need tips

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »
Marijn kok

marijn kok

09/08/2010 21:16:24
Quote Anchor link
hallo ik ben net begonnen met leren van php wie kan er mij tips/hints geven om de weg naar php te vermakkelijken?

alvast bedankt!
Gewijzigd op 09/08/2010 21:16:56 door Marijn kok
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:32:40
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

09/08/2010 21:24:41
Quote Anchor link
boeken lezen, deze site en www.php.net

En veel proberen, proberen, proberen en daarnaast proberen

Ik heb zelf gemerkt dat als ik het zelf probeer ik verder kom dan als ik anderen de boel laat uitleggen. Vaak ontdek je door zelf te zoeken en proberen meer dingen die handig kunnen zijn.

Verder: Bekijk de scripts die hier staan en lees ze door, zo leer je de taal sneller
 
Marijn kok

marijn kok

09/08/2010 21:31:22
Quote Anchor link
oke bedankt voor je snelle antwoord

ik probeer nu zoiezo al veel maar af en toe kom ik gewoon niet verder dan vraag ik natuurlijk om hulp:P
ik ben nu bezig met: basiscurses php 5
van jan kassenaar (staat ook op deze site:P) en ik ga nu zeker ook naar php.net.
 
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 21:36:56
Quote Anchor link
Ook niet onmiddelijk te groot beginnen.
Probeer eerst kleine dingetjes te maken ;)
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

09/08/2010 22:02:32
Quote Anchor link
http://nl.php.net
Daar heb ik alles geleerd.
Begin hier: http://nl2.php.net/manual/en/langref.php
Je hoeft niet alles wat je leest te begrijpen, oefen wat en je komt heel wat verder.
Dat is dus het belangrijkste: oefening.
Als je nog eens met databases (SQL (MySQL)) begint, vergeet niet de beveiliging (mysql_real_escape_string)
 
Marijn kok

marijn kok

09/08/2010 22:37:48
Quote Anchor link
ik ben nu bezig met een klein script en naar maten ik meer weet van php hoe groter ik dat script wil maken.
ik heb nu al de basis:P

Toevoeging op 09/08/2010 22:38:15:

ik ben nu bezig met een klein script en naar maten ik meer weet van php hoe groter ik dat script wil maken.
ik heb nu al de basis:P

ps: van php.net
wist ik neit dat je ok nl vresie hebt dus bedankt:P


edit////
http://nl2.php.net/manual/en/langref.php
waar moet ik dan beginnen gewoon boven aanxd:P (is wel logisch)
of zitten er dingen bij die niet/minder belangerijk zijn dan andere.
Gewijzigd op 09/08/2010 22:40:05 door marijn kok
 
Aad B

Aad B

09/08/2010 22:40:47
Quote Anchor link
Dit is ook wel een leuke alhoewel dat regelmatig afgebrand wordt.....
http://www.christiansfeldcentret.dk/documents/00008.pdf
 
Marijn kok

marijn kok

09/08/2010 22:42:19
Quote Anchor link
aad b
wat is dat dan?

Toevoeging op 09/08/2010 22:42:22:

aad b
wat is dat dan?
 

09/08/2010 22:48:23
Quote Anchor link
Jemig de pemig. Is het niet gewoon mogelijk om één keer je berichtje te plaatsen? I.p.v. het nog een keer d'r bij te editten.

php.net staat eigenlijk alles op (duhuh, de documentatie is dat). Gebruik dan ook de Engelse versie, want die is het meest up-to-date en ook veel uitgebreider.

Boehoe je kan geen Engels, of bent te lui voor Engels. Tja, pech gehad, ga maar Engels leren.
 
Mark D

Mark D

09/08/2010 22:49:08
Quote Anchor link
Aad B op 09/08/2010 22:40:47:
Dit is ook wel een leuke alhoewel dat regelmatig afgebrand wordt.....
http://www.christiansfeldcentret.dk/documents/00008.pdf


Ik heb dat boek ook gehad, en naast dat het mij de basics heeft geleerd heeft het mij ook talloze manieren geleerd waarop dingen absoluut niet moeten. Maar daar moet je dan later zelf maar achter komen. Ik zou een boek aanraden die het gewoon in 1x goed doet.
 
Marijn kok

marijn kok

09/08/2010 22:54:47
Quote Anchor link
mark d welk boek is dat danxd
 
PHP Hulp

PHP Hulp

11/08/2010 20:09:44
Quote Anchor link
Raoul Blabla op 09/08/2010 21:36:56:
Ook niet onmiddelijk te groot beginnen.
Probeer eerst kleine dingetjes te maken ;)


Geef ik ook als tip. Ben ook klein begonnen en nu aardig op weg, maar nog zeker niet op niveau :-P Er gaat dus een behoorlijke tijd overheen om PHP een beetje onder de knie te hebben.
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

11/08/2010 20:58:13
Quote Anchor link
Christian Versloot op 11/08/2010 20:09:44:
Raoul Blabla op 09/08/2010 21:36:56:
Ook niet onmiddelijk te groot beginnen.
Probeer eerst kleine dingetjes te maken ;)


Geef ik ook als tip. Ben ook klein begonnen en nu aardig op weg, maar nog zeker niet op niveau :-P Er gaat dus een behoorlijke tijd overheen om PHP een beetje onder de knie te hebben.


De basis is niet zo moeilijk.
Begin met de variablen en functies (en daarbij horende de datatypes).
Leer werken met constructies als if/else, for, while, ...
Als je die syntax begrijpt en het een beetje doorhebt kun je het uitbreiden met classes (objecten).
Leer nu omgaan met bestanden (include/require/ fopen/ readfile / file_get_contents)
Hierna komen formulieren ($_GET en $_POST).
Daarbij kom je waarschijnlijk ook cookies tegen ($_COOKIES).
Hierna leer je omgaan met sessies ($_SESSION).
Tenslotte ga je leren omgaan met databases, begin met de 'verouderde' MySQL.
Dit zul je nodig hebben als je later scripts ziet die hiervan gebruikt maakt.
Als je dat door hebt kun je met MySQLi aan de slag, dit is object-georiënteerd.

Dat databasegedeelte komt er alleen bij omdat het vaak wordt gebruikt in scripts.
Daarvoor is wel een kleine voorkennis van SQL vereist.

Opmerkingen? Laat ze horen ;)

Je kunt ook naar de post hieronder kijken :p
Gewijzigd op 12/08/2010 10:30:38 door P Lekensteyn
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/08/2010 21:02:21
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.