Normalisatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »
Jan D

Jan D

10/06/2015 17:23:52
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen met volgende oefening?
Weet niet goed hoe ik er aan moet beginnen.

Alvast bedankt!

Afbeelding
Gewijzigd op 10/06/2015 17:25:38 door Jan D
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 04:17:41
 
Randy vsf

Randy vsf

10/06/2015 17:37:17
Quote Anchor link
De afbeelding is wel erg klein.
Zie helemaal niks erop.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/06/2015 17:39:22
Quote Anchor link
http://postimg.org/image/xxmvuzqs3/
Hier een versie waarbij je geen vergrootglas nodig hebt.

Eigenlijk zou je inderdaad de juiste afbeelding moeten zien. Ik zal dit even meenemen naar achteren.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

10/06/2015 18:04:36
Quote Anchor link
>> Weet niet goed hoe ik er aan moet beginnen.

Waaraan moet je beginnen dan? Het is toch maar een multiple choice-vraag?

Het is geen al te beste vraag overigens. Dat is misschien meteen de hint die je op weg helpt: de relatie "in bestelling" tussen de leverancier en een aankooporder is niet uitgewerkt in de tabellen. Het gevolg daarvan is tweeledig:

• Je weet niet of een order nog "in bestelling" is of al werd geleverd.

• Je weet vervolgens dus ook niet hoeveel je van een product in voorraad hebt: is de nieuwe voorraad nog "in bestelling" of ondertussen al toegevoegd aan de bestaande voorraad?

De huidige voorraad van een product is een attribuut in het model, namelijk hoev-in-voorraad in het diagram en HOEV_IN_VOORR in de tabel PRODUCT. Daarmee wordt niet voldaan aan één van de regels voor 3NF: er mogen geen transitieve relaties zijn.

Van een transitieve relatie is sprake als X -> Z bestaat uit X -> Y en Y -> Z. Een dergelijke transitieve relatie heb je hier, want kennelijk wordt "op enig moment" de actuele voorraad in de tabel PRODUCT gewijzigd door de bestelhoeveelheid BESTELHOEV uit de tabel AANKOOPORDERREGELS. Joost mag weten hoe dat verder in zijn werk zou moeten gaan: het model vult die relatie niet in en is dus niet af.

Het juiste antwoord is volgens mij daarom:

b) 2NF, maar niet hoger
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

10/06/2015 18:37:41
Quote Anchor link
@Randy Flujowa/Aar: Als je klikt op het blauwe schuine pijltje links onderaan het plaatje opent het wel in de juiste grootte. :-)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/06/2015 20:47:03
Quote Anchor link
Quote:
The key, the whole key and nothing but the key, so help me Codd!!

Ward van der Put op 10/06/2015 18:04:36:
....... Daarmee wordt niet voldaan aan één van de regels voor 3NF: er mogen geen transitieve relaties zijn.

Van een transitieve relatie is sprake als X -> Z bestaat uit X -> Y en Y -> Z. Een dergelijke transitieve relatie heb je hier, want kennelijk wordt "op enig moment" de actuele voorraad in de tabel PRODUCT gewijzigd door de bestelhoeveelheid BESTELHOEV uit de tabel AANKOOPORDERREGELS. Joost mag weten hoe dat verder in zijn werk zou moeten gaan: het model vult die relatie niet in en is dus niet af.

Het juiste antwoord is volgens mij daarom:

b) 2NF, maar niet hoger

c) Minstens 3NF

Hetgeen jij uitlegt klopt wel, maar geldt alleen voor sleutel kolommen.
In de tabel PRODUCT kan je de voorraad niet afleiden uit de productnaam, dus de voorraad is functioneel alleen afhankelijk van het id.

Het feit dat je de voorraad zou kunnen afleiden uit de inkoop en verkoop, heeft niet zo veel te doen met normalisatie, dat is meer een beleidsbeslissing.
Naar mijn mening staat het model in 5NF.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

10/06/2015 20:58:18
Quote Anchor link
Ger, waar staat dan of de order geleverd is?

Je kunt de voorraad immers (ongeacht hoe je dat doet) pas verhogen als je iets met de toestand "in bestelling" doet.

Linguïstisch is de voorwaarde "in bestelling" nogal dubbelzinnig uiteraard. Betekent dat "besteld maar moet nog geleverd worden"? Of betekent het domweg "zit in deze bestelling"? Dat is dubbelzinnig, maar die dubbelzinnigheid doet gelukkig niet ter zake als je niet eens registreert wanneer die bestelling dan geleverd wordt. De toestand verandert immers niet: besteld is besteld en Joost — die bij ons de inslag van nieuwe voorraden doet — mag weten wat er geleverd wordt.

>> Naar mijn mening staat het model in 5NF.

Naar mijn mening staat het model op instorten :)
 
Jan D

Jan D

10/06/2015 21:04:07
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties alleszins! Helpt me al een heel eind vooruit!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

11/06/2015 18:41:31
Quote Anchor link
@Ward
Je hebt gelijk hoor, in de praktijk zal dit model de nodige problemen opleveren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.