Nare sessie-error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

04/09/2013 14:08:23
Quote Anchor link
Hallo,
ik dacht: alles werkt, ik ga van de gratis naar de betalende server, deze zijn geheel afzonderlijke servers van elkaar, op de gratis server werkte alles volledig, maar nu, op de betalende versie, ok, alles werkt, maar volgend bericht verschijnt op elke pagina:
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/ankelpq61/domains/horse-utopia.be/public_html/beginpaard.php:15) in /home/ankelpq61/domains/horse-utopia.be/public_html/beginpaard.php on line 29

Op lijn 29 staat gewoon: session_start();

Is dit een beperking van de server?

Kan ik dit oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:51:21
 
- Raoul -

- Raoul -

04/09/2013 14:16:39
Quote Anchor link
Deze vraag zien we maandelijks echt tientallen keren verschijnen. Dit is zover de meest bekende PHP error die er bestaat, als je even op Google had gekeken had je je oplossing in no-time gevonden.
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

04/09/2013 14:20:14
Quote Anchor link
Het probleem is dat er al data is verzonden naar de client. De server kan dit maar 1x doen. De error zegt eigenlijk dat je data wil verzenden, terwijl dat al is gebeurt en dat het dus niet opnieuw kan. Je kunt ook session_start() altijd het beste bovenaan in de code zetten, voor mijn part op lijn 1.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

04/09/2013 14:42:02
Quote Anchor link
Kristof Hendrickx op 04/09/2013 14:08:23:
... ik dacht: alles werkt, ik ga van de gratis naar de betalende server, ...


Voor alle duidelijkheid: die nieuwe server heeft gelijk.
Als die gratis server daar geen warnings voor stuurde, deed die server zijn werk niet.

Dus, als je ons vraagt: is er een truukje waardoor - zonder veel te wijzigen - alles terug werkt zonder foutmeldingen, zeggen we "liever niet".

Je zal de structuur van je .php bestanden totaal moeten omgooien.
Daar willen we mee helpen.
Het zal wat werk vergen.

Als je dat ziet zitten: toon ons de code, en we leggen het uit.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

04/09/2013 14:50:15
Quote Anchor link
Kris Peeters op 04/09/2013 14:42:02:
Dus, als je ons vraagt: is er een truukje waardoor - zonder veel te wijzigen - alles terug werkt zonder foutmeldingen, zeggen we "liever niet".

Liever niet, inderdaad. Maar voor een truc waarmee je niet twee maar drie vliegen in één klap slaat, mogen we toch wel een uitzondering maken ;)

Begin het script met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
ob_start('ob_gzhandler');
?>
Gewijzigd op 04/09/2013 14:50:32 door Ward van der Put
 
Kris Peeters

Kris Peeters

04/09/2013 15:06:22
Quote Anchor link
Ik blijf bij mijn stelling
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/09/2013 15:23:53
Quote Anchor link
Kris heeft gelijk. Headers (de naam zegt het al) verstuur je VOORDAT je de inhoud verstuurt. Ward zijn methode zal wel werken maar het blijft een lapmiddel.

Het gaat natuurlijk ook om de logische volgorde in je programma:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

session_start(); // gebruik je sessions? dan is het nu tijd om deze te initialiseren

include 'library.php'; // als eerste include je de bibliotheken daarin staat geen enkele echo!

// plaats hier je php code

$text = 'Hallo wereld';

// als laatste komt je output:
?>

<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
<p><?php echo $text; ?></p>
</body>
</html>
Gewijzigd op 04/09/2013 15:57:06 door Frank Nietbelangrijk
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

04/09/2013 16:23:43
Quote Anchor link
Ik vond dit vooral raar omdat het op de gratis server er niet was, maar wil dit zeker op een correcte manier oplossen.

Ik denk niet dat bibliotheken bij mijn website van toepassing zijn, ik moet namelijk regelmatig wat op de uitvoer zetten.

Ik had wel gelezen volgens tutorials dat bij de sessie aanmaken een session_start() moest, en als je deze op een andere pagina aan wil halen deze opnieuw moet beginnen met session_start()

Deze pagina's zijn volledig afzonderlijk van elkaar.

Ik vind ook maar 1 maal in dat document session_start() (zoekfunctie gebruikt, handmatig gezocht, nog iemand anders laten zoeken: niets
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/09/2013 16:45:26
Quote Anchor link
Kristof Hendrickx op 04/09/2013 16:23:43:
Ik vond dit vooral raar omdat het op de gratis server er niet was, maar wil dit zeker op een correcte manier oplossen.

Dat zegt dan meer over die gratis server...

Kristof Hendrickx op 04/09/2013 16:23:43:
Ik vind ook maar 1 maal in dat document session_start() (zoekfunctie gebruikt, handmatig gezocht, nog iemand anders laten zoeken: niets

Goed lezen. De foutmelding heeft NIETS te maken met het aantal keren session_start op een pagina.
Harry hogeveen op 04/09/2013 14:20:14:
Het probleem is dat er al data is verzonden naar de client. De server kan dit maar 1x doen. De error zegt eigenlijk dat je data wil verzenden, terwijl dat al is gebeurt en dat het dus niet opnieuw kan. Je kunt ook session_start() altijd het beste bovenaan in de code zetten, voor mijn part op lijn 1.
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

04/09/2013 17:05:30
Quote Anchor link
buiten 2 include's waar html bestanden ge-include worden staat in principe de session_start() op de eerste regel, deze staat namelijk als eerste regels van het php-gedeelte.

Kan dit van een externe pagina zijn dat er data is verzonden?

bij het inloggen word namelijk data in de sessie gezet waarbij dan deze moet uitgelezen worden op deze pagina's.

Voor de rest zit er een post-functie in de login, maar dit draagt niet over naar een andere pagina dan de loginpagina.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/09/2013 17:15:44
Quote Anchor link
Kristof Hendrickx op 04/09/2013 17:05:30:
buiten 2 include's waar html bestanden ge-include worden staat in principe de session_start() op de eerste regel, deze staat namelijk als eerste regels van het php-gedeelte.

Het staat wel of niet op de 1e regel. In principe kan niet.

Je include html bestanden. Grote kans dat je (daarmee dus) output genereert.
Kris geeft al aan dat je moet kijken naar de structuur van de pagina's.
 
Victor G

Victor G

04/09/2013 17:20:07
Quote Anchor link
Mee eens, het is op regel 1 of niet. Anders klopt er dus iets niet in je structuur.
Gewijzigd op 04/09/2013 17:20:32 door Victor G
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

04/09/2013 17:43:26
Quote Anchor link
lijn 1 kan niet om onozele redenen:
de site is niet volledig php, ook html, daardoor begin ik al met lijnen html, standaardlijnen, waartussen 2* een include staat met ook weer enkel html, dit heb ik nu nogmaals gecontroleert, de eerste echte php is dus waar session_start() staat.

Ik denk niet dat je met html ervoor kan zorgen dat die waarschuwing erop komt.

Als je nu bedoelt: include opzich genereert output (de code: include()), dan ga ik wel met je akkoord, alhoewel ik hier mijn twijfels aan heb.

Voor mij is het niet: ok, ik zet het regeltje daar en het werkt, voor mij is het: ik zet het regeltje daar want het moet voor dat staan omwille van dat.

Ik stel jullie hulp zeker op prijs, ik heb nu bovenaan de pagina een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php session_start(); ?>
aangemaakt en dit blijkt te werken, maar kunnen jullie nu uitleggen hoe dit komt?

Betekent dit dat een include iets uitstuurt waardoor de sessie denkt dat er al iets is uitgestuurd, er staat niets php in de include bestanden.
Gewijzigd op 04/09/2013 17:50:01 door Kristof Hendrickx
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/09/2013 17:57:41
Quote Anchor link
Kristof Hendrickx op 04/09/2013 17:43:26:
Ik denk niet dat je met html ervoor kan zorgen dat die waarschuwing erop komt.
Quote:
Ik word hier zo moe van. Heb je de opmerkingen hierboven gelezen? Heb je met Google gezocht wat de foutmelding betekent én waardoor die wordt veroorzaakt?

Kristof Hendrickx op 04/09/2013 17:43:26:
Voor mij is het niet: ok, ik zet het regeltje daar en het werkt, voor mij is het: ik zet het regeltje daar want het moet voor dat staan omwille van dat.

Zoals Kris al aangaf: je zult moeten kijken naar de structuur van je pagina's.
Betekent eerst PHP en dan output (met HTML (in combinatie met variabelen vanuit PHP)).
De manier waarop jij het doet is niet goed.
Maar ach, het werkt.
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

04/09/2013 18:09:39
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 04/09/2013 17:57:41:
Kristof Hendrickx op 04/09/2013 17:43:26:
Ik denk niet dat je met html ervoor kan zorgen dat die waarschuwing erop komt.
Quote:
Ik word hier zo moe van. Heb je de opmerkingen hierboven gelezen? Heb je met Google gezocht wat de foutmelding betekent én waardoor die wordt veroorzaakt?

Kristof Hendrickx op 04/09/2013 17:43:26:
Voor mij is het niet: ok, ik zet het regeltje daar en het werkt, voor mij is het: ik zet het regeltje daar want het moet voor dat staan omwille van dat.

Zoals Kris al aangaf: je zult moeten kijken naar de structuur van je pagina's.
Betekent eerst PHP en dan output (met HTML (in combinatie met variabelen vanuit PHP)).
De manier waarop jij het doet is niet goed.
Maar ach, het werkt.

Dit vind ik om volgende reden onhandig: dan staat alle output in het rood en alle html-code, synwrite ziet dit niet als code als dit in een echo staat.

Vandaar dat ik de standaard dingen op deze manier erin zet.

Jullie zeggen: google it, maar denk eens na over: mss heeft hij gezocht en na de uitleg die hij vond nog geen verklaring gevonden, want zo is het!

Aangezien het niets anders dan html is dat ervoor staat kan dit toch niets te maken hebben met de fout dacht ik?

Ik vraag nogmaals: kan dit met de includes te maken hebben?

Ik heb de indruk dat jullie gewoon zelf het antwoord niet hebben, maar wees dan eerlijk ...

Nog een reden om de structuur niet al te veel aan te passen: het gaat niet om 1 pagina
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/09/2013 18:29:35
Quote Anchor link
Kristof Hendrickx op 04/09/2013 18:09:39:
Dit vind ik om volgende reden onhandig: dan staat alle output in het rood en alle html-code, synwrite ziet dit niet als code als dit in een echo staat.

Vandaar dat ik de standaard dingen op deze manier erin zet.

Geen idee wat je hiermee precies wilt zeggen.
Als je alle HTML-code in een echo zet; kan ik je afraden. Is niet nodig.
Houdt vooral vol met het opbouwen volgens een onlogische structuur. Vroeg of laat (eigenlijk nu dus al) kom je jezelf wel tegen.

Kristof Hendrickx op 04/09/2013 18:09:39:
Jullie zeggen: google it, maar denk eens na over: mss heeft hij gezocht en na de uitleg die hij vond nog geen verklaring gevonden, want zo is het!

Aangezien het niets anders dan html is dat ervoor staat kan dit toch niets te maken hebben met de fout dacht ik?

Kennelijk begrijp je niet wat met 'output' wordt bedoeld.......

Kristof Hendrickx op 04/09/2013 18:09:39:
Ik vraag nogmaals: kan dit met de includes te maken hebben?
Ja en nee. Hangt er van af wat er in de includes gebeurt. Jij hebt er HTML in staan. Hierboven staat reeds dat dat de oorzaak zal zijn (en in de resultaten van Google staat dat ongetwijfeld ook).

Kristof Hendrickx op 04/09/2013 18:09:39:
Ik heb de indruk dat jullie gewoon zelf het antwoord niet hebben, maar wees dan eerlijk ...

Vooral zo doorgaan.

Kristof Hendrickx op 04/09/2013 18:09:39:
Nog een reden om de structuur niet al te veel aan te passen: het gaat niet om 1 pagina

Je bent net begonnen met scripten. Leer het jezelf aub goed aan. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. En hanteer niet het idee: 'ach het werkt, dus het zal wel goed zijn'. Echt, vroeg of laat breekt het je op.

De keuze is aan jou.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.