mysqli_multi_query: Waar/wanneer/waarom gebruiken jullie dit

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

20/01/2023 07:17:46
Quote Anchor link
Hi

Ik heb mijn eerste query gemaakt welke gebruik maat van sql variabelen. Daarom moest ik ook gebruik maken van mysqli_multi_query.

Daarom bovenstaande vraag.

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 17:58:54
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2023 11:52:28
Quote Anchor link
>> Daarom bovenstaande vraag.

Graag voortaan je vraag gewoon in het bericht zelf plaatsen en niet alleen in de titel.

mysqli_multi_query

Daar hebben we een handleiding voor die uitlegt wanneer je dat gebruikt:

https://www.php.net/mysqli_multi_query
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

20/01/2023 12:34:27
Quote Anchor link
Daarom moest je?


Twee versies. De eerste met 3 uitgebreide enkele queries.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
include ('connect.php');

$q   = "SELECT @voornaam := 'Grace' AS voornaam;";
$r   = $db->query( $q );
$row = $r->fetch_object();
echo $q . '<br />';
echo '<pre>' . print_r( $r, TRUE ) . '</pre>';
echo '<pre>' . print_r( $row, TRUE ) . '</pre>';
echo 'Voornaam = <b>' . $row->voornaam . '</b><br />';

?>


<hr />

<?php

$q
   = "SELECT @achternaam := 'Union' AS achternaam;";
$r   = $db->query( $q );
$row = $r->fetch_object();
echo $q . '<br />';
echo '<pre>' . print_r( $r, TRUE ) . '</pre>';
echo '<pre>' . print_r( $row, TRUE ) . '</pre>';
echo 'Achternaam = <b>' . $row->achternaam . '</b><br />';

?>


<hr />

<?php

$q
   = "SELECT CONCAT( @voornaam, ' ', @achternaam ) AS volledig;";
$r   = $db->query( $q );
$row = $r->fetch_object();
echo $q . '<br />';
echo '<pre>' . print_r( $r, TRUE ) . '</pre>';
echo '<pre>' . print_r( $row, TRUE ) . '</pre>';
echo 'Volledig = <b>' . $row->volledig . '</b><br />';

?>


En de tweede met multi_query

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

include ('connect.php');

$query  = "SELECT @voornaam := 'Grace' AS voornaam;";
$query .= "SELECT @achternaam := 'Union' AS achternaam;";
$query .= "SELECT CONCAT( @voornaam, ' ', @achternaam ) AS volledig;";

/* execute multi query */
$db->multi_query( $query );

do {
    /* store the result set in PHP */
    if ( $result = $db->store_result() ):
        while ( $row = $result->fetch_row() ):
            printf("%s\n", $row[0]);
        endwhile;
    endif;

    /* print divider */
    if ( $db->more_results() ):
        echo '<hr />';
    endif;
}
while ( $db->next_result() );

?>
 
Jan R

Jan R

22/01/2023 07:27:19
Quote Anchor link
Mijn vraag was Waar/wanneer/waarom gebruiken JULLIE dit.
Niet hoe. Daar zijn inderdaad handleidingen voor. Ik geef trouwens de voorkeur van de handleidingen van w3school. ze zijn duidelijker.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2023 10:19:57
Quote Anchor link
Ik gebruik deze functie eigenlijk helemaal niet. Als ik zo zie kan je echt heel lastig debuggen.

Voor mij lijkt het een loze functie.
 
Jan R

Jan R

22/01/2023 17:51:53
Quote Anchor link
Heel zeker. Vandaar de vraag :)
Echter als ik zo een query splits kan ik geen variabelen gebruiken en hier wou ik dat toch wel.
via een omwegje kan ik ze natuurlijk wel toevoegen aan de lose query's
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

22/01/2023 18:37:58
Quote Anchor link
Maak er een stored procedure van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
DELIMITER ;;

DROP PROCEDURE IF EXISTS `spGrace`;;
CREATE PROCEDURE `spGrace`()
BEGIN
SET @vn = (SELECT @voornaam := 'Grace' AS voornaam);
SET @an = (SELECT @achternaam := 'Union' AS achternaam);
SELECT CONCAT( @vn, ' ', @an ) AS volledig;
END;;

DELIMITER ;


En dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
CALL `spGrace`();
 
Jan R

Jan R

23/01/2023 07:21:39
Quote Anchor link
Nog niet gewerkt met store procedures. Ik ga dat eens bekijken.

Allen bedankt!

Jan
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/01/2023 10:48:31
Quote Anchor link
Andere redenen waarom de mysqli_multi_query() zinloos is, is omdat andere PHP drivers zoals Postgres het niet ondersteunen.

Daarbij kan je in MySQL 8 (niets te vroeg) meerdere query's in een enkele query stoppen dankzij CTE.

Kortom, niemand heeft het ooit nodig gehad, het is de zoveelste dubbele functie in PHP waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet.
Gewijzigd op 23/01/2023 10:49:55 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.