Nieuwste afbeelding uit directory halen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jan Bakker

Jan Bakker

09/01/2011 10:09:06
Quote Anchor link
Hallo allemaal, ik ben opzoek naar wat hulp en hoop dat hier te krijgen.
Ik heb zelf geen verstand van PHP dus moet ik alles op het www zoeken.
Ik wil het nieuwste plaatje wat in een directory geplaatst wordt (door mijn webcam) er uit halen.
Ik heb een script gevonden wat werkt, alleen pakt die het oudste plaatje.
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

    $images
= glob('*.{gif,png,jpg,jpeg}', GLOB_BRACE); //formats to look for

    $num_of_files = 1; //number of images to display

    foreach($images as $image)
    {

         $num_of_files--;

         if($num_of_files > -1) //this made me laugh when I wrote it
           echo "<b>".$image."</b><br>Created on ".date('D, d M y H:i:s', filemtime($image)) ."<br><img src="."'".$image."'"."><br><br>" ; //display images
         else
           break;
    }

    
?>


Hopelijk mag ik deze vraag hier stellen, want dat is mij niet helemaal duidelijk als ik de regels lees?

Alvast bedankt voor de hulp
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:50:22
 
- Mark -

- Mark -

09/01/2011 11:24:15
Quote Anchor link
Uit het hoofd dus niet getest.

In $latest_image staat de src van de afbeelding.
In $time_created[$latest_image] de tijd waarop deze als laatste is aangepast.

Het zou kunnen dat de laatste regel korter kan maar ik kom er effe niet op.

EDIT: Er zat een fout in de laatste regel.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

    # Afbeeldingen opvragen.
    
        $images = glob('*.{gif,png,jpg,jpeg}', GLOB_BRACE);


    # Voor het opslaan van de tijden waarop de afbeeldingen voor het laatst zijn aangepast.
    
        $time_created = array();


    # Alle afbeeldingen doorlopen en de tijd waarop de afbeelding voor het laats is aangepast opslaan.
    
        foreach($images as $img) $time_created[$img] = filemtime($img);

    
    # De laatste afbeelding zoeken.
    
        $latest_image = array_search(max($time_created), $time_created);

        
?>
Gewijzigd op 09/01/2011 11:39:00 door - Mark -
 
Jan Bakker

Jan Bakker

09/01/2011 12:07:27
Quote Anchor link
We komen in de buurt, maar hij pakt nu het eerste plaatje van vandaag.
 
- Mark -

- Mark -

09/01/2011 12:12:21
Quote Anchor link
Zet er eens het volgende onder. Wat krijg je dan te zien?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

print_r($time_created);

?>
 
Jan Bakker

Jan Bakker

09/01/2011 12:19:01
Quote Anchor link
Onder de afbeelding een lijst van de plaatjes de nieuwste onderaan.
 
- Mark -

- Mark -

09/01/2011 12:38:44
Quote Anchor link
Het gaat me om de tijden die erachter staan. Zitten daar dubbele tussen of zijn ze uniek?
Gewijzigd op 09/01/2011 12:44:08 door - Mark -
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

09/01/2011 12:39:59
Quote Anchor link
kun je geen (u)sort oid erin gooien, ik weet alleen niet hoe je dat op datum/tijd doet, alleen op naam.

EDIT:
Opgezocht, volgens mij usort($time_created)
Gewijzigd op 09/01/2011 12:41:17 door Tobias Tobias
 
Jan Bakker

Jan Bakker

09/01/2011 12:51:35
Quote Anchor link
Er zitten geen dubbele tussen
 
- Mark -

- Mark -

09/01/2011 12:55:30
Quote Anchor link
Geen dubbele tijden? Dan loop ik vast helaas. Als de tijden uniek zijn dan zou hij in theorie de laatste afbeelding moeten weergeven.
 
Jan Bakker

Jan Bakker

09/01/2011 13:03:30
Quote Anchor link
In ieder geval bedankt Mark
@ Tobias, waar zou ik die usort dan moeten plaatsen?
 
Maarten PHP

Maarten PHP

09/01/2011 13:10:04
Quote Anchor link
Ik zou het ongeveer zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$imagesdir
= 'images';
$images = glob($imagesdir.'/*.{gif,png,jpg,jpeg,bmp}', GLOB_BRACE);

foreach($images as $image) {
    if( count($images) == 1 ) {
        if( substr( filemtime($image), 0, 6 ) == substr( time(), 0, 6 ) ) {
            echo $image."<br>\n";
        }
else {
            echo $image."<br>\n";
        }
    }
else {
        echo $images[0]."<br>\n";
    }
}

?>
Gewijzigd op 09/01/2011 13:19:56 door Maarten PHP
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

09/01/2011 13:20:56
Quote Anchor link
Jan Bakker op 09/01/2011 13:03:30:
In ieder geval bedankt Mark
@ Tobias, waar zou ik die usort dan moeten plaatsen?

Direct na de foreach
 
Jan Bakker

Jan Bakker

09/01/2011 13:22:42
Quote Anchor link
Met deze code krijg ik een blanco pagina?
 
Maarten PHP

Maarten PHP

09/01/2011 13:26:58
Quote Anchor link
Jan Bakker op 09/01/2011 13:22:42:
Met deze code krijg ik een blanco pagina?


moet je een map images aanmaken en daarin je images foto's dus
of de variable aanpassen $imagesdir
Gewijzigd op 09/01/2011 13:30:02 door Maarten PHP
 
Jan Bakker

Jan Bakker

09/01/2011 13:30:32
Quote Anchor link
@ Tobias
Ik heb het zo gedaan, maar krijg dan een waarschuwing
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php $num_of_files = 1; //number of images to display

    foreach($images as $image)   usort($time_created);
    {

 $num_of_files--;
?>


Warning: Wrong parameter count for usort() in /home/realit/public_html/webcam/webcam7.php on line 40
 
Maarten PHP

Maarten PHP

09/01/2011 13:31:53
Quote Anchor link
Jan Bakker op 09/01/2011 13:30:32:
@ Tobias
Ik heb het zo gedaan, maar krijg dan een waarschuwing
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php $num_of_files = 1; //number of images to display

    foreach($images as $image)   usort($time_created);
    {

 $num_of_files--;
?>


Warning: Wrong parameter count for usort() in /home/realit/public_html/webcam/webcam7.php on line 40


weet je wel hoe de functie usort werkt?
kijkje op php.net/usort
Gewijzigd op 09/01/2011 13:32:19 door Maarten PHP
 
Jan Bakker

Jan Bakker

09/01/2011 13:32:14
Quote Anchor link
@ PHPer PHPer
Dat heb ik gedaan $imagesdir = 'webcam';
 
Maarten PHP

Maarten PHP

09/01/2011 13:32:52
Quote Anchor link
Jan Bakker op 09/01/2011 13:32:14:
@ PHPer PHPer
Dat heb ik gedaan $imagesdir = 'webcam';


en toont hij de foto's van de map webcam
Gewijzigd op 09/01/2011 13:53:23 door Maarten PHP
 
Jan Bakker

Jan Bakker

09/01/2011 14:05:09
Quote Anchor link
Nee hij toont geen foto's en ik zal eerst eens lezen over die usort.
Maar zoals ik al aangaf, ik heb totaal geen verstand van PHP
 
Maarten PHP

Maarten PHP

09/01/2011 14:15:30
Quote Anchor link
je kan ook een tutorial volgen over 'html inside echo' dat betekent 'html in echo' en dan of je allen nog zoiets als html image-tag toe tevoegen in je echo, snap je het niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$imagesdir
= 'images';
$imagesdirlength = strlen($imagesdir) + 1;
$images = glob( $imagesdir.'/*.{gif,png,jpg,jpeg,bmp}', GLOB_BRACE );

foreach($images as $image) {
    if( count($images) == 1 ) {
        if( substr( filemtime($image), 0, 6 ) == substr( time(), 0, 6 ) ) {
            echo "<img src=\"".$image."\" alt=\"".substr( $image, $imagesdirlength, strlen( $image ) )."\" title=\"".substr( $image, $imagesdirlength, strlen( $image ) )."\" border=\"0\"><br>\n";
        }
else {
            echo "<img src=\"".$image."\" alt=\"".substr( $image, $imagesdirlength, strlen( $image ) )."\" title=\"".substr( $image, $imagesdirlength, strlen( $image ) )."\" border=\"0\"><br>\n";
        }
    }
else {
        echo "<img src=\"".$images[0]."\" alt=\"".substr( $images[0], $imagesdirlength, strlen( $image ) )."\" title=\"".substr( $images[0], $imagesdirlength, strlen( $images[0] ) )."\" border=\"0\"><br>\n";
    }
}

?>


deze code is veel stukken beter zie het misschien moeilijk uit maar als je het goede map-naam opgeeft doet hij het perfect en dit voorbeeld laat gelijk de images zien in de plaats wat lijkt op een webaddres
 
Jan Bakker

Jan Bakker

09/01/2011 14:56:14
Quote Anchor link
het lijkt erop dat dit werkt, kom later nog terug.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.