Nieuwste afbeelding uit directory halen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jan Bakker

Jan Bakker

09/01/2011 10:09:06
Quote Anchor link
Hallo allemaal, ik ben opzoek naar wat hulp en hoop dat hier te krijgen.
Ik heb zelf geen verstand van PHP dus moet ik alles op het www zoeken.
Ik wil het nieuwste plaatje wat in een directory geplaatst wordt (door mijn webcam) er uit halen.
Ik heb een script gevonden wat werkt, alleen pakt die het oudste plaatje.
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

    $images
= glob('*.{gif,png,jpg,jpeg}', GLOB_BRACE); //formats to look for

    $num_of_files = 1; //number of images to display

    foreach($images as $image)
    {

         $num_of_files--;

         if($num_of_files > -1) //this made me laugh when I wrote it
           echo "<b>".$image."</b><br>Created on ".date('D, d M y H:i:s', filemtime($image)) ."<br><img src="."'".$image."'"."><br><br>" ; //display images
         else
           break;
    }

    
?>


Hopelijk mag ik deze vraag hier stellen, want dat is mij niet helemaal duidelijk als ik de regels lees?

Alvast bedankt voor de hulp
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 03:16:37
 
- Mark -

- Mark -

09/01/2011 11:24:15
Quote Anchor link
Uit het hoofd dus niet getest.

In $latest_image staat de src van de afbeelding.
In $time_created[$latest_image] de tijd waarop deze als laatste is aangepast.

Het zou kunnen dat de laatste regel korter kan maar ik kom er effe niet op.

EDIT: Er zat een fout in de laatste regel.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

    # Afbeeldingen opvragen.
    
        $images = glob('*.{gif,png,jpg,jpeg}', GLOB_BRACE);


    # Voor het opslaan van de tijden waarop de afbeeldingen voor het laatst zijn aangepast.
    
        $time_created = array();


    # Alle afbeeldingen doorlopen en de tijd waarop de afbeelding voor het laats is aangepast opslaan.
    
        foreach($images as $img) $time_created[$img] = filemtime($img);

    
    # De laatste afbeelding zoeken.
    
        $latest_image = array_search(max($time_created), $time_created);

        
?>
Gewijzigd op 09/01/2011 11:39:00 door - Mark -
 
Jan Bakker

Jan Bakker

09/01/2011 12:07:27
Quote Anchor link
We komen in de buurt, maar hij pakt nu het eerste plaatje van vandaag.
 
- Mark -

- Mark -

09/01/2011 12:12:21
Quote Anchor link
Zet er eens het volgende onder. Wat krijg je dan te zien?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

print_r($time_created);

?>
 
Jan Bakker

Jan Bakker

09/01/2011 12:19:01
Quote Anchor link
Onder de afbeelding een lijst van de plaatjes de nieuwste onderaan.
 
- Mark -

- Mark -

09/01/2011 12:38:44
Quote Anchor link
Het gaat me om de tijden die erachter staan. Zitten daar dubbele tussen of zijn ze uniek?
Gewijzigd op 09/01/2011 12:44:08 door - Mark -
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

09/01/2011 12:39:59
Quote Anchor link
kun je geen (u)sort oid erin gooien, ik weet alleen niet hoe je dat op datum/tijd doet, alleen op naam.

EDIT:
Opgezocht, volgens mij usort($time_created)
Gewijzigd op 09/01/2011 12:41:17 door Tobias Tobias
 
Jan Bakker

Jan Bakker

09/01/2011 12:51:35
Quote Anchor link
Er zitten geen dubbele tussen
 
- Mark -

- Mark -

09/01/2011 12:55:30
Quote Anchor link
Geen dubbele tijden? Dan loop ik vast helaas. Als de tijden uniek zijn dan zou hij in theorie de laatste afbeelding moeten weergeven.
 
Jan Bakker

Jan Bakker

09/01/2011 13:03:30
Quote Anchor link
In ieder geval bedankt Mark
@ Tobias, waar zou ik die usort dan moeten plaatsen?
 
Maarten PHP

Maarten PHP

09/01/2011 13:10:04
Quote Anchor link
Ik zou het ongeveer zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$imagesdir
= 'images';
$images = glob($imagesdir.'/*.{gif,png,jpg,jpeg,bmp}', GLOB_BRACE);

foreach($images as $image) {
    if( count($images) == 1 ) {
        if( substr( filemtime($image), 0, 6 ) == substr( time(), 0, 6 ) ) {
            echo $image."<br>\n";
        }
else {
            echo $image."<br>\n";
        }
    }
else {
        echo $images[0]."<br>\n";
    }
}

?>
Gewijzigd op 09/01/2011 13:19:56 door Maarten PHP
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

09/01/2011 13:20:56
Quote Anchor link
Jan Bakker op 09/01/2011 13:03:30:
In ieder geval bedankt Mark
@ Tobias, waar zou ik die usort dan moeten plaatsen?

Direct na de foreach
 
Jan Bakker

Jan Bakker

09/01/2011 13:22:42
Quote Anchor link
Met deze code krijg ik een blanco pagina?
 
Maarten PHP

Maarten PHP

09/01/2011 13:26:58
Quote Anchor link
Jan Bakker op 09/01/2011 13:22:42:
Met deze code krijg ik een blanco pagina?


moet je een map images aanmaken en daarin je images foto's dus
of de variable aanpassen $imagesdir
Gewijzigd op 09/01/2011 13:30:02 door Maarten PHP
 
Jan Bakker

Jan Bakker

09/01/2011 13:30:32
Quote Anchor link
@ Tobias
Ik heb het zo gedaan, maar krijg dan een waarschuwing
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php $num_of_files = 1; //number of images to display

    foreach($images as $image)   usort($time_created);
    {

 $num_of_files--;
?>


Warning: Wrong parameter count for usort() in /home/realit/public_html/webcam/webcam7.php on line 40
 
Maarten PHP

Maarten PHP

09/01/2011 13:31:53
Quote Anchor link
Jan Bakker op 09/01/2011 13:30:32:
@ Tobias
Ik heb het zo gedaan, maar krijg dan een waarschuwing
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php $num_of_files = 1; //number of images to display

    foreach($images as $image)   usort($time_created);
    {

 $num_of_files--;
?>


Warning: Wrong parameter count for usort() in /home/realit/public_html/webcam/webcam7.php on line 40


weet je wel hoe de functie usort werkt?
kijkje op php.net/usort
Gewijzigd op 09/01/2011 13:32:19 door Maarten PHP
 
Jan Bakker

Jan Bakker

09/01/2011 13:32:14
Quote Anchor link
@ PHPer PHPer
Dat heb ik gedaan $imagesdir = 'webcam';
 
Maarten PHP

Maarten PHP

09/01/2011 13:32:52
Quote Anchor link
Jan Bakker op 09/01/2011 13:32:14:
@ PHPer PHPer
Dat heb ik gedaan $imagesdir = 'webcam';


en toont hij de foto's van de map webcam
Gewijzigd op 09/01/2011 13:53:23 door Maarten PHP
 
Jan Bakker

Jan Bakker

09/01/2011 14:05:09
Quote Anchor link
Nee hij toont geen foto's en ik zal eerst eens lezen over die usort.
Maar zoals ik al aangaf, ik heb totaal geen verstand van PHP
 
Maarten PHP

Maarten PHP

09/01/2011 14:15:30
Quote Anchor link
je kan ook een tutorial volgen over 'html inside echo' dat betekent 'html in echo' en dan of je allen nog zoiets als html image-tag toe tevoegen in je echo, snap je het niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$imagesdir
= 'images';
$imagesdirlength = strlen($imagesdir) + 1;
$images = glob( $imagesdir.'/*.{gif,png,jpg,jpeg,bmp}', GLOB_BRACE );

foreach($images as $image) {
    if( count($images) == 1 ) {
        if( substr( filemtime($image), 0, 6 ) == substr( time(), 0, 6 ) ) {
            echo "<img src=\"".$image."\" alt=\"".substr( $image, $imagesdirlength, strlen( $image ) )."\" title=\"".substr( $image, $imagesdirlength, strlen( $image ) )."\" border=\"0\"><br>\n";
        }
else {
            echo "<img src=\"".$image."\" alt=\"".substr( $image, $imagesdirlength, strlen( $image ) )."\" title=\"".substr( $image, $imagesdirlength, strlen( $image ) )."\" border=\"0\"><br>\n";
        }
    }
else {
        echo "<img src=\"".$images[0]."\" alt=\"".substr( $images[0], $imagesdirlength, strlen( $image ) )."\" title=\"".substr( $images[0], $imagesdirlength, strlen( $images[0] ) )."\" border=\"0\"><br>\n";
    }
}

?>


deze code is veel stukken beter zie het misschien moeilijk uit maar als je het goede map-naam opgeeft doet hij het perfect en dit voorbeeld laat gelijk de images zien in de plaats wat lijkt op een webaddres
 
Jan Bakker

Jan Bakker

09/01/2011 14:56:14
Quote Anchor link
het lijkt erop dat dit werkt, kom later nog terug.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.