Mysqli_num_rows fatal error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »
Nick kuijpers

nick kuijpers

25/01/2014 22:59:17
Quote Anchor link
Hallo,

Ik krijg een foutmelding als ik een simpele mysqli_num_rows query wil uitvoeren...
Dit doe ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$get
= mysqli_query($con, "SELECT id, gebruikerid, twitter, nieuwstereacties, voorgeschrevenlijsten, whatshot, leukefilmpjes, tags FROM left WHERE gebruikerid='".mysqli_real_escape_string($con,$_SESSION['id'])."'");
$numrows = mysqli_num_rows($got) or die('FOUT: '.mysqli_error($con));
?>


Deze error krijg ik:
Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in (site) on line 84

FOUT: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'left WHERE gebruikerid='2'' at line 1

Uit deze foutmelding kan ik alleen verstaan dat er iets met mijn database is wat waarschijnlijk niet goed is.
Dit is de db code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
--
-- Tabelstructuur voor tabel `left`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `left` (
  `id` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `gebruikerid` int(10) NOT NULL,
  `twitter` varchar(99) NOT NULL,
  `nieuwstereacties` varchar(99) NOT NULL,
  `voorgeschrevenlijsten` varchar(99) NOT NULL,
  `whatshot` varchar(99) NOT NULL,
  `leukefilmpjes` varchar(99) NOT NULL,
  `tags` varchar(99) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=2 ;

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!
Alvast bedankt.
Mvg,
Nick
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 23:04:01
 
Erwin H

Erwin H

25/01/2014 23:29:55
Quote Anchor link
"left" is een reserved word in MySQL die moet je dus NIET gebruiken als tabel- of kolomnaam.
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/reserved-words.html
 
D B

D B

25/01/2014 23:58:39
Quote Anchor link
Is het ook niet mysqli_num_rows($get) ipv $got???
 
Ivo P

Ivo P

26/01/2014 00:50:56
Quote Anchor link
mysqli_error gebruik je als je query uitvoeren mislukt (mysqli_query)

niet als de gevonden resultset niet uit te lezen is. Daar kan niet zo veel meer mee misgaan.

(als je al weet dat het een resultset is omdat je select query gelukt was.)

sterker: als er 0 rows gevonden zijn, dan is de query op zich gelukt, maar zal mysqli_num_rows 0 zijn

dat lijkt weer of false, waarna je alsnog een error zou proberen te tonen over een prima query.
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

26/01/2014 08:46:00
Quote Anchor link
Dat snap ik ivo maar ik kreeg alleen maar een fatal error en uit ie fatal error kom je er niet uit. De vorige keer zeiden jullie dat ik moest debuggen dat heb ik nu gedaan en het werkt een stuk beter! Bedankt allemaal.
 
Simo Mr

Simo Mr

26/01/2014 11:52:33
Quote Anchor link
Je hebt twee fouten gemaakt.

Error
Eerste fout, je moet left niet als een table naam gebruiken.
Warning
Tweede je moet $get in plaats van $got gebruiken.

$get = mysqli_query($con, "SELECT id, gebruikerid, twitter, nieuwstereacties, voorgeschrevenlijsten, whatshot, leukefilmpjes, tags FROM left WHERE gebruikerid='".mysqli_real_escape_string($con,$_SESSION['id'])."'");
$numrows = mysqli_num_rows($got) or die('FOUT: '.mysqli_error($con));
?>
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

26/01/2014 12:29:58
Quote Anchor link
Ja dat zag ik ook maar ik had mijn script ff snel voor hier aangepast omdat ik eerst dit had:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$get
= "SELECT id, gebruikerid, twitter, nieuwstereacties, voorgeschrevenlijsten, whatshot, leukefilmpjes, tags FROM left WHERE gebruikerid='".mysqli_real_escape_string($con,$_SESSION['id'])."'";
$got = mysqli_query($con, $get);
$numrows = mysqli_num_rows($got) or die('FOUT: '.mysqli_error($con));
?>

Ik had het ff zo aangepast om te kijken of er mischien ook wat was met de $get.
maar daar was niks mee
 
D B

D B

26/01/2014 13:13:19
Quote Anchor link
Fout 3: Je moet nooit een script aanpassen om hier neer te zetten :-)

Behalve wachtwoorden natuurlijk.
 
Simo Mr

Simo Mr

26/01/2014 15:09:37
Quote Anchor link
or die('FOUT: '.mysqli_error($con));
die gebruik je niet na mysqli_num_rows.

je kunt beter intval gebruiken want gebruikerid is een integer en niet een string

dus zo.

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$get
= "SELECT id, gebruikerid, twitter, nieuwstereacties, voorgeschrevenlijsten, whatshot, leukefilmpjes, tags FROM left WHERE gebruikerid=".intval($_SESSION['id']);
$got = mysqli_query($con, $get)or die('FOUT: '.mysqli_error($con));
$numrows = mysqli_num_rows($got;
?>
Gewijzigd op 26/01/2014 15:19:22 door Simo Mr
 
Ivo P

Ivo P

26/01/2014 15:42:19
Quote Anchor link
intval() maakt van 'alsdfjlaskdjflka' waarschijnlijk 0

wil je dat er dan ineens op een andere id dan voorzien gezocht wordt?
 
Simo Mr

Simo Mr

26/01/2014 16:01:46
Quote Anchor link
Ivo P op 26/01/2014 15:42:19:
intval() maakt van 'alsdfjlaskdjflka' waarschijnlijk 0

wil je dat er dan ineens op een andere id dan voorzien gezocht wordt?


nee gebruikerid is een integer.

`gebruikerid` int(10) NOT NULL,
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.