Normaliseren hulp nodig spoed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »
Furkan Cemelli

Furkan Cemelli

12/12/2013 11:53:23
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik probeer bovenstaand figuren te normaliseren. Kan iemand mij hierbij helpen ?
evt met vergoeding als iemand mij kan helpe ben ik zeeer dankbaar.

http://www.freebits.nl/view.php?filename=668figuur_1.gif













Afbeelding
Gewijzigd op 12/12/2013 11:54:09 door Furkan Cemelli
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:25:30
 
TJVB tvb

TJVB tvb

12/12/2013 12:17:57
Quote Anchor link
Wat heb je zelf al? En moet alleen genormaliseerd worden wat je hier ziet of is er meer?
 
Furkan Cemelli

Furkan Cemelli

12/12/2013 12:21:37
Quote Anchor link
Ik heb paar gedaan maar was niet goed.
Het is een geneste repetende groep.
Ik moet sleutel vinden en groepen maken.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/12/2013 12:23:47
Quote Anchor link
Er lijken data te ontbreken: een film heeft bijvoorbeeld geen titel. Daarnaast ken je wel vertoningtypen (bioscoop of televisie) maar ontbreken daarbij details (bijvoorbeeld wélke bioscoop of welke televisiezender).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
+---------------+  +--------------------+
| films         |  | genres             |
+---------------+  +--------------------+
| film_id (PK)  |  | genre_id (PK)      |
| genre_id (FK) |  | genre_omschrijving |
+---------------+  +--------------------+

+-----------------------+  +-----------------------+
| vertoningen           |  | vertoningtypen        |
+-----------------------+  +-----------------------+
| vertoning_id (PK)     |  | vertoningtype_id (PK) |
| film_id (FK)          |  | type_omschrijving     |
| vertoningtype_id (FK) |  +-----------------------+
| begindatum            |
| einddatum             |
+-----------------------+
 
Furkan Cemelli

Furkan Cemelli

12/12/2013 12:39:04
Quote Anchor link
opdracht
http://www.freebits.nl/view.php?filename=615opdracht.png


opdracht 1
http://www.freebits.nl/view.php?filename=668figuur_1.gif


opdracht 2
http://www.freebits.nl/view.php?filename=464figuur2.png


Hier heb ik een beter voorbeeld.
Dingen die niet erin staat, hoef je niet op te noemen.
ik moet eerst opdracht 1 normaliseren van 0 de normaal vorm tot 3 de normaal vorm.
Zelfde moet ik ook doen met opdracht 2.
Daarna moet ik ze allebij integreren en in acces bouwen.

Ik heb echt haast met dit als iemand mij kan helpen zou ik echt dankbaar zijn.
Eerste opdracht is een geneste repeterende groep.

Alvast Bedankt.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

12/12/2013 12:40:58
Quote Anchor link
En wat zegt je docent/medeleerlingen? (Heb tenminste het vermoeden dat het een school opdracht is)
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/12/2013 12:43:00
Quote Anchor link
Hint: begin met het tweede plaatje, want daarin zitten data die je bij het uitwerken van het eerste plaatje mist.

Laat eens zien wat je al hebt, want de hele opdracht laten maken door anderen kan niet de bedoeling zijn.
 
Furkan Cemelli

Furkan Cemelli

12/12/2013 12:48:31
Quote Anchor link
Genre code , genre naam,RG((filmcode ,(vertoning, van ,tot ,)) aantal
Genre code filmcode
Genre code , genre naam, (vertoning, van ,tot)

Genre code, vertoning, van ,tot
Genre code ,genre naam
Genre code , filmcode
vertoning, van ,tot
Genre code

Dit is van figuur 1 .

Filmcode genrecode genre naam , RG (titel , jaar , regisseur , lengte , distributeurcode , naam, adres, postcode, plaats, land )

Filmcode titel , jaar , regisseur , lengte , distributeurcode , naam, adres, postcode, plaats, land
Filmcode genrecode genre naam

titel , jaar , regisseur , lengte film
Filmcode , titel, distributeurcode , naam, adres, postcode, plaats, land , distubuteur
Filmcode , genrecode, genre naam , Genre

En dit is figuur 2

Volgens mijn docent is dit niet goed. Hij wilt verder niet ondersteunen, het is een zoek het maar uit docent.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/12/2013 12:55:38
Quote Anchor link
Als je aan mijn 4 tabellen nog een 5e tabel voor de distributeur toevoegt, ben je bijna klaar.

Moet wel zeggen dat ik de opgaven incompleet vind. Daardoor is de vraagstelling onduidelijk. Ik mis namelijk nog tabellen voor de locatie (bioscoop X of theater Y), maar die zijn ook niet te zien in je afbeeldingen, dus daar moeten we nu maar naar raden. Het is gewoon niet logisch dat je wel "vertoond in een bioscoop" vastlegt, maar daarbij niet wélke bioscoop.
 
Furkan Cemelli

Furkan Cemelli

12/12/2013 13:00:58
Quote Anchor link
Ik moet alleen normaliseren wat ik als opdracht heb gekregen. verder moet ik niet iets extra toevoegen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/12/2013 13:14:30
Quote Anchor link
films
- film_id (PK)
- genre_id (FK --> genres.genre_id)
- distributeur_id (FK --> distributeurs.distributeur_id)
- titel
- jaar
- regisseur
- speelduur

genres
- genre_id (PK)
- genre_omschrijving

distributeurs
- distributeur_id (PK)
- bedrijfsnaam
- straatnaam
- huisnummer
- postcode
- plaats
- land

vertoningen
- vertoning_id (PK)
- film_id (FK --> films.film_id)
- vertoningtype_id (FK --> vertoningtypen.vertoningtype_id)
- begindatum
- einddatum

vertoningtypen
- vertoningtype_id (PK)
- type_omschrijving
 
Furkan Cemelli

Furkan Cemelli

12/12/2013 14:46:32
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zet hier even een voorbeeld van hoe we op school moeten doen.

Dit is een opdracht die wij op school moesten normaliseren. Deze was niet zo moeilijk.
Opdracht:
http://www.freebits.nl/view.php?filename=297IMG_2104.jpg


Uitwerking:


Logo, Plnr,RG(Klnr,Klnm,Kla,Klpc,Klpl,Ad,Vd,) 0e NV
_____________________________________________________________
Plnr,Klnr,Klnm,Kla,Klpc,Klpl,Ad,Vd 1e 2e NV
Plnr
_____________________________________________________________
Klnr,Klnm,Kla,Klpc,Klpl, Klant 3e NV
Plnr,Klnr,Ad,Vd Plaats
Plnr

Sommige dingen zijn weg gestreept maar dat kan ik hier niet doen..
 
Furkan Cemelli

Furkan Cemelli

17/12/2013 22:51:14
Quote Anchor link
Is opgelost.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.