Mysql_num_rows error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »
Mike vd Veer

Mike vd Veer

24/04/2008 21:48:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een inlogsysteem, maar als ik wil inloggen dan geeft hij een error, namelijk:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /mnt/web7/43/86/51772786/htdocs/login.php on line 97

Dit snap ik totaal niet. Mn stukkie code is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
$row
= mysql_query("SELECT * FROM teams WHERE naam = $username AND password = $pass1");
     if (mysql_num_rows($query) == 1){  //dit is regel 97
         print "Je bent ingelogd als " . $username . ".";
             $row = mysql_fetch_assoc($query);
         $username = mysql_real_escape_string($username);
         $_SESSION['login']=true;          
         $_SESSION["naam"]=$username;
         $_SESSION['rank']   = $row['status'];        
      }

      else{
         print "<font size=1 face=verdana>De combinatie gebruikersnaam/wachtwoord is niet juist.";
      }

?>


Hoezo niet geldig, en wat kan ik eraan doen om hem weer werkend te maken? Alvast bedankt!

Mike,
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:57:33
 
Martijn B

Martijn B

24/04/2008 21:54:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$rQueryResult
= mysql_query("SELECT * FROM teams WHERE naam = $username AND password = $pass1");

if( $rQueryResult === false )
{

   die('Query Error');
}


     if (mysql_num_rows($rQueryResult) == 1){  //dit is regel 97
// rest

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Frank -

Frank -

24/04/2008 22:19:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
         $username
= mysql_real_escape_string($username);
?>

Wat denk je daar mee te bereiken? Helemaal omdat je de query dan al hebt uitegevoerd en dit resultaat in een sessie gaat zetten. Dit is het bekende paard achter de wagen spannen, daar win je geen wedstrijden mee.

Edit: Ik vrees het ergste voor deze vacature... Wat voor puinhopen staan er in de code?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Mike vd Veer

Mike vd Veer

24/04/2008 22:43:00
Quote Anchor link
Genoeg om te concluderen dat ik niet zoveel verstand heb van PHP beveiligen als menig mens op dit forum:-)

Edit: Ik krijg nu "Query error", en als ik mysql error reporting aanzet dan komt er te staan: query was empty. Dit is de code die ik nu heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?  
include('connect.php');
      $pass1 = md5($pass1);
      $rQueryResult = mysql_query("SELECT * FROM teams WHERE naam = $username AND password = $pass1");
      $query = mysql_query($rQueryResult)or die(mysql_error());

     if (mysql_num_rows($query) == 1){  //dit is regel 97

         print "Je bent ingelogd als " . $username . ".";
             $row = mysql_fetch_assoc($query);
         $username = mysql_real_escape_string($username);
         $_SESSION['login']=true;          
         $_SESSION["naam"]=$username;
         $_SESSION['rank']   = $row['status'];        
      }

      else{
         print "<font size=1 face=verdana>De combinatie gebruikersnaam/wachtwoord is niet juist.";
      }
  
?>


Hoe kan ik het (eindelijk) werkend laten maken?:)

@pgFrank,

Dit is een script die ergens al op internet staat en is aangepast door mij.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mike vd Veer
 
Douwe

Douwe

24/04/2008 23:07:00
Quote Anchor link
Om maar weer op de vraag terug te komen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$row
= mysql_query("SELECT * FROM teams WHERE naam = $username AND password = $pass1");
     if (mysql_num_rows($query) == 1){  //dit is regel 97
?>

Je maakt $row aan, maar gebruikt daarna $query? Ik denk dat het allebei een van beiden moet zijn :)
 
Kwastie

Kwastie

24/04/2008 23:35:00
Quote Anchor link
Je gebruikt zoals DouweI zegt niet dezelfde variable, dit moet of beide $row zijn of $query. Maar niet verschillend
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/04/2008 23:37:00
Quote Anchor link
En als je dan ook nog eens rekening houdt met de naamgeving, gebruik je geen van beide. De functie mysql_query() levert je een resultaat set, de variabele $result zou hier dus veel meer op zijn plaats zijn.
 
Mike vd Veer

Mike vd Veer

24/04/2008 23:39:00
Quote Anchor link
Zie mn edit:-)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/04/2008 23:53:00
Quote Anchor link
Mike vd Veer schreef op 24.04.2008 23:39:
Zie mn edit:-)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
rQueryResult = mysql_query("SELECT * FROM teams WHERE naam = $username AND password = $pass1");
$query = mysql_query($rQueryResult)or die(mysql_error());
?>

Eerst ga je een query uitvoeren en vervolgens ga je het resultaat daarvan weer als query uitvoeren? Niet echt logisch lijkt me...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.