Naar beneden scrollen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2014 16:30:17
Quote Anchor link
Matthijs P op 11/06/2014 16:29:12:
Mijn html script hoeft niet geordend te zijn als hij het maar doet vind ik zelf :D

Rare instelling...... met een 'houtje-touwtje'-constructie is de kans op fouten maken veel groter.
Gewijzigd op 11/06/2014 16:31:01 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 09:21:09
 
Matthijs P

Matthijs P

11/06/2014 16:37:08
Quote Anchor link
Oke bedankt voor de tip,

Maar hoe moet ik die scroll down nu maken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2014 17:06:52
Quote Anchor link
Fatsoeneer eerst je script maar eens even aan de hand van de gegeven tips in deze thread.
 
Matthijs P

Matthijs P

11/06/2014 18:20:21
Quote Anchor link
Ik heb dit gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91

<html>
    <head>
        <title>Matthijs</title>
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="main.css">
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="styles.css">
                <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.4/jquery.min.js"></script>
                    <script type="text/JavaScript">

                    $(document).ready(function() {

                    $('a#portfolio').click(function(){
                    pHeight = $("div.portfolioindex").height();
                    $('div.container').animate({scrollTop: pHeight}, 2500);
                    return false;

                    });
                    });

                    </script>
    </head>                

<body>    
    <header class="menu">
        <div id='cssmenu'>
            <ul>
            <li class='active'><a href='index.html'><span>Home</span></a></li>
            <li class='has-sub' id="bottom"><a href='#'><span>Portfolio</span></a></li>
            <li><a href='' onclick="overmij"><span>Over mij</span></a></li>
            <li><a href='' onclick="downloads"><span>downloads</span></a></li>
            <li class='last'><a href='#'><span>Contact</span></a></li>
            </ul>
        </div>
    </header>

<div class="container">
        <div class="top" id="midden">
            <h1 class="wit ">Hiya!</h1>
            <p class="ondertitel">Welkom op mijn site!</p>
            <a href=""><img id="mac" src="images/mac.png" width="600" height="300"></a>
        </div>

    <div class="portfolioindex" id="midden">
        <br/>

            <h1 class="algemeen">Portfolio</h1>
        <p class="ondertitel">Lees en bekijk hier al mijn projecten!</p>
    </div>



    <div id="box1">
        <div id="overlay1">
            <span id="plus"><a href="portfolio/"><img src="images/hover.png" width="130" height="135"></a></span>
        </div>
    </div>

    <div id="box2">
        <div id="overlay2">
            <span id="plus"><a href="portfolio/"><img src="images/hover.png" width="130" height="135"></a></span>
        </div>
    </div>

    <div id="box3">
        <div id="overlay3">
            <span id="plus"><a href="portfolio/"><img src="images/hover.png" width="130" height="135"></a></span>
        </div>
    </div>




    <div class="Overmij">
        <h1 class="wit" id="midden">Over mij</h1>
        <p class="ondertitel" id="midden">Kom hier meer over mij te weten!</p>
        <br/>
        <br/>
    </div>    



    <div class="tekstovermij">

        <p class="wit">


    </div>
</div>
</body>

</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2014 18:32:08
Quote Anchor link
- Een 'id' hoort tevens uniek te zijn. Ik zie <span id="plus"> meerdere keren voorbij komen.
- Ook mist er een DOCTYPE. Gebruik HTML5's: <!DOCTYPE html>
 
Matthijs P

Matthijs P

11/06/2014 18:34:26
Quote Anchor link
Doctype was er tevens wel, niet gekopieerd :S
Hoe kan ik die scroll doen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2014 18:50:34
Quote Anchor link
Je vergat een ID met portfolia in je a-tag (anchor).
Mogelijk dat dit dan werkt? In ieder geval moet je dan een debug-alert zien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$(document).ready(function() {
     $('a#portfolio').click(function(){
         pHeight = $("div.portfolioindex").position().top;
         alert(pHeight+' is de hoogte.'); // stukje debug.
         $('div.container').animate({scrollTop: pHeight}, 2500);
                    return false;
          });
});
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

12/06/2014 10:43:24
Quote Anchor link
Beste matthijs,

Ik heb je code even onder de loep genomen omdat ik je er graag mee wil helpen, maar wat jij doet in je Jquery is eerst de hoogte berekenen van het element waar je naartoe wil scrollen, maar wat je wilt weten is de hoogte vanaf bovenaan het document, dus je moet de positie bepalen van dat element.

Verder heb ik alle Id's weggehaald welke er meerdere keren in stonden en veranderd in classes. Dit zou je dan moeten aanpassen in je CSS bestandje door simpelweg de hekjes te veranderen in puntjes.

Ook heb ik dingen uit gecommentarieerd welke niet nodig zijn in de html tenzij niet anders kan, en volgens mij kun je zo'n <br /> best met css oplossen in jouw geval !

Hier uiteindelijk je code, welke ik heb getest in laatste versie van chrome:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<!DOCTYPE html>
<html>

<head>
    <title>Matthijs</title>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="main.css">
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="styles.css">
        <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.4/jquery.min.js"></script>
        <script type="text/JavaScript">

                $(document).ready(function() {
                    $('a.selector').click(function(e){
                        e.preventDefault();
                      
                        pHeight = $("div.portfolioindex").position();
                        $('body,html').animate({scrollTop: pHeight.top}, 2500);
                        
                        return false;

                    });
                });

        </script>
</head>                

<body>    
    <header id="navigation">
            <ul class="navbar">
                <li class='active'><a href='index.html'>Home</a></li>
                <li class='has-sub bottom'><a class="selector" href=''>Portfolio</a></li>
                <li><a href='' onclick="overmij">Over mij</a></li>
                <li><a href='' onclick="downloads">downloads</a></li>
                <li class='last'><a href='#'>Contact</a></li>
            </ul>
    </header>

    <div class="container">
        <div class="top midden">
            <h1 class="wit">Hiya!</h1>
            <p class="ondertitel">Welkom op mijn site!</p>
            <a href=""><img class="mac" src="images/mac.png" width="600" height="300"></a>
        </div>

        <div class="portfolioindex midden">
            <!-- <br/> -->
                <h1 class="algemeen">Portfolio</h1>
            <p class="ondertitel">Lees en bekijk hier al mijn projecten!</p>
        </div>



        <div id="box1">
            <div id="overlay1">
                <span class="plus"><a href="portfolio/"><img src="images/hover.png" width="130" height="135"></a></span>
            </div>
        </div>

        <div id="box2">
            <div id="overlay2">
                <span class="plus"><a href="portfolio/"><img src="images/hover.png" width="130" height="135"></a></span>
            </div>
        </div>

        <div id="box3">
            <div id="overlay3">
                <span class="plus"><a href="portfolio/"><img src="images/hover.png" width="130" height="135"></a></span>
            </div>
        </div>




        <div class="Overmij">
            <h1 class="wit midden">Over mij</h1>
            <p class="ondertitel midden">Kom hier meer over mij te weten!</p>
            <!-- <br/> -->
            <!-- <br/> -->
        </div>    



        <div class="tekstovermij">
            <p class="wit">
                lorem ipsum
            </p>
        </div>
    </div>
</body>

</html>


http://jsbin.com/zudis/1/watch
Gewijzigd op 12/06/2014 10:54:22 door Eschwin Moerkerken
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/06/2014 11:06:08
Quote Anchor link
Moet het per se met jQuery of JavaScript? Het kan namelijk ook met HTML.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
  <header>
    <ul class="navbar">
      <li><a href="#top">Home</a></li>
      <li><a href="#portfolio">Portfolio</a></li>
      <li><a href="#overmij">Over mij</a></li>
      <li><a href="#downloads">Downloads</a></li>
      <li><a href="#contact">Contact</a></li>
    </ul>
  </header>

  <div id="portfolio">
    <h2>Portfolio</h2>
  </div>

  <div id="overmij">
    <h2>Over mij</h2>
  </div>


Nog even een CSS3-animatie eroverheen als je het scrollen wat visueel effect wilt meegeven en klaar.
Gewijzigd op 12/06/2014 11:06:21 door Ward van der Put
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/06/2014 12:42:44
Quote Anchor link
Vergeet je geen <a name="..."> tag?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/06/2014 13:04:39
Quote Anchor link
In HTML5 kun je ook navigeren naar id's. Volgens dit topic heeft id="foo" zelfs voorrang voor name="foo".
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/06/2014 13:17:24
Quote Anchor link
Dat was mij nog niet bekend, heb ik weer wat geleerd ;-)
Nu nog een uitzoeken hoe je vervolgens smooth kan scrollen met CSS naar dat element.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/06/2014 13:39:12
Quote Anchor link
Bijvoorbeeld met Ceaser maak je in een handomdraai de CSS-code voor een animatie-effect. Als je de "easing" instelt op een curve, bijvoorbeeld "ease-in-out", oogt dat zelfs bijna biologisch verantwoord natuurlijk.
 
Matthijs P

Matthijs P

12/06/2014 15:38:33
Quote Anchor link
Bedankt!

Ik heb de css code maar aan wat moet ik die koppelen? aan de #portfolio?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/06/2014 15:45:18
Quote Anchor link
Koppel de CSS-code aan de HTML-elementen die je een animatie wilt meegeven. Als je de CSS-code in body {...} gebruikt, wordt alles geanimeerd, maar je kunt mooiere effecten bereiken door alleen bepaalde HTML-elementen, klassen of ID's een animatie mee te geven. Gewoon mee spelen.
Gewijzigd op 12/06/2014 15:45:47 door Ward van der Put
 
Matthijs P

Matthijs P

12/06/2014 15:51:46
Quote Anchor link
Ik heb hem aan de * en de html en de body elements geprobeerd maar maar hij doet het niet
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/06/2014 15:55:32
Quote Anchor link
>> maar hij doet het niet

Wie doet wat niet en wat doet wat wel?
 
Matthijs P

Matthijs P

12/06/2014 16:10:53
Quote Anchor link
De animatie doet het niet
 
Joakim Broden

Joakim Broden

12/06/2014 16:11:50
Quote Anchor link
Wat is je code nu? En die CSS3 animatie doet het niet in verouderde browsers.
 
Matthijs P

Matthijs P

12/06/2014 16:17:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
-webkit-transition: all 500ms cubic-bezier(0.420, 0.000, 1.000, 1.000);
   -moz-transition: all 500ms cubic-bezier(0.420, 0.000, 1.000, 1.000);
     -o-transition: all 500ms cubic-bezier(0.420, 0.000, 1.000, 1.000);
        transition: all 500ms cubic-bezier(0.420, 0.000, 1.000, 1.000); /* ease-in */

-webkit-transition-timing-function: cubic-bezier(0.420, 0.000, 1.000, 1.000);
   -moz-transition-timing-function: cubic-bezier(0.420, 0.000, 1.000, 1.000);
     -o-transition-timing-function: cubic-bezier(0.420, 0.000, 1.000, 1.000);
        transition-timing-function: cubic-bezier(0.420, 0.000, 1.000, 1.000); /* ease-in */
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.