Nieuwssysteem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »
D B

D B

10/10/2014 19:50:18
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een nieuwssysteem wat mijn berichten na 50 woorden afkapt. Er wordt dan netjes een korte tekst weergegeven. En als je dan op Lees meer duwt krijg je de volledige tekst te zien. Dit wordt gedaan met Javascript.

Maar als je dan de tekst uitklapt wordt deze div langer. De div van mijn nieuwsfoto blijft staan en staat dan dus ook langs de tekst van het vorige nieuwsitem.

Zie: http://www.zscwesterhoven.nl/ voor een voorbeeld (meteen vooraan onder nieuws)

Weet iemand hier een oplossing voor?

Dit is het nieuwsscript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
#pagina .nieuwsmeer {
    text-align:right;
    font-size:90%;
    font-style:Italic;
        
}
#pagina .completetekst {
    display:none;
}
#pagina .kortetekst {
}
#pagina .nieuwsitem {
    margin-left: 30px;
    width: 620px;
}
#pagina .nieuwstekst {
    padding: 5px;
    padding-top: 0px;
    vertical-align: top;
    width: 405px;
    float: left;
}
#pagina .nieuwsfoto {
    margin: 0px 0px 0px 410px;
    text-align:right;
    vertical-align: top;
    padding: 5px;
    width: 205px;
    height: 250px;
}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<script type="text/javascript">
function nieuwsitem(value){
    var x = 'nieuws_' + value + 'm';
    var y = 'nieuws_' + value + 'l';
    if(document.getElementById(x).style.display == 'none' || document.getElementById(x).style.display == '') {
        document.getElementById(y).style.display = 'none';
        document.getElementById(x).style.display = 'block';
    }
    else {
        document.getElementById(x).style.display = 'none';
        document.getElementById(y).style.display = 'block';
    }
}
</script>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
<?
$query
= "
    SELECT
        id,
        van,
        tot,
        titel,
        nieuws,
        foto,
        prioriteit
    FROM
        Nieuws
    WHERE
        DATE_FORMAT(NOW(),'%Y-%m-%d') >= van
    AND
        DATE_FORMAT(NOW(),'%Y-%m-%d') <= tot
    ORDER BY
        id DESC
    "
;
$res=mysql_query($query) or die(mysql_error());
if (mysql_num_rows($res) > 0) {
    echo '<b>Nieuws</b><br>';
    while ($row=mysql_fetch_array($res)){
        if ( $row['prioriteit'] == 'X') {
            $rood = 1;
        }

        else {
            if ( $row['id'] <= $gelezen ) {
                $rood = 0;
            }

            else {
                $rood = 1;
            }
        }

        if ( $rood == 1 ) {        
            $output = '<p style="color:red;"><b>'. html_entity_decode($row['titel']). '</b></p>';
            $output .= '<p class="insp" style="color:red;">';
        }

        else {
            $output = '<p><b>'. html_entity_decode($row['titel']). '</b></p>';
            $output .= '<p class="insp">';
        }

        $nieuws = nl2br(html_entity_decode($row['nieuws']), false);
        $woorden = explode(" ", $nieuws);
        $totaalwoorden = count($woorden);
        if ( $totaalwoorden > $aantalwoorden ) {
            $output .= '<div class="kortetekst" id="nieuws_'. $row['id']. 'l">';
            for ($i = 0; $i < $aantalwoorden; $i++) {
                if ( $kortetekst == '' ) {
                    $kortetekst = $woorden[$i];
                }

                else {
                            $kortetekst .= ' '. $woorden[$i];
                }
            }

            $kortetekst .= '.....';
            $output .= $kortetekst;
            $output .= '<br>';
            $output .= '<p class="nieuwsmeer"><a style="cursor:pointer;" onclick="nieuwsitem('. $row['id']. ');">Lees meer</a></p><br>';    
            $output .= '</div>';
            $output .= '<div class="completetekst" id="nieuws_'. $row['id']. 'm">';
            $output .= $nieuws;
            $output .= '<br>';
            $output .= '<p class="nieuwsmeer"><a style="cursor:pointer;" onclick="nieuwsitem('. $row['id']. ');">Lees minder</a></p><br>';
            $output .= '</div>';
            $kortetekst = '';
        }

        else {
            $output = $nieuws;
        }

    

        echo '<div class="nieuwsitem">';
        echo '<div class="nieuwstekst">';
        echo $output;
        echo '</p>';
        echo '</div>';
        echo '<div class="nieuwsfoto">';
        if ( $row['foto'] != '' ) {
            echo '<img src="'. $row['foto']. '" alt="'. html_entity_decode($row['titel']). '">';
        }

        echo '</div>';
        echo '</div>';
        $rood = 0;
    }
}

?>
Gewijzigd op 10/10/2014 20:09:35 door D B
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 00:30:14
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/10/2014 22:12:15
Quote Anchor link
Waarom zet je de afbeelding in een aparte div?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/10/2014 23:45:15
Quote Anchor link
De stippellijntjes zijn div's
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
Dit heb je nu:

   -------------------    -------------------
   |                 |    |                 |
   |                 |    |                 |
   |  Nieuwsbericht  |    |      Foto       |  
   |                 |    |                 |  
   |                 |    |                 |  
   |                 |    |                 |  
   -------------------    -------------------  

Wat als je er een container omheen maakt en die hoger of lager laat worden?

--- container ----------------------------------
|                                              |
|  -------------------    -------------------  |
|  |                 |    |                 |  |
|  |                 |    |                 |  |
|  |  Nieuwsbericht  |    |      Foto       |  |
|  |                 |    |                 |  |
|  |                 |    |                 |  |
|  |                 |    |                 |  |
|  -------------------    -------------------  |
|                                              |
------------------------------------------------

tadaaaaa

--- container ----------------------------------
|                                              |
|  -------------------    -------------------  |
|  |                 |    |                 |  |
|  |                 |    |                 |  |
|  |  Nieuwsbericht  |    |      Foto       |  |
|  |                 |    |                 |  |
|  |                 |    |                 |  |
|  |                 |    |                 |  |
|  |                 |    -------------------  |
|  |                 |                         |
|  |                 |                         |
|  |                 |                         |
|  |                 |                         |
|  |                 |                         |
|  -------------------                         |
|                                              |
------------------------------------------------
Gewijzigd op 10/10/2014 23:49:20 door Frank Nietbelangrijk
 
D B

D B

11/10/2014 06:31:36
Quote Anchor link
Bedankt voor het meedenken!

Maar, nieuwsitem is volgens mij al mijn container div, helaas groeit deze alleen niet mee.

Weet je hier nog wat op?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/10/2014 10:59:46
Quote Anchor link
Gokje: Ik denk dat je een extra divje onder de tekst en foto div moet plaatsen en die de stijl
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
clear:both;

moet meegeven. Ik heb een voorbeeld je op codepen gezet: http://codepen.io/anon/pen/emcbH

Let vooral op wat er gebeurt als je de tekst heel veel inkort en als je de <div class="clear"> weghaalt
Gewijzigd op 11/10/2014 11:03:24 door Frank Nietbelangrijk
 
D B

D B

11/10/2014 14:11:50
Quote Anchor link
Het werkt inderdaad.

Wel vreemd dat hij met die extra div erbij de container ook meeneemt. Kun je dit verklaren?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/10/2014 14:53:32
Quote Anchor link
D B op 11/10/2014 14:11:50:
Het werkt inderdaad.

Wel vreemd dat hij met die extra div erbij de container ook meeneemt. Kun je dit verklaren?


Mooi dat het werkt :-)

Voor mij lastig om uit te leggen waarom. Onthoud het maar ;-)
 
D B

D B

11/10/2014 14:58:02
Quote Anchor link
Ok! Bedankt iniedergeval! :)
 
Wouter J

Wouter J

11/10/2014 23:38:05
Quote Anchor link
Dit wordt floats clearen genoemd. Floats clearen is verplicht, omdat floats geen onderdeel zijn van de flow van een pagina en zich daarom anders gedragen in verschillende contexten. Dit staat beschreven in de CSS specificatie:

Quote:
A floated box is shifted to the left or right until its margin edge touches the containing block edge or the margin edge of another float. If there is a line box, the top of the floated box is aligned with the top of the current line box.

If there isn't enough horizontal room for the float, it is shifted downward until either it fits or there are no more floats present.

Since a float is not in the flow, non-positioned block boxes created before and after the float box flow vertically as if the float didn't exist. However, line boxes created next to the float are shortened to make room for the margin box of the float. If a shortened line box is too small to contain any further content, then it is shifted downward until either it fits or there are no more floats present. Any content in the current line before a floated box is re-flowed in the first available line on the other side of the float. In other words, if inline boxes are placed on the line before a left float is encountered that fits in the remaining line box space, the left float is placed on that line, aligned with the top of the line box, and then the inline boxes already on the line are moved accordingly to the right of the float (the right being the other side of the left float) and vice versa for rtl and right floats.


Dit houdt in dat een element zonder float onder een element met float wordt gepositioneerd. Maar volgens de regels wordt de tekst wel gepositioneerd ten opzichte van de floats. Zie ook http://jsbin.com/cejize/1/watch

Dit kun je wel voorkomen door de floats te clearen, hiermee geef je aan aan welke zijde er wel rekening gehouden moet worden met floats (left, right of both): http://jsbin.com/cejize/2/watch

Aangezien de elementen met een float geen onderdeel uitmaken van de flow van een pagina, zal de parent element "doen alsof ze niet bestaan" (zoals beschreven in de specs). Dus krijgt de parent element een hoogte 0.

Om dit te voorkomen kun je een element met clear:both; als laatste element in de parent element plaatsen. Dat element is geen floating element en zal dus wel onderdeel uitmaken van de flow. Tevens zorgt clear:both; ervoor dat beide zijdes van het element vrij zijn van een floating element. Het element is dus gepositioneerd wanneer alle andere floating elements in de parent element opgehouden zijn. Nu heeft het parent element ineens wel een hoogte!

Nu is er tegenwoordig een mooiere manier om het op te lossen: overflow:hidden; of overflow:auto;. Met de overflow property geef je aan wat er moet gebeuren wanneer de content groter wordt dan de grote van de parent element. In dit geval wordt er door het browser dus wel rekening gehouden met de floating elementen. (overflow:scroll; werkt ook, maar veroorzaakt standaard een scrollbar).
 
D B

D B

12/10/2014 00:22:42
Quote Anchor link
Ok! Bedankt voor de uitgebreide uitleg.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/10/2014 02:12:24
Quote Anchor link
Top Wouter!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.