new class echoeen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »
Nick van der heijden

nick van der heijden

02/03/2012 17:05:49
Quote Anchor link
hallo,

kan je van uit een class iets echoeen?
ik bedoel zo

voorbeeld:

$naam = new name('iets');
echo $naam;

of moet je dan persee werken met throw new exception?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:29:57
 
Jurgen B

Jurgen B

02/03/2012 17:16:10
Quote Anchor link
Erm, wat zou je uit een class willen echoen op deze manier? Daarnaast is Name ook niet een naam die ik als geschikt kan zien voor een klasse.

Een voorbeeldje van hoe je dit zou kunnen doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
class User {
   private $name = '';

   public function __construct($name) {
      $this->name = $name;
   }


   public function getName() {
      return $this->name;
   }
}


$gebruiker = new User('klaas');
echo $gebruiker->getName();
?>
Gewijzigd op 02/03/2012 17:35:36 door Jurgen B
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

02/03/2012 17:20:25
Quote Anchor link
jaa klopt normaal doe je dat niet maar wou gewoon weten of het kon meer niet ;) dankje
 
Jurgen B

Jurgen B

02/03/2012 17:27:49
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk ook de property public laten en als 'echo $gebruiker->name' aanroepen.
 
Wouter J

Wouter J

02/03/2012 17:28:39
Quote Anchor link
Je kan ook de magic method __toString gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
class Person
{
  protected $name = '';
  protected $country = '';

  public function __construct( $name, $country )
  {

    $this->name = $name;
    $this->country = $country;
  }


  public function __toString()
  {

    return $this->name.' woont in '.$this->country;
  }
}


$nick = new Person('Nick', 'Nederland');

echo $nick; // Nick woont in Nederland
?>


@Jurgen, ik heb nog nooit zoveel fouten in een OO script van 16 regels gezien :o Jou code zou zo nooit kunnen werken:
- private, protected of public vergeten bij functies
- function vergeten bij de constructor
- bij property moet de $ voor de property naam, niet voor de visibility
Gewijzigd op 02/03/2012 17:29:52 door Wouter J
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

02/03/2012 17:29:46
Quote Anchor link
ooh zo oke ik snap het dank je
 
Jurgen B

Jurgen B

02/03/2012 17:30:07
Quote Anchor link
Pardon? Ik typ even snel een voorbeeldje, dat ik $private name type, dat moet ofc private $name zijn maar daar gaat het hier niet om en dit is idem mbt public methods. Oja en het enige andere dat ik kan bedenken is private/protected en dat hangt af van de uiteindelijke implementatie.

Mbt visibility is dat in die zin geen probleem dat het gewoon zal werken, maar dat neemt niet weg dat het de voorkeur geniet dit expliciet te vermelden.
Gewijzigd op 02/03/2012 17:41:57 door Jurgen B
 
Wouter J

Wouter J

02/03/2012 17:39:17
Quote Anchor link
@Jurgen, als je een voorbeeldje wilt laten zien moet je het wel meteen goed doen. Niet eigenlijk elke regel fout schrijven.

Quote:
dat ik $private name type

En geen function voor constructor zet... Deze 2 zouden je wel een fout opleveren in php, dat je visibility vergeet vind ik zo erg niet, het is slechts een voorbeeldje, maar dingen die je een ERROR zouden opleveren moet je niet als voorbeeld geven aan iemand die hulp vraagt.

Quote:
Heb het maar even aangepast voordat grammarnazi weer terug is.

Weet niet wie je hier mee bedoelt, maar goed dat je het hebt aangepast!
Gewijzigd op 02/03/2012 17:39:55 door Wouter J
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/03/2012 17:40:49
Quote Anchor link
Kinderen, kinderen, rustig aan..

Je kunt ook gewoon keihard print_r($object); doen, dan krijg je je hele object terug, als dat is wat je bedoelt. Verder moet je vooral kijken en leren wat Wouter probeert uit te leggen, dus gewoon netjes getters en setters maken, of als je lui bent de __get en __set overloaden.
 
Jurgen B

Jurgen B

02/03/2012 17:44:21
Quote Anchor link
Wouter J op 02/03/2012 17:39:17:
@Jurgen, als je een voorbeeldje wilt laten zien moet je het wel meteen goed doen. Niet eigenlijk elke regel fout schrijven.

Overdrijven is een kunst maar je hebt gelijk ik had beter op de syntax errors moeten letten. Helaas krijg ik deze niet te zien als ik snel iets in een reactie typ. Zal het de volgende keer eerst in de editor doen om dergelijke fouten te voorkomen. Het was meer een kwestie van snel snel dan niet weten waar ik mee bezig ben, maar dat is mijn eigen schuld.
Gewijzigd op 02/03/2012 17:44:49 door Jurgen B
 
Wouter J

Wouter J

02/03/2012 17:46:49
Quote Anchor link
Quote:
Helaas krijg ik deze niet te zien als ik snel iets in een reactie typ. Zal het de volgende keer eerst in de editor doen om dergelijke fouten te voorkomen. Het was meer een kwestie van snel snel dan niet weten waar ik mee bezig ben.

Ik geloof best dat je weet waarmee je bezig bent, anders begin je niet aan OO. En je kan het toch ook zien zonder de errors in je editor? Ik zie nooit errors in mijn editor...
 
Jurgen B

Jurgen B

02/03/2012 17:49:56
Quote Anchor link
Eerlijk is eerlijk dat ik ze voorheen wel zag maar nu ook niet meer, zal wel eens iets aan de instellingen hebben veranderd (verwijzing naar local PHP installatie waarschijnlijk). Anyway, toen je zei dat er veel fouten in zaten heb ik pas gelezen wat ik daadwerkelijk had gepost en ik kan ook niet anders zeggen dan dat het slordig was ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.