>'.$id.'</td>
                <td>'.$name.'</td>
                <td>'.$image.'</td>
            </tr>';
            }
            */

           ?>


Maar wat is de oplossing?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 19:45:59
Anchor link
Zie mijn bericht net boven je die je bericht kruisde. ;-)

Met het verwijderen van die quotes om je tabelnaam zal het denk ik wel moeten werken. Maar zorg gewoon voor goede logica die je systematisch toevoegt.
Gewijzigd op 18/05/2022 19:47:04 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 20:46:37
Anchor link
Ik heb het bijna!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>

    

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Display Data</title>
    <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
<body>
   <h1 class = "text-center my-4">User Data</h1>
   <dic class= "container mt-5 flex justify-content-center"></dic>
        <center><table class="table table-bordered w-50">
        <thead>
        <tr>
            <th scope="col">sl no</th>
            <th scope="col">Username</th>
            <th scope="col">Image</th>
        </tr>
        </thead>
        <tbody>
            <?php

            $sql
= 'SELECT * FROM registration ORDER BY ID ASC';
           // print_r($sql);
           $result = mysqli_query( $con, $sql);
           //print_r($result);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))

            {

            $id=$row['id'];
            $name=$row['name'];
            $image=$row['image'];

               echo '
                <tr>
                <td>'
.$id.'</td>
                <td>'
.$name.'</td>
                <td><img src='
.$image.'/></td>
            </tr>'
;
            }

            
           ?>


        </tbody>
        </table></center>
</body>
</html>


$result was niet goed! Daarvoor foutmeldingen. Echter hij toont mijn plaatjes nog steeds niet

Zie bijgaand:

https://ibb.co/3Wpx64W
https://ibb.co/bdq3tx0

Wat doe ik nog niet goed?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 20:55:12
Anchor link
Tja, als je nog steeds niet zoals 5 keer gezegd is controleert op je $result.

Anyway, check het pad naar de afbeelding eens .
Gewijzigd op 18/05/2022 20:56:20 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 21:18:29
Anchor link
Als ik de code in de ontwikkelaarsmodus bekijk dan zie ik dat er een . aan het einde wordt toegevoegd? Moet die weg? en hoe doe je dat dan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<tbody>
            
                <tr>
                <td>1</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>2</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>3</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>4</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>5</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>6</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>7</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>8</td>
                <td>ED</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>


De code tot nu toe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>

    

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Display Data</title>
    <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
<body>
   <h1 class = "text-center my-4">User Data</h1>
   <dic class= "container mt-5 flex justify-content-center"></dic>
        <center><table class="table table-bordered w-50">
        <thead>
        <tr>
            <th scope="col">sl no</th>
            <th scope="col">Username</th>
            <th scope="col">Image</th>
        </tr>
        </thead>
        <tbody>
            <?php

            $sql
= 'SELECT * FROM registration ORDER BY ID ASC';
           // print_r($sql);
           $result = mysqli_query( $con, $sql);
           //print_r($result);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))

            {

            $id=$row['id'];
            $name=$row['name'];
            $image=$row['image'];

               echo '
                <tr>
                <td>'
.$id.'</td>
                <td>'
.$name.'</td>
                <td><img src='
.$image.'/></td>
            </tr>'
;
            }

            
           ?>


        </tbody>
        </table></center>
</body>
</html>


@ Arien is er ook een aparte code om de |HTML beter zichtbaar te krijgen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 21:24:19
Anchor link
Probeer dit eens.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="'.$image.'"/>
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 21:31:28
Anchor link
Dat werkt!

Complete code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>

    

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Display Data</title>
    <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
<body>
   <h1 class = "text-center my-4">User Data</h1>
   <dic class= "container mt-5 flex justify-content-center"></dic>
        <center><table class="table table-bordered w-50">
        <thead>
        <tr>
            <th scope="col">sl no</th>
            <th scope="col">Username</th>
            <th scope="col">Image</th>
        </tr>
        </thead>
        <tbody>
            <?php

            $sql
= 'SELECT * FROM registration ORDER BY ID ASC';
           // print_r($sql);
           $result = mysqli_query( $con, $sql);
           //print_r($result);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))

            {

            $id=$row['id'];
            $name=$row['name'];
            $image=$row['image'];

               echo '
                <tr>
                <td>'
.$id.'</td>
                <td>'
.$name.'</td>
                <td><img src="'
.$image.'"/></td>
            </tr>'
;
            }

            
           ?>


        </tbody>
        </table></center>
</body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 21:42:33
Anchor link
Mooi :-)
 
Ivo P

Ivo P

19/05/2022 13:28:11
Anchor link
En nu eens testen met het telefoonnummer 06'12345678

(en daarna met Bobby Tables, https://imgs.xkcd.com/comics/exploits_of_a_mom.png )
Gewijzigd op 19/05/2022 13:34:01 door Ivo P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/05/2022 13:33:03
Anchor link
...en om deze reden dus mysqli_real_escape_string(....) toepassen voordat iemand per ongeluk of expres je query om zeep helpt, met mogelijk gevaren van dien!
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

26/05/2022 22:49:37
Anchor link
Hallo heren,

Ik ben er nog niet uit!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
  // Create database connection
  $db = mysqli_connect("localhost", "root", "usbw", "photos");

  // Initialize message variable
  $msg = "";

  // If upload button is clicked ...
  if (isset($_POST['upload'])) {
      // Get image name
      $image = $_FILES['image']['name'];
      // Get text
      $image_text = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['text']);

      // image file directory
      $target = "images/".basename($image);

      //query
    $sql = "INSERT INTO images (image, image_text) VALUES ('$image', '$text')";
      
    // execute query
      mysqli_query($db, $sql);

    //file upload
      if (move_uploaded_file($_FILES['image']['tmp_name'], $target))
        {

          $msg = "Image uploaded successfully";
          }
else
        {
          $msg = "Failed to upload image";
          }
  }

  
  $result = mysqli_query($db, "SELECT * FROM images");
?>

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
        <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
        <title>Image Upload</title>
        <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
    </head>

    <body>
        <div id ="content">
            <form method="POST"action = "index.php" enctype = "multipart/form-data">
                <input type="hidden" name="size" value="1000000">
                <div>
                    <input type="file" name="image">
                </div>
                <div>
                    <textarea name="text" cols = "40" rows = "4"placeho;der = "Say something about this image..."></textarea>
                </div>
                <div>
                    <input type="submit" name="upload" value="Upload Image">
                </div>          
            </form>
        </div>
    </body>
</html>


Ik krijg geen foutmeldingen maar het plaatje wordt niet geupload! Wat doe ik toch fout. Help aub!!!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/05/2022 22:59:49
Anchor link
Niet verwonderlijk als je niks met $msg doet. Nu weet je nog steeds niet wat er uit komt. Dus echo die eens minimaal.
Kijk ook eens naar $_FILES['image']['error']

Verder zie ik ook een hoop fouten met variabelen waar je niks mee doet.

Laten we maar in dit topic verder gaan. Die ging over het uploaden (gemengd met je fetch_assoc), deze sluit ik maar.
Gewijzigd op 26/05/2022 23:01:34 door - Ariën -
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.