Nederlandse DATUM?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »
Roeltje M

Roeltje M

31/07/2010 12:50:24
Quote Anchor link
Hoi,

Ik probeer mijn datum uit de database in het Nederlands te weergeven, alleen het lukt niet. Ik het setlocale(LC_ALL,'nl_NL'); en SET lc_time_names = 'nl_NL' (MYSQL) al geprobeerd.

Kan iemand mij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 01:27:34
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

31/07/2010 13:24:51
Quote Anchor link
Volgens mij moet je dan berlijn gebruiken.
 
- SanThe -

- SanThe -

31/07/2010 13:27:26
Quote Anchor link
Dalando De Zuil op 31/07/2010 13:24:51:
Volgens mij moet je dan berlijn gebruiken.


Wieso?
 

31/07/2010 14:00:03
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 31/07/2010 13:27:26:
Dalando De Zuil op 31/07/2010 13:24:51:
Volgens mij moet je dan berlijn gebruiken.


Wieso?


Ik denk dat hij het denkt voor de tijd.
Maar dan zou je nog Amsterdam moeten gebruiken...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/07/2010 14:51:45
Quote Anchor link
Met een combinatie van de datumfuncties en ELT() en CONCAT() voor de nederlandse namen kom je ook een heel eind...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
  CONCAT(
    ELT(DAYOFWEEK(datumveld), 'Maandag', 'Dinsdag', 'Woensdag', 'Donderdag', 'Vrijdag', 'Zaterdag', 'Zondag'),
    ' ',
    DAY(datumveld),
    ' ',
    ELT(MONTH(datumveld), 'januari', 'februari', 'etc...'),
    ' ',
    YEAR(datumveld)
  ) AS datum_NL
FROM
  tabelnaam
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

31/07/2010 15:48:02
Quote Anchor link
Ik zie geen enkel verband tussen de setlocale van php en de SET lc_time_names = 'nl_NL'

zie overigens php.net voor de te gebruiken datum/tijd functies!

voor de SET oplossing ben je redelijkwijs afhankelijk van wat er bij installatie geinstalleerd is...
 
Roeltje M

Roeltje M

31/07/2010 15:55:45
Quote Anchor link
Is er naast Blanches oplossing ook een andere oplossing?
Het is een datetime die vanuit database komt.
Gewijzigd op 31/07/2010 15:58:30 door Roeltje M
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

31/07/2010 17:48:31
Quote Anchor link
Nee, als de SET niet werkt dan zal je noodzakelijkerwijs Blanche oplossing toepassen.

In feite zal moeten werken

SET lc_time_names = 'nl_NL' , na mysql_select_db
en dan gewoon de DATE_FORMAT(....,...)
 
Roeltje M

Roeltje M

02/08/2010 01:10:36
Quote Anchor link
Mmm.. Ik gebruik PDO.. Kan ik niet gewoon die SET lc_time_names = 'nl_NL' eenmaling invoeren in database, en dat ie dan goed is?
 
Roeltje M

Roeltje M

15/08/2010 12:54:04
Quote Anchor link
iemand nog een oplossing?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

15/08/2010 13:06:28
Quote Anchor link
Laat eens zien dan hoe je het nu probeert!!

In feite is:
mysql_connect
mysql_select_db
mysql_query -> SET options

al voldoende om tot een goed resultaat te komen.

Roeltje M op 02/08/2010 01:10:36:
Mmm.. Ik gebruik PDO.. Kan ik niet gewoon die SET lc_time_names = 'nl_NL' eenmaling invoeren in database, en dat ie dan goed is?


Nee, dat zal in de config file van mysql gewijzigd dan wel toegevoegd moeten worden en daar zal je hoogst waarschijnlijk niet bij kunnen komen. Bij z'n wijziging dien je de mysqldeamon eerts te stoppen, dan de wijziging door te voeren en daarna weer starten.
 
Roeltje M

Roeltje M

15/08/2010 13:41:52
Quote Anchor link
Ik heb nu gewoon functies:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
    public function getNews()
    {
        $query = "SELECT n.nie_id, n.ncat_id, n.titel, DATE_FORMAT(n.datum, '%d-%m-%Y') as datum FROM nieuws n ORDER BY n.datum DESC, n.nie_id DESC";
        $stmt = $this->db->prepare($query);            
        $stmt->execute();        
        
        return $this->fetchAll($stmt);
    }    


Ik wil dus de datum in het Nederlands krijgen.

Ik heb geprobeerd in PHPMyAdmin de SET lc_time_names = 'nl_NL' ingevoerd (query succesvol uitgevoerd), maar dan blijft de tekst gewoon in het engels.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

15/08/2010 13:57:01
Quote Anchor link
Les 1: lc_time_names is een constante die in de config van mysql is vastgelegd, je kan deze met een SET lc_time_names = 'nl_NL' per sessie zetten, je zet dus tijdelijk iets om!!

De SET options kan je het beste uitvoeren na: connect en schema/database selectie!

Les 2: met PHPMyAdmin loop je in mijn ogen aardig te vloeken, dat is geen tool om:
1. je database mee te beheren
2. sql statements af te vuren op je database

Je hebt totaal geen idee wat phpmyadmin allemaal met je statements doet alvorens deze daadwerkelijk uit te voeren

Dus gebruik gewoon de tools die met mysql meekomen.

Les 3: lees eens goed wat er allemaal gepost wordt
 
Aad B

Aad B

15/08/2010 14:33:15
Quote Anchor link
Haal het op (SELECT) en zet het dan het het displayformaat dat je wil: SELECT DATE_FORMAT(column_name, '%d/%m/%Y') FROM tablename. Google even op de mogelijkheden van: %d/%m/%Y etcetc.
van alles is mogelijk.
Gewijzigd op 15/08/2010 14:33:38 door Aad B
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

15/08/2010 14:36:11
Quote Anchor link
Aad, het gaat erom dat ie nederlandstalige dag / maand wil weergeven, dus dat er een SET lc_time_names = 'nl_NL' voor benodigd is alvorens je dit ook maar voor elkaar kan krijgen met DATE_FORMAT
 
Aad B

Aad B

15/08/2010 14:53:52
Quote Anchor link
@Noppes: Ik begrijp het, dank voor de toelichting.
 
Roeltje M

Roeltje M

15/08/2010 17:53:05
Quote Anchor link
Ik heb het werkend gekregen, door in de database file dit te doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$db
= new PDO('mysql:host=localhost;dbname=xx','xxx','xxx');
$query = "SET lc_time_names = 'nl_NL'";
$stmt = $db->query($query);
?>
Gewijzigd op 15/08/2010 17:54:15 door Roeltje M
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

15/08/2010 19:18:56
Quote Anchor link
He he, zal tijd worden. Op 31-7 is in feite al een keer geschreven dat dit de aanpak moest worden, waarom het dan zo lang moet duren eer het kwartje valt is mij een raadsel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.