Mysqli_num_rows fatal error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »
Nick kuijpers

nick kuijpers

25/01/2014 22:59:17
Quote Anchor link
Hallo,

Ik krijg een foutmelding als ik een simpele mysqli_num_rows query wil uitvoeren...
Dit doe ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$get
= mysqli_query($con, "SELECT id, gebruikerid, twitter, nieuwstereacties, voorgeschrevenlijsten, whatshot, leukefilmpjes, tags FROM left WHERE gebruikerid='".mysqli_real_escape_string($con,$_SESSION['id'])."'");
$numrows = mysqli_num_rows($got) or die('FOUT: '.mysqli_error($con));
?>


Deze error krijg ik:
Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in (site) on line 84

FOUT: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'left WHERE gebruikerid='2'' at line 1

Uit deze foutmelding kan ik alleen verstaan dat er iets met mijn database is wat waarschijnlijk niet goed is.
Dit is de db code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
--
-- Tabelstructuur voor tabel `left`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `left` (
  `id` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `gebruikerid` int(10) NOT NULL,
  `twitter` varchar(99) NOT NULL,
  `nieuwstereacties` varchar(99) NOT NULL,
  `voorgeschrevenlijsten` varchar(99) NOT NULL,
  `whatshot` varchar(99) NOT NULL,
  `leukefilmpjes` varchar(99) NOT NULL,
  `tags` varchar(99) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=2 ;

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!
Alvast bedankt.
Mvg,
Nick
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:52:57
 
Erwin H

Erwin H

25/01/2014 23:29:55
Quote Anchor link
"left" is een reserved word in MySQL die moet je dus NIET gebruiken als tabel- of kolomnaam.
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/reserved-words.html
 
D B

D B

25/01/2014 23:58:39
Quote Anchor link
Is het ook niet mysqli_num_rows($get) ipv $got???
 
Ivo P

Ivo P

26/01/2014 00:50:56
Quote Anchor link
mysqli_error gebruik je als je query uitvoeren mislukt (mysqli_query)

niet als de gevonden resultset niet uit te lezen is. Daar kan niet zo veel meer mee misgaan.

(als je al weet dat het een resultset is omdat je select query gelukt was.)

sterker: als er 0 rows gevonden zijn, dan is de query op zich gelukt, maar zal mysqli_num_rows 0 zijn

dat lijkt weer of false, waarna je alsnog een error zou proberen te tonen over een prima query.
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

26/01/2014 08:46:00
Quote Anchor link
Dat snap ik ivo maar ik kreeg alleen maar een fatal error en uit ie fatal error kom je er niet uit. De vorige keer zeiden jullie dat ik moest debuggen dat heb ik nu gedaan en het werkt een stuk beter! Bedankt allemaal.
 
Simo Mr

Simo Mr

26/01/2014 11:52:33
Quote Anchor link
Je hebt twee fouten gemaakt.

Error
Eerste fout, je moet left niet als een table naam gebruiken.
Warning
Tweede je moet $get in plaats van $got gebruiken.

$get = mysqli_query($con, "SELECT id, gebruikerid, twitter, nieuwstereacties, voorgeschrevenlijsten, whatshot, leukefilmpjes, tags FROM left WHERE gebruikerid='".mysqli_real_escape_string($con,$_SESSION['id'])."'");
$numrows = mysqli_num_rows($got) or die('FOUT: '.mysqli_error($con));
?>
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

26/01/2014 12:29:58
Quote Anchor link
Ja dat zag ik ook maar ik had mijn script ff snel voor hier aangepast omdat ik eerst dit had:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$get
= "SELECT id, gebruikerid, twitter, nieuwstereacties, voorgeschrevenlijsten, whatshot, leukefilmpjes, tags FROM left WHERE gebruikerid='".mysqli_real_escape_string($con,$_SESSION['id'])."'";
$got = mysqli_query($con, $get);
$numrows = mysqli_num_rows($got) or die('FOUT: '.mysqli_error($con));
?>

Ik had het ff zo aangepast om te kijken of er mischien ook wat was met de $get.
maar daar was niks mee
 
D B

D B

26/01/2014 13:13:19
Quote Anchor link
Fout 3: Je moet nooit een script aanpassen om hier neer te zetten :-)

Behalve wachtwoorden natuurlijk.
 
Simo Mr

Simo Mr

26/01/2014 15:09:37
Quote Anchor link
or die('FOUT: '.mysqli_error($con));
die gebruik je niet na mysqli_num_rows.

je kunt beter intval gebruiken want gebruikerid is een integer en niet een string

dus zo.

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$get
= "SELECT id, gebruikerid, twitter, nieuwstereacties, voorgeschrevenlijsten, whatshot, leukefilmpjes, tags FROM left WHERE gebruikerid=".intval($_SESSION['id']);
$got = mysqli_query($con, $get)or die('FOUT: '.mysqli_error($con));
$numrows = mysqli_num_rows($got;
?>
Gewijzigd op 26/01/2014 15:19:22 door Simo Mr
 
Ivo P

Ivo P

26/01/2014 15:42:19
Quote Anchor link
intval() maakt van 'alsdfjlaskdjflka' waarschijnlijk 0

wil je dat er dan ineens op een andere id dan voorzien gezocht wordt?
 
Simo Mr

Simo Mr

26/01/2014 16:01:46
Quote Anchor link
Ivo P op 26/01/2014 15:42:19:
intval() maakt van 'alsdfjlaskdjflka' waarschijnlijk 0

wil je dat er dan ineens op een andere id dan voorzien gezocht wordt?


nee gebruikerid is een integer.

`gebruikerid` int(10) NOT NULL,
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.