need tips

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »
Marijn kok

marijn kok

09/08/2010 21:16:24
Quote Anchor link
hallo ik ben net begonnen met leren van php wie kan er mij tips/hints geven om de weg naar php te vermakkelijken?

alvast bedankt!
Gewijzigd op 09/08/2010 21:16:56 door Marijn kok
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:26:18
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

09/08/2010 21:24:41
Quote Anchor link
boeken lezen, deze site en www.php.net

En veel proberen, proberen, proberen en daarnaast proberen

Ik heb zelf gemerkt dat als ik het zelf probeer ik verder kom dan als ik anderen de boel laat uitleggen. Vaak ontdek je door zelf te zoeken en proberen meer dingen die handig kunnen zijn.

Verder: Bekijk de scripts die hier staan en lees ze door, zo leer je de taal sneller
 
Marijn kok

marijn kok

09/08/2010 21:31:22
Quote Anchor link
oke bedankt voor je snelle antwoord

ik probeer nu zoiezo al veel maar af en toe kom ik gewoon niet verder dan vraag ik natuurlijk om hulp:P
ik ben nu bezig met: basiscurses php 5
van jan kassenaar (staat ook op deze site:P) en ik ga nu zeker ook naar php.net.
 
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 21:36:56
Quote Anchor link
Ook niet onmiddelijk te groot beginnen.
Probeer eerst kleine dingetjes te maken ;)
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

09/08/2010 22:02:32
Quote Anchor link
http://nl.php.net
Daar heb ik alles geleerd.
Begin hier: http://nl2.php.net/manual/en/langref.php
Je hoeft niet alles wat je leest te begrijpen, oefen wat en je komt heel wat verder.
Dat is dus het belangrijkste: oefening.
Als je nog eens met databases (SQL (MySQL)) begint, vergeet niet de beveiliging (mysql_real_escape_string)
 
Marijn kok

marijn kok

09/08/2010 22:37:48
Quote Anchor link
ik ben nu bezig met een klein script en naar maten ik meer weet van php hoe groter ik dat script wil maken.
ik heb nu al de basis:P

Toevoeging op 09/08/2010 22:38:15:

ik ben nu bezig met een klein script en naar maten ik meer weet van php hoe groter ik dat script wil maken.
ik heb nu al de basis:P

ps: van php.net
wist ik neit dat je ok nl vresie hebt dus bedankt:P


edit////
http://nl2.php.net/manual/en/langref.php
waar moet ik dan beginnen gewoon boven aanxd:P (is wel logisch)
of zitten er dingen bij die niet/minder belangerijk zijn dan andere.
Gewijzigd op 09/08/2010 22:40:05 door marijn kok
 
Aad B

Aad B

09/08/2010 22:40:47
Quote Anchor link
Dit is ook wel een leuke alhoewel dat regelmatig afgebrand wordt.....
http://www.christiansfeldcentret.dk/documents/00008.pdf
 
Marijn kok

marijn kok

09/08/2010 22:42:19
Quote Anchor link
aad b
wat is dat dan?

Toevoeging op 09/08/2010 22:42:22:

aad b
wat is dat dan?
 

09/08/2010 22:48:23
Quote Anchor link
Jemig de pemig. Is het niet gewoon mogelijk om één keer je berichtje te plaatsen? I.p.v. het nog een keer d'r bij te editten.

php.net staat eigenlijk alles op (duhuh, de documentatie is dat). Gebruik dan ook de Engelse versie, want die is het meest up-to-date en ook veel uitgebreider.

Boehoe je kan geen Engels, of bent te lui voor Engels. Tja, pech gehad, ga maar Engels leren.
 
Mark D

Mark D

09/08/2010 22:49:08
Quote Anchor link
Aad B op 09/08/2010 22:40:47:
Dit is ook wel een leuke alhoewel dat regelmatig afgebrand wordt.....
http://www.christiansfeldcentret.dk/documents/00008.pdf


Ik heb dat boek ook gehad, en naast dat het mij de basics heeft geleerd heeft het mij ook talloze manieren geleerd waarop dingen absoluut niet moeten. Maar daar moet je dan later zelf maar achter komen. Ik zou een boek aanraden die het gewoon in 1x goed doet.
 
Marijn kok

marijn kok

09/08/2010 22:54:47
Quote Anchor link
mark d welk boek is dat danxd
 
PHP Hulp

PHP Hulp

11/08/2010 20:09:44
Quote Anchor link
Raoul Blabla op 09/08/2010 21:36:56:
Ook niet onmiddelijk te groot beginnen.
Probeer eerst kleine dingetjes te maken ;)


Geef ik ook als tip. Ben ook klein begonnen en nu aardig op weg, maar nog zeker niet op niveau :-P Er gaat dus een behoorlijke tijd overheen om PHP een beetje onder de knie te hebben.
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

11/08/2010 20:58:13
Quote Anchor link
Christian Versloot op 11/08/2010 20:09:44:
Raoul Blabla op 09/08/2010 21:36:56:
Ook niet onmiddelijk te groot beginnen.
Probeer eerst kleine dingetjes te maken ;)


Geef ik ook als tip. Ben ook klein begonnen en nu aardig op weg, maar nog zeker niet op niveau :-P Er gaat dus een behoorlijke tijd overheen om PHP een beetje onder de knie te hebben.


De basis is niet zo moeilijk.
Begin met de variablen en functies (en daarbij horende de datatypes).
Leer werken met constructies als if/else, for, while, ...
Als je die syntax begrijpt en het een beetje doorhebt kun je het uitbreiden met classes (objecten).
Leer nu omgaan met bestanden (include/require/ fopen/ readfile / file_get_contents)
Hierna komen formulieren ($_GET en $_POST).
Daarbij kom je waarschijnlijk ook cookies tegen ($_COOKIES).
Hierna leer je omgaan met sessies ($_SESSION).
Tenslotte ga je leren omgaan met databases, begin met de 'verouderde' MySQL.
Dit zul je nodig hebben als je later scripts ziet die hiervan gebruikt maakt.
Als je dat door hebt kun je met MySQLi aan de slag, dit is object-georiënteerd.

Dat databasegedeelte komt er alleen bij omdat het vaak wordt gebruikt in scripts.
Daarvoor is wel een kleine voorkennis van SQL vereist.

Opmerkingen? Laat ze horen ;)

Je kunt ook naar de post hieronder kijken :p
Gewijzigd op 12/08/2010 10:30:38 door P Lekensteyn
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/08/2010 21:02:21
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.