Nieuwssysteem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »
D B

D B

10/10/2014 19:50:18
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een nieuwssysteem wat mijn berichten na 50 woorden afkapt. Er wordt dan netjes een korte tekst weergegeven. En als je dan op Lees meer duwt krijg je de volledige tekst te zien. Dit wordt gedaan met Javascript.

Maar als je dan de tekst uitklapt wordt deze div langer. De div van mijn nieuwsfoto blijft staan en staat dan dus ook langs de tekst van het vorige nieuwsitem.

Zie: http://www.zscwesterhoven.nl/ voor een voorbeeld (meteen vooraan onder nieuws)

Weet iemand hier een oplossing voor?

Dit is het nieuwsscript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
#pagina .nieuwsmeer {
    text-align:right;
    font-size:90%;
    font-style:Italic;
        
}
#pagina .completetekst {
    display:none;
}
#pagina .kortetekst {
}
#pagina .nieuwsitem {
    margin-left: 30px;
    width: 620px;
}
#pagina .nieuwstekst {
    padding: 5px;
    padding-top: 0px;
    vertical-align: top;
    width: 405px;
    float: left;
}
#pagina .nieuwsfoto {
    margin: 0px 0px 0px 410px;
    text-align:right;
    vertical-align: top;
    padding: 5px;
    width: 205px;
    height: 250px;
}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<script type="text/javascript">
function nieuwsitem(value){
    var x = 'nieuws_' + value + 'm';
    var y = 'nieuws_' + value + 'l';
    if(document.getElementById(x).style.display == 'none' || document.getElementById(x).style.display == '') {
        document.getElementById(y).style.display = 'none';
        document.getElementById(x).style.display = 'block';
    }
    else {
        document.getElementById(x).style.display = 'none';
        document.getElementById(y).style.display = 'block';
    }
}
</script>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
<?
$query
= "
    SELECT
        id,
        van,
        tot,
        titel,
        nieuws,
        foto,
        prioriteit
    FROM
        Nieuws
    WHERE
        DATE_FORMAT(NOW(),'%Y-%m-%d') >= van
    AND
        DATE_FORMAT(NOW(),'%Y-%m-%d') <= tot
    ORDER BY
        id DESC
    "
;
$res=mysql_query($query) or die(mysql_error());
if (mysql_num_rows($res) > 0) {
    echo '<b>Nieuws</b><br>';
    while ($row=mysql_fetch_array($res)){
        if ( $row['prioriteit'] == 'X') {
            $rood = 1;
        }

        else {
            if ( $row['id'] <= $gelezen ) {
                $rood = 0;
            }

            else {
                $rood = 1;
            }
        }

        if ( $rood == 1 ) {        
            $output = '<p style="color:red;"><b>'. html_entity_decode($row['titel']). '</b></p>';
            $output .= '<p class="insp" style="color:red;">';
        }

        else {
            $output = '<p><b>'. html_entity_decode($row['titel']). '</b></p>';
            $output .= '<p class="insp">';
        }

        $nieuws = nl2br(html_entity_decode($row['nieuws']), false);
        $woorden = explode(" ", $nieuws);
        $totaalwoorden = count($woorden);
        if ( $totaalwoorden > $aantalwoorden ) {
            $output .= '<div class="kortetekst" id="nieuws_'. $row['id']. 'l">';
            for ($i = 0; $i < $aantalwoorden; $i++) {
                if ( $kortetekst == '' ) {
                    $kortetekst = $woorden[$i];
                }

                else {
                            $kortetekst .= ' '. $woorden[$i];
                }
            }

            $kortetekst .= '.....';
            $output .= $kortetekst;
            $output .= '<br>';
            $output .= '<p class="nieuwsmeer"><a style="cursor:pointer;" onclick="nieuwsitem('. $row['id']. ');">Lees meer</a></p><br>';    
            $output .= '</div>';
            $output .= '<div class="completetekst" id="nieuws_'. $row['id']. 'm">';
            $output .= $nieuws;
            $output .= '<br>';
            $output .= '<p class="nieuwsmeer"><a style="cursor:pointer;" onclick="nieuwsitem('. $row['id']. ');">Lees minder</a></p><br>';
            $output .= '</div>';
            $kortetekst = '';
        }

        else {
            $output = $nieuws;
        }

    

        echo '<div class="nieuwsitem">';
        echo '<div class="nieuwstekst">';
        echo $output;
        echo '</p>';
        echo '</div>';
        echo '<div class="nieuwsfoto">';
        if ( $row['foto'] != '' ) {
            echo '<img src="'. $row['foto']. '" alt="'. html_entity_decode($row['titel']). '">';
        }

        echo '</div>';
        echo '</div>';
        $rood = 0;
    }
}

?>
Gewijzigd op 10/10/2014 20:09:35 door D B
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:09:44
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/10/2014 22:12:15
Quote Anchor link
Waarom zet je de afbeelding in een aparte div?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/10/2014 23:45:15
Quote Anchor link
De stippellijntjes zijn div's
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
Dit heb je nu:

   -------------------    -------------------
   |                 |    |                 |
   |                 |    |                 |
   |  Nieuwsbericht  |    |      Foto       |  
   |                 |    |                 |  
   |                 |    |                 |  
   |                 |    |                 |  
   -------------------    -------------------  

Wat als je er een container omheen maakt en die hoger of lager laat worden?

--- container ----------------------------------
|                                              |
|  -------------------    -------------------  |
|  |                 |    |                 |  |
|  |                 |    |                 |  |
|  |  Nieuwsbericht  |    |      Foto       |  |
|  |                 |    |                 |  |
|  |                 |    |                 |  |
|  |                 |    |                 |  |
|  -------------------    -------------------  |
|                                              |
------------------------------------------------

tadaaaaa

--- container ----------------------------------
|                                              |
|  -------------------    -------------------  |
|  |                 |    |                 |  |
|  |                 |    |                 |  |
|  |  Nieuwsbericht  |    |      Foto       |  |
|  |                 |    |                 |  |
|  |                 |    |                 |  |
|  |                 |    |                 |  |
|  |                 |    -------------------  |
|  |                 |                         |
|  |                 |                         |
|  |                 |                         |
|  |                 |                         |
|  |                 |                         |
|  -------------------                         |
|                                              |
------------------------------------------------
Gewijzigd op 10/10/2014 23:49:20 door Frank Nietbelangrijk
 
D B

D B

11/10/2014 06:31:36
Quote Anchor link
Bedankt voor het meedenken!

Maar, nieuwsitem is volgens mij al mijn container div, helaas groeit deze alleen niet mee.

Weet je hier nog wat op?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/10/2014 10:59:46
Quote Anchor link
Gokje: Ik denk dat je een extra divje onder de tekst en foto div moet plaatsen en die de stijl
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
clear:both;

moet meegeven. Ik heb een voorbeeld je op codepen gezet: http://codepen.io/anon/pen/emcbH

Let vooral op wat er gebeurt als je de tekst heel veel inkort en als je de <div class="clear"> weghaalt
Gewijzigd op 11/10/2014 11:03:24 door Frank Nietbelangrijk
 
D B

D B

11/10/2014 14:11:50
Quote Anchor link
Het werkt inderdaad.

Wel vreemd dat hij met die extra div erbij de container ook meeneemt. Kun je dit verklaren?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/10/2014 14:53:32
Quote Anchor link
D B op 11/10/2014 14:11:50:
Het werkt inderdaad.

Wel vreemd dat hij met die extra div erbij de container ook meeneemt. Kun je dit verklaren?


Mooi dat het werkt :-)

Voor mij lastig om uit te leggen waarom. Onthoud het maar ;-)
 
D B

D B

11/10/2014 14:58:02
Quote Anchor link
Ok! Bedankt iniedergeval! :)
 
Wouter J

Wouter J

11/10/2014 23:38:05
Quote Anchor link
Dit wordt floats clearen genoemd. Floats clearen is verplicht, omdat floats geen onderdeel zijn van de flow van een pagina en zich daarom anders gedragen in verschillende contexten. Dit staat beschreven in de CSS specificatie:

Quote:
A floated box is shifted to the left or right until its margin edge touches the containing block edge or the margin edge of another float. If there is a line box, the top of the floated box is aligned with the top of the current line box.

If there isn't enough horizontal room for the float, it is shifted downward until either it fits or there are no more floats present.

Since a float is not in the flow, non-positioned block boxes created before and after the float box flow vertically as if the float didn't exist. However, line boxes created next to the float are shortened to make room for the margin box of the float. If a shortened line box is too small to contain any further content, then it is shifted downward until either it fits or there are no more floats present. Any content in the current line before a floated box is re-flowed in the first available line on the other side of the float. In other words, if inline boxes are placed on the line before a left float is encountered that fits in the remaining line box space, the left float is placed on that line, aligned with the top of the line box, and then the inline boxes already on the line are moved accordingly to the right of the float (the right being the other side of the left float) and vice versa for rtl and right floats.


Dit houdt in dat een element zonder float onder een element met float wordt gepositioneerd. Maar volgens de regels wordt de tekst wel gepositioneerd ten opzichte van de floats. Zie ook http://jsbin.com/cejize/1/watch

Dit kun je wel voorkomen door de floats te clearen, hiermee geef je aan aan welke zijde er wel rekening gehouden moet worden met floats (left, right of both): http://jsbin.com/cejize/2/watch

Aangezien de elementen met een float geen onderdeel uitmaken van de flow van een pagina, zal de parent element "doen alsof ze niet bestaan" (zoals beschreven in de specs). Dus krijgt de parent element een hoogte 0.

Om dit te voorkomen kun je een element met clear:both; als laatste element in de parent element plaatsen. Dat element is geen floating element en zal dus wel onderdeel uitmaken van de flow. Tevens zorgt clear:both; ervoor dat beide zijdes van het element vrij zijn van een floating element. Het element is dus gepositioneerd wanneer alle andere floating elements in de parent element opgehouden zijn. Nu heeft het parent element ineens wel een hoogte!

Nu is er tegenwoordig een mooiere manier om het op te lossen: overflow:hidden; of overflow:auto;. Met de overflow property geef je aan wat er moet gebeuren wanneer de content groter wordt dan de grote van de parent element. In dit geval wordt er door het browser dus wel rekening gehouden met de floating elementen. (overflow:scroll; werkt ook, maar veroorzaakt standaard een scrollbar).
 
D B

D B

12/10/2014 00:22:42
Quote Anchor link
Ok! Bedankt voor de uitgebreide uitleg.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/10/2014 02:12:24
Quote Anchor link
Top Wouter!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.