Nederlandse DATUM?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »
Roeltje M

Roeltje M

31/07/2010 12:50:24
Quote Anchor link
Hoi,

Ik probeer mijn datum uit de database in het Nederlands te weergeven, alleen het lukt niet. Ik het setlocale(LC_ALL,'nl_NL'); en SET lc_time_names = 'nl_NL' (MYSQL) al geprobeerd.

Kan iemand mij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 12:28:58
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

31/07/2010 13:24:51
Quote Anchor link
Volgens mij moet je dan berlijn gebruiken.
 
- SanThe -

- SanThe -

31/07/2010 13:27:26
Quote Anchor link
Dalando De Zuil op 31/07/2010 13:24:51:
Volgens mij moet je dan berlijn gebruiken.


Wieso?
 

31/07/2010 14:00:03
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 31/07/2010 13:27:26:
Dalando De Zuil op 31/07/2010 13:24:51:
Volgens mij moet je dan berlijn gebruiken.


Wieso?


Ik denk dat hij het denkt voor de tijd.
Maar dan zou je nog Amsterdam moeten gebruiken...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/07/2010 14:51:45
Quote Anchor link
Met een combinatie van de datumfuncties en ELT() en CONCAT() voor de nederlandse namen kom je ook een heel eind...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
  CONCAT(
    ELT(DAYOFWEEK(datumveld), 'Maandag', 'Dinsdag', 'Woensdag', 'Donderdag', 'Vrijdag', 'Zaterdag', 'Zondag'),
    ' ',
    DAY(datumveld),
    ' ',
    ELT(MONTH(datumveld), 'januari', 'februari', 'etc...'),
    ' ',
    YEAR(datumveld)
  ) AS datum_NL
FROM
  tabelnaam
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

31/07/2010 15:48:02
Quote Anchor link
Ik zie geen enkel verband tussen de setlocale van php en de SET lc_time_names = 'nl_NL'

zie overigens php.net voor de te gebruiken datum/tijd functies!

voor de SET oplossing ben je redelijkwijs afhankelijk van wat er bij installatie geinstalleerd is...
 
Roeltje M

Roeltje M

31/07/2010 15:55:45
Quote Anchor link
Is er naast Blanches oplossing ook een andere oplossing?
Het is een datetime die vanuit database komt.
Gewijzigd op 31/07/2010 15:58:30 door Roeltje M
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

31/07/2010 17:48:31
Quote Anchor link
Nee, als de SET niet werkt dan zal je noodzakelijkerwijs Blanche oplossing toepassen.

In feite zal moeten werken

SET lc_time_names = 'nl_NL' , na mysql_select_db
en dan gewoon de DATE_FORMAT(....,...)
 
Roeltje M

Roeltje M

02/08/2010 01:10:36
Quote Anchor link
Mmm.. Ik gebruik PDO.. Kan ik niet gewoon die SET lc_time_names = 'nl_NL' eenmaling invoeren in database, en dat ie dan goed is?
 
Roeltje M

Roeltje M

15/08/2010 12:54:04
Quote Anchor link
iemand nog een oplossing?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

15/08/2010 13:06:28
Quote Anchor link
Laat eens zien dan hoe je het nu probeert!!

In feite is:
mysql_connect
mysql_select_db
mysql_query -> SET options

al voldoende om tot een goed resultaat te komen.

Roeltje M op 02/08/2010 01:10:36:
Mmm.. Ik gebruik PDO.. Kan ik niet gewoon die SET lc_time_names = 'nl_NL' eenmaling invoeren in database, en dat ie dan goed is?


Nee, dat zal in de config file van mysql gewijzigd dan wel toegevoegd moeten worden en daar zal je hoogst waarschijnlijk niet bij kunnen komen. Bij z'n wijziging dien je de mysqldeamon eerts te stoppen, dan de wijziging door te voeren en daarna weer starten.
 
Roeltje M

Roeltje M

15/08/2010 13:41:52
Quote Anchor link
Ik heb nu gewoon functies:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
    public function getNews()
    {
        $query = "SELECT n.nie_id, n.ncat_id, n.titel, DATE_FORMAT(n.datum, '%d-%m-%Y') as datum FROM nieuws n ORDER BY n.datum DESC, n.nie_id DESC";
        $stmt = $this->db->prepare($query);            
        $stmt->execute();        
        
        return $this->fetchAll($stmt);
    }    


Ik wil dus de datum in het Nederlands krijgen.

Ik heb geprobeerd in PHPMyAdmin de SET lc_time_names = 'nl_NL' ingevoerd (query succesvol uitgevoerd), maar dan blijft de tekst gewoon in het engels.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

15/08/2010 13:57:01
Quote Anchor link
Les 1: lc_time_names is een constante die in de config van mysql is vastgelegd, je kan deze met een SET lc_time_names = 'nl_NL' per sessie zetten, je zet dus tijdelijk iets om!!

De SET options kan je het beste uitvoeren na: connect en schema/database selectie!

Les 2: met PHPMyAdmin loop je in mijn ogen aardig te vloeken, dat is geen tool om:
1. je database mee te beheren
2. sql statements af te vuren op je database

Je hebt totaal geen idee wat phpmyadmin allemaal met je statements doet alvorens deze daadwerkelijk uit te voeren

Dus gebruik gewoon de tools die met mysql meekomen.

Les 3: lees eens goed wat er allemaal gepost wordt
 
Aad B

Aad B

15/08/2010 14:33:15
Quote Anchor link
Haal het op (SELECT) en zet het dan het het displayformaat dat je wil: SELECT DATE_FORMAT(column_name, '%d/%m/%Y') FROM tablename. Google even op de mogelijkheden van: %d/%m/%Y etcetc.
van alles is mogelijk.
Gewijzigd op 15/08/2010 14:33:38 door Aad B
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

15/08/2010 14:36:11
Quote Anchor link
Aad, het gaat erom dat ie nederlandstalige dag / maand wil weergeven, dus dat er een SET lc_time_names = 'nl_NL' voor benodigd is alvorens je dit ook maar voor elkaar kan krijgen met DATE_FORMAT
 
Aad B

Aad B

15/08/2010 14:53:52
Quote Anchor link
@Noppes: Ik begrijp het, dank voor de toelichting.
 
Roeltje M

Roeltje M

15/08/2010 17:53:05
Quote Anchor link
Ik heb het werkend gekregen, door in de database file dit te doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$db
= new PDO('mysql:host=localhost;dbname=xx','xxx','xxx');
$query = "SET lc_time_names = 'nl_NL'";
$stmt = $db->query($query);
?>
Gewijzigd op 15/08/2010 17:54:15 door Roeltje M
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

15/08/2010 19:18:56
Quote Anchor link
He he, zal tijd worden. Op 31-7 is in feite al een keer geschreven dat dit de aanpak moest worden, waarom het dan zo lang moet duren eer het kwartje valt is mij een raadsel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.