Nederlandse DATUM?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »
Roeltje M

Roeltje M

31/07/2010 12:50:24
Quote Anchor link
Hoi,

Ik probeer mijn datum uit de database in het Nederlands te weergeven, alleen het lukt niet. Ik het setlocale(LC_ALL,'nl_NL'); en SET lc_time_names = 'nl_NL' (MYSQL) al geprobeerd.

Kan iemand mij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:40:52
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

31/07/2010 13:24:51
Quote Anchor link
Volgens mij moet je dan berlijn gebruiken.
 
- SanThe -

- SanThe -

31/07/2010 13:27:26
Quote Anchor link
Dalando De Zuil op 31/07/2010 13:24:51:
Volgens mij moet je dan berlijn gebruiken.


Wieso?
 

31/07/2010 14:00:03
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 31/07/2010 13:27:26:
Dalando De Zuil op 31/07/2010 13:24:51:
Volgens mij moet je dan berlijn gebruiken.


Wieso?


Ik denk dat hij het denkt voor de tijd.
Maar dan zou je nog Amsterdam moeten gebruiken...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/07/2010 14:51:45
Quote Anchor link
Met een combinatie van de datumfuncties en ELT() en CONCAT() voor de nederlandse namen kom je ook een heel eind...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
  CONCAT(
    ELT(DAYOFWEEK(datumveld), 'Maandag', 'Dinsdag', 'Woensdag', 'Donderdag', 'Vrijdag', 'Zaterdag', 'Zondag'),
    ' ',
    DAY(datumveld),
    ' ',
    ELT(MONTH(datumveld), 'januari', 'februari', 'etc...'),
    ' ',
    YEAR(datumveld)
  ) AS datum_NL
FROM
  tabelnaam
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

31/07/2010 15:48:02
Quote Anchor link
Ik zie geen enkel verband tussen de setlocale van php en de SET lc_time_names = 'nl_NL'

zie overigens php.net voor de te gebruiken datum/tijd functies!

voor de SET oplossing ben je redelijkwijs afhankelijk van wat er bij installatie geinstalleerd is...
 
Roeltje M

Roeltje M

31/07/2010 15:55:45
Quote Anchor link
Is er naast Blanches oplossing ook een andere oplossing?
Het is een datetime die vanuit database komt.
Gewijzigd op 31/07/2010 15:58:30 door Roeltje M
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

31/07/2010 17:48:31
Quote Anchor link
Nee, als de SET niet werkt dan zal je noodzakelijkerwijs Blanche oplossing toepassen.

In feite zal moeten werken

SET lc_time_names = 'nl_NL' , na mysql_select_db
en dan gewoon de DATE_FORMAT(....,...)
 
Roeltje M

Roeltje M

02/08/2010 01:10:36
Quote Anchor link
Mmm.. Ik gebruik PDO.. Kan ik niet gewoon die SET lc_time_names = 'nl_NL' eenmaling invoeren in database, en dat ie dan goed is?
 
Roeltje M

Roeltje M

15/08/2010 12:54:04
Quote Anchor link
iemand nog een oplossing?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

15/08/2010 13:06:28
Quote Anchor link
Laat eens zien dan hoe je het nu probeert!!

In feite is:
mysql_connect
mysql_select_db
mysql_query -> SET options

al voldoende om tot een goed resultaat te komen.

Roeltje M op 02/08/2010 01:10:36:
Mmm.. Ik gebruik PDO.. Kan ik niet gewoon die SET lc_time_names = 'nl_NL' eenmaling invoeren in database, en dat ie dan goed is?


Nee, dat zal in de config file van mysql gewijzigd dan wel toegevoegd moeten worden en daar zal je hoogst waarschijnlijk niet bij kunnen komen. Bij z'n wijziging dien je de mysqldeamon eerts te stoppen, dan de wijziging door te voeren en daarna weer starten.
 
Roeltje M

Roeltje M

15/08/2010 13:41:52
Quote Anchor link
Ik heb nu gewoon functies:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
    public function getNews()
    {
        $query = "SELECT n.nie_id, n.ncat_id, n.titel, DATE_FORMAT(n.datum, '%d-%m-%Y') as datum FROM nieuws n ORDER BY n.datum DESC, n.nie_id DESC";
        $stmt = $this->db->prepare($query);            
        $stmt->execute();        
        
        return $this->fetchAll($stmt);
    }    


Ik wil dus de datum in het Nederlands krijgen.

Ik heb geprobeerd in PHPMyAdmin de SET lc_time_names = 'nl_NL' ingevoerd (query succesvol uitgevoerd), maar dan blijft de tekst gewoon in het engels.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

15/08/2010 13:57:01
Quote Anchor link
Les 1: lc_time_names is een constante die in de config van mysql is vastgelegd, je kan deze met een SET lc_time_names = 'nl_NL' per sessie zetten, je zet dus tijdelijk iets om!!

De SET options kan je het beste uitvoeren na: connect en schema/database selectie!

Les 2: met PHPMyAdmin loop je in mijn ogen aardig te vloeken, dat is geen tool om:
1. je database mee te beheren
2. sql statements af te vuren op je database

Je hebt totaal geen idee wat phpmyadmin allemaal met je statements doet alvorens deze daadwerkelijk uit te voeren

Dus gebruik gewoon de tools die met mysql meekomen.

Les 3: lees eens goed wat er allemaal gepost wordt
 
Aad B

Aad B

15/08/2010 14:33:15
Quote Anchor link
Haal het op (SELECT) en zet het dan het het displayformaat dat je wil: SELECT DATE_FORMAT(column_name, '%d/%m/%Y') FROM tablename. Google even op de mogelijkheden van: %d/%m/%Y etcetc.
van alles is mogelijk.
Gewijzigd op 15/08/2010 14:33:38 door Aad B
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

15/08/2010 14:36:11
Quote Anchor link
Aad, het gaat erom dat ie nederlandstalige dag / maand wil weergeven, dus dat er een SET lc_time_names = 'nl_NL' voor benodigd is alvorens je dit ook maar voor elkaar kan krijgen met DATE_FORMAT
 
Aad B

Aad B

15/08/2010 14:53:52
Quote Anchor link
@Noppes: Ik begrijp het, dank voor de toelichting.
 
Roeltje M

Roeltje M

15/08/2010 17:53:05
Quote Anchor link
Ik heb het werkend gekregen, door in de database file dit te doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$db
= new PDO('mysql:host=localhost;dbname=xx','xxx','xxx');
$query = "SET lc_time_names = 'nl_NL'";
$stmt = $db->query($query);
?>
Gewijzigd op 15/08/2010 17:54:15 door Roeltje M
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

15/08/2010 19:18:56
Quote Anchor link
He he, zal tijd worden. Op 31-7 is in feite al een keer geschreven dat dit de aanpak moest worden, waarom het dan zo lang moet duren eer het kwartje valt is mij een raadsel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.