Normalisatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »
Jan D

Jan D

10/06/2015 17:23:52
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen met volgende oefening?
Weet niet goed hoe ik er aan moet beginnen.

Alvast bedankt!

Afbeelding
Gewijzigd op 10/06/2015 17:25:38 door Jan D
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:03:49
 
Randy vsf

Randy vsf

10/06/2015 17:37:17
Quote Anchor link
De afbeelding is wel erg klein.
Zie helemaal niks erop.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/06/2015 17:39:22
Quote Anchor link
http://postimg.org/image/xxmvuzqs3/
Hier een versie waarbij je geen vergrootglas nodig hebt.

Eigenlijk zou je inderdaad de juiste afbeelding moeten zien. Ik zal dit even meenemen naar achteren.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

10/06/2015 18:04:36
Quote Anchor link
>> Weet niet goed hoe ik er aan moet beginnen.

Waaraan moet je beginnen dan? Het is toch maar een multiple choice-vraag?

Het is geen al te beste vraag overigens. Dat is misschien meteen de hint die je op weg helpt: de relatie "in bestelling" tussen de leverancier en een aankooporder is niet uitgewerkt in de tabellen. Het gevolg daarvan is tweeledig:

• Je weet niet of een order nog "in bestelling" is of al werd geleverd.

• Je weet vervolgens dus ook niet hoeveel je van een product in voorraad hebt: is de nieuwe voorraad nog "in bestelling" of ondertussen al toegevoegd aan de bestaande voorraad?

De huidige voorraad van een product is een attribuut in het model, namelijk hoev-in-voorraad in het diagram en HOEV_IN_VOORR in de tabel PRODUCT. Daarmee wordt niet voldaan aan één van de regels voor 3NF: er mogen geen transitieve relaties zijn.

Van een transitieve relatie is sprake als X -> Z bestaat uit X -> Y en Y -> Z. Een dergelijke transitieve relatie heb je hier, want kennelijk wordt "op enig moment" de actuele voorraad in de tabel PRODUCT gewijzigd door de bestelhoeveelheid BESTELHOEV uit de tabel AANKOOPORDERREGELS. Joost mag weten hoe dat verder in zijn werk zou moeten gaan: het model vult die relatie niet in en is dus niet af.

Het juiste antwoord is volgens mij daarom:

b) 2NF, maar niet hoger
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

10/06/2015 18:37:41
Quote Anchor link
@Randy Flujowa/Aar: Als je klikt op het blauwe schuine pijltje links onderaan het plaatje opent het wel in de juiste grootte. :-)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/06/2015 20:47:03
Quote Anchor link
Quote:
The key, the whole key and nothing but the key, so help me Codd!!

Ward van der Put op 10/06/2015 18:04:36:
....... Daarmee wordt niet voldaan aan één van de regels voor 3NF: er mogen geen transitieve relaties zijn.

Van een transitieve relatie is sprake als X -> Z bestaat uit X -> Y en Y -> Z. Een dergelijke transitieve relatie heb je hier, want kennelijk wordt "op enig moment" de actuele voorraad in de tabel PRODUCT gewijzigd door de bestelhoeveelheid BESTELHOEV uit de tabel AANKOOPORDERREGELS. Joost mag weten hoe dat verder in zijn werk zou moeten gaan: het model vult die relatie niet in en is dus niet af.

Het juiste antwoord is volgens mij daarom:

b) 2NF, maar niet hoger

c) Minstens 3NF

Hetgeen jij uitlegt klopt wel, maar geldt alleen voor sleutel kolommen.
In de tabel PRODUCT kan je de voorraad niet afleiden uit de productnaam, dus de voorraad is functioneel alleen afhankelijk van het id.

Het feit dat je de voorraad zou kunnen afleiden uit de inkoop en verkoop, heeft niet zo veel te doen met normalisatie, dat is meer een beleidsbeslissing.
Naar mijn mening staat het model in 5NF.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

10/06/2015 20:58:18
Quote Anchor link
Ger, waar staat dan of de order geleverd is?

Je kunt de voorraad immers (ongeacht hoe je dat doet) pas verhogen als je iets met de toestand "in bestelling" doet.

Linguïstisch is de voorwaarde "in bestelling" nogal dubbelzinnig uiteraard. Betekent dat "besteld maar moet nog geleverd worden"? Of betekent het domweg "zit in deze bestelling"? Dat is dubbelzinnig, maar die dubbelzinnigheid doet gelukkig niet ter zake als je niet eens registreert wanneer die bestelling dan geleverd wordt. De toestand verandert immers niet: besteld is besteld en Joost — die bij ons de inslag van nieuwe voorraden doet — mag weten wat er geleverd wordt.

>> Naar mijn mening staat het model in 5NF.

Naar mijn mening staat het model op instorten :)
 
Jan D

Jan D

10/06/2015 21:04:07
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties alleszins! Helpt me al een heel eind vooruit!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

11/06/2015 18:41:31
Quote Anchor link
@Ward
Je hebt gelijk hoor, in de praktijk zal dit model de nodige problemen opleveren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.