ODBC Rekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »
Robin Avoort

Robin Avoort

05/11/2009 09:39:00
Quote Anchor link
Hej, ben ik weer :P,
En weer met een vraag..

Is het mogelijk (volgens mij wel) om de inhoud van 2 rijen (zelfde tabel,kolom) van elkaar af te trekken? Het zijn tijden die van elkaar afgetrokken moeten worden, voorbeeld:
09:09:07 - 09:08:48 = 00:00:19 (of wat de uitkomst ook is :P)

Iemand een idee over hoe dit moet met ODBC?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 01:46:41
 
Koen

koen

05/11/2009 09:51:00
Quote Anchor link
met SUBSTRACT() misschien?
 
Robin Avoort

Robin Avoort

05/11/2009 09:58:00
Quote Anchor link
Dat lijkt de juiste manier.. maar ik kom er niet zo goed uit hoe ik het dan moet maken
EDIT: ik heb iets gelezen over, eerst converteren naar timestamp, dan rekenen en dan weer terug naar bijv. 19:20:09.. is dat ook een manier?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin Avoort
 
Michael -

Michael -

05/11/2009 10:32:00
Quote Anchor link
Ligt er ook aan hoe jij die tijden in je database heb gezet. Makkelijkste is je tijd in time veld zetten. Dan kun je ze gewoon van elkaar aftrekken. Ik heb geen idee welke functie ODBC hier voor heeft.
 
Robin Avoort

Robin Avoort

05/11/2009 12:06:00
Quote Anchor link
Als ik de data type van mijn kolom op Datetime zet, krijg ik dit:
1900-01-01 09:08:48.000
Met smalldatetime krijg ik dit:
1900-01-01 09:09:00
En wat ik wil krijgen is dit:
09:08:48

Andere suggesties?

EDIT: weet iemand misschien hoe je (bijv) 19.20.39 kan converteren naar timestamp? Ik lees overal op internet hoe je van timestamp naar (bijv) 19.20.39 kan converteren, maar ik wil andersom :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin Avoort
 
Michael -

Michael -

05/11/2009 14:45:00
Quote Anchor link
Dat is datetime, maar je hebt ook nog date (0000-00-00) en time (00:00:00). Tenminste mysql wel.
 
Robin Avoort

Robin Avoort

05/11/2009 14:48:00
Quote Anchor link
in mssql 2005 niet :( dat is het probleem
 
Koen

koen

05/11/2009 14:51:00
Quote Anchor link
http://www.webmasterworld.com/databases_sql_mysql/3642501.htm
word ditzelfde probleem aangehaal
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 
Robin Avoort

Robin Avoort

05/11/2009 15:00:00
Quote Anchor link
Bedankt koen, de link die je me gaf heeft geholpen :)
 
Koen

koen

05/11/2009 15:05:00
Quote Anchor link
your welcome :)
google was my friend :P
gezocht naar mssql time :P
 
Robin Avoort

Robin Avoort

10/11/2009 14:24:00
Quote Anchor link
Ik kom er toch niet uit :(
Ik heb nu de de tijden (zonder datum). hoe moet ik ze dan van elkaar aftrekken?? Ik heb nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

$conn
= odbc_connect('MyDSN','***','***');

$queryE = "SELECT TOP 10 timeEnd FROM cdr";
$queryS = "SELECT TOP 10 timeStart FROM cdr";

$resultE = odbc_exec($conn, $queryE);
$resultS = odbc_exec($conn, $queryS);

while(odbc_fetch_row($resultE))
      {

        for($i=1;$i<=odbc_num_fields($resultE);$i++)
        {
        
             echo odbc_result($resultE,$i);
            echo " - ";
            echo odbc_result($resultS,$i);
            echo " = ";
            echo strtotime(odbc_result($resultE,$i)) - strtotime(odbc_result($resultS,$i));
            echo "<br />";
        }
      }


?>

output:
10:45:18 - 10:45:17 = 1
10:45:36 - 10:45:17 = 19
12:27:33 - 10:45:17 = 6136
12:27:35 - 10:45:17 = 6138
12:27:48 - 10:45:17 = 6151
12:28:30 - 10:45:17 = 6193
12:28:54 - 10:45:17 = 6217
12:38:16 - 10:45:17 = 6779
14:32:21 - 10:45:17 = 13624
14:32:27 - 10:45:17 = 13630
Ideeën?
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

10/11/2009 14:45:00
Quote Anchor link
Welke database engine gebruik je? Misschien dat ej wat kan met de SQL-functie TIMEDIFF()
 
Robin Avoort

Robin Avoort

10/11/2009 14:46:00
Quote Anchor link
Ik gebruik MSSQL, ik maak verbinding via ODBC..

Ik heb het nu zover gekregen dat ik de goede uitkomst heb, d.m.v. een (simepele):p query: (heb eerst naar datetime moeten veranderen)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT TOP 10 (EndTime - StartTime) FROM cdr

Hoe sla ik de uitkomst van deze query op in een aparte kolom?? Zodat ik er een extra kolom bij krijg (bijv. kolom 'uitkomst') met als inhoud de uitkomst van de query?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin Avoort
 
Robin Avoort

Robin Avoort

11/11/2009 15:22:00
Quote Anchor link
Iemand?

Ik wil de uitkomst graag in een kolom zetten, omdat ik dan (via onderstaande query) de datum weg kan halen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
ALTER TABLE cdr
ADD Fuitkomst AS (str(datepart(hour,[uitkomst]),2) + ':' + str(datepart(minute,[uitkomst]),2) + ':' + str(datepart(second,[uitkomst]),2))

koen schreef op 05.11.2009 14:51:


Problem solved!! :)

opgelost met een UPDATE query.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin Avoort
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.