Nieuwssysteem.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »
Fabian Tack

Fabian Tack

08/01/2008 14:44:00
Quote Anchor link
Hoi.

Ik ben momenteel bezig aan een eigen nieuwssysteem. Nu zit ik bij een bericht posten. Nu zit ik met het volgende probleem. Ik wil dus een bericht invoeren na een trim en een real_escape_string. Nu, als ik dat bericht laat tonen op de site ziet het eruit als volgt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Ik\r\nBen\r\nTof

wat op hetzelfde neerkomt als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Ik
Ben
Tof


Nu voegt hij niet het eerste maar het 2de in de database. Hoe komt dit? En hoe komt hetdan dat dat op mijn site dan weer als 1 regel wordt geplaatst? Dit is trouwens mijn db
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `news` (
  `id` int(3) NOT NULL auto_increment,
  `topic` varchar(255) default NULL,
  `message` longtext,
  `date` varchar(11) default NULL,
  `time` time default NULL,
  `poster` varchar(100) default NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=2 ;


Dit is trouwens de opbouw voor het maken van een bericht
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?
// Menu Boven
echo '<b>Welkom '.$username.':</b> <a href="./">Overzicht</a> - <a href="./?action=logout">Loguit</a> - <a href="./?action=post">Post een bericht</a> - <a href="./?action=edit">Een bericht bewerken</a><br><br>';

// We gaan eerst kijken of er op de knop is gedrukt
if(isset($_POST['zt_sub_post'])) {
 // Variable's Maken
 $ms_topic = $_POST['topic'];
 $ms_messa = $_POST['message'];
 $ms_screen = $_POST['screen'];
 $ms_date = date('d-m-Y');
 $ms_time = date('H:i:s');
 
 // Controle van velden
 if (trim($ms_topic == "")) {
  echo 'U hebt geen onderwerp ingevuld!<br><br><b>Ga terug</b>';
 }
elseif (trim($ms_messa == "")) {
  echo 'U hebt geen bericht ingevuld!<br><br><b>Ga terug</b>';
 }
else {
  // Spaties omzetten naar een teken
  $ms_messa_end = trim($ms_messa);
  $ms_messa_end = mysql_real_escape_string($ms_messa_end);
  
  // upload database
  $con = mysql_query("INSERT INTO news (topic, message, date, time, poster) VALUES ('".$ms_topic."', '".$ms_messa_end."', '".$ms_date."', '".$ms_time."', '".$ms_screen."')");
  echo '<meta http-equiv="refresh" content="0;URL=./" />';
  echo 'Uw bericht is gepost!<br>U wordt doorgeschakeld';
 }
}
else {

 // Maken van Layout
 echo '<form method="POST" action="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?action=post">';
 echo '<font size="2" color="red"><b>Een nieuw berichtje maken</b></font><br>';
 echo '<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="5">';
 echo '<tr>';
 echo '<td><b>Onderwerp:</b>&nbsp;</td>';
 echo '<td><INPUT type="text" name="topic" size="50"></td>';
 echo '</tr>';
 echo '<tr>';
 echo '<td align="top" valign="top"><b>Bericht:</b>&nbsp;</td>';
 echo '<td><TEXTAREA cols="50" rows="6" name="message"></textarea></td>';
 echo '</tr>';
 echo '</table>';
 echo '<input type="submit" value="Verzenden" name="zt_sub_post">';
 echo '<input type="reset" value="Wis Velden">';
 echo '<input type="hidden" value="'.$_SESSION['log_zuta_suc_screen'].'" name="screen">';
 echo '</form>';
 
}


// Menu onder
echo '<br><br>';
echo '<b>Menu:</b> <a href="./">Overzicht</a> - <a href="./?action=logout">Loguit</a> - <a href="./?action=post">Post een bericht</a> - <a href="./?action=edit">Een bericht bewerken</a>';

?>


Een pagina voor het nieuws weer te geven heb ik nog niet.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 09:35:37
 

08/01/2008 14:48:00
Quote Anchor link
nl2br gebruiken?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Fabian Tack

Fabian Tack

08/01/2008 23:50:00
Quote Anchor link
hey, bedankt, dat helpt al. Nu zit ik met het volgende probleem. Als ik een lange text wil toevoegen, zegt hij dat het gepost is, maar wordt het toch niet in de database gezet. Hoe zou dit komen?

ps: ik gebruik nog steeds dezelfde code als hierboven! Behalve dan de real_escape_string
 
DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

09/01/2008 04:58:00
Quote Anchor link
En hij geeft geen error?

En als hij maar een gedeelte invoert moet je even controleren of de DB op LONGTEXT staat en niet toevalig op VARCHAR.

Ps. zet dit even bovenaan je scipt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
error_reporting("E_ALL");
[
/b]
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/01/2008 07:56:00
Quote Anchor link
LONGTEXT is niet echt nodig, TEXT is ruim voldoende voor een gemiddeld nieuwsbericht. Maar inderdaad, wel even checken. Als het een VARCHAR is, slaat MySQL vrolijk datgene op wat in het veld past. De rest ben je kwijt.

Tip:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    if(isset($_POST['zt_sub_post'])) {
     // Variable's Maken
         $ms_topic = $_POST['topic'];
         $ms_messa = $_POST['message'];
         $ms_screen = $_POST['screen'];
         $ms_date = date('d-m-Y');
         $ms_time = date('H:i:s');
    }

?>

Is overbodige code. De ene variabele kopiëren in de andere zonder er iets mee te doen is tijd/geheugenverlies. Je manier om te controleren of het formulier verzonden is kan ook beter. De datum en de tijd kun je automatisch laten invullen door MySQL. Gebruik daarvoor een DATETIME veld. Jouw datumformaat (d-m-Y) daar kan een database helemaal niets mee. Niet rekenen, niet sorteren, noppes. Beter zo (code niet getest):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL | E_STRICT);
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        // hier checks uitvoeren of ze wel iets ingevuld hebben
        // dan INSERTen in je DB

        $sql = "
            INSERT INTO tabelnaam
            (
                topic,
                message,
                screen,
                datumtijd
            )
            VALUES
            (
                '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['topic']) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['message']) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['screen']) . "',
                NOW()
            )
            "
;
        if (mysql_query ($sql)) {
            if (mysql_affected_rows ()) {
                $msg = '<p class="msg">Record toegevoegd</p>';
            }

            else {
                $msg = '<p class="err">Record toevoegen mislukt</p>';
            }
        }

        else {
            $msg = '<p class="err">INSERT query mislukt</p>';
        }
    }

    
    // en dan verderop in je script, op een plek waar je errors en meldingen wilt laten zien:
    
    if (isset ($msg)) {
        echo $msg;
    }

?>
 
Fabian Tack

Fabian Tack

10/01/2008 17:25:00
Quote Anchor link
Hey thx jan. Nu werkt het perfect met deze code ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.