Oefeningen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »
Jerry php

Jerry php

11/10/2011 17:55:14
Quote Anchor link
Hoi,

ik ben een beginnende phper en ik zoek graag oefeningen op beginnend niveau.
Ik heb al een aantal tutorials doorgelezen, dus een beetje kennis heb ik al opgedaan.

Iemand oefeningen/opdrachten?

Groet jerry
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:13:08
 
Julien Kulker

Julien Kulker

11/10/2011 17:59:03
Quote Anchor link
Voor school moest ik wel is opdrachten maken. Met een if/else of while loop.

http://imageshack.us/photo/my-images/256/oefenening.png/
Gewijzigd op 11/10/2011 18:01:58 door Julien Kulker
 
Jerry php

Jerry php

11/10/2011 17:59:55
Quote Anchor link
Julien Kulker op 11/10/2011 17:59:03:
Voor school moest ik wel is opdrachten maken. Met een if/else of while loop.

Quote:
*
***
*****
*******
*********
*******
*****
***

*


Ja maar die if/else functie ken ik wel.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/10/2011 18:29:37
Quote Anchor link
Ja, maar dit kan je niet alleen met een if-else bewerkstelligen. Dus nog best een zinnige opdracht.
 
- Mark -

- Mark -

11/10/2011 18:53:31
Quote Anchor link
Je hebt niet eens een if/else nodig. Dit kan natuurlijk op een hele hoop manieren worden opgelost.
 
Jerry php

Jerry php

11/10/2011 20:00:59
Quote Anchor link
Is er niet een simpelere opdracht, want ik denk dat dit niet echt een beginners opdracht is.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/10/2011 20:02:51
Quote Anchor link
het is een leuke beginnersopdracht om je te kennis te maken met tellen in PHP.

Het is maar net wat je al weet? Als je nog niet weet hoe je een variabele moet toewijzen (voorbeeld) dan is dit geen makkelijk voorbeeld om mee te beginnen.
 
Jerry php

Jerry php

11/10/2011 20:07:04
Quote Anchor link
Ik heb liever een ander voorbeeld. Dat is denk ik voor mij fijner.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/10/2011 20:08:11
Quote Anchor link
Tot waar rijkt je kennis nu dan?
 
Jerry php

Jerry php

11/10/2011 20:12:08
Quote Anchor link
formuliertje, if/else (met isset en empty en count), variabelen, ervaren met html, kleine session, POST/GET, wat superglobals, eigenlijk de basis zeg maar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/10/2011 20:12:53
Quote Anchor link
Ga eerst maar eens de basis leren over het bouwen en afhandelen van een formulier.
 
Wouter J

Wouter J

11/10/2011 20:17:10
Quote Anchor link
Maak een gastenboek. Als die helemaal correct werkt maak je daaromheen een user systeem, als dat alles goed werkt kun je het uitbouwen tot een CMS systeem. Dat is altijd de stappenplan die ik aan beginners meegeef, maar zorg wel dat stap 1 helemaal goed is en klopt voordat je naar stap 2 gaat.

Wat simpele kennis opdrachten:
- Ga je eens verdiepen in operators (language.operators) zo kan je veel meer met if/else.
- Verdiep je eens in de for, while en foreach lopen.
- Ga wat dieper in op foutafhandeling (dit is immers de basis voor je script) en kijk bijv. naar function.error_log, set_error_handler, enz.

Een simpele opdracht:
- Maak een rekenmachine, met +, -, /, *, wortel, kwadraat, enz.
 
Jerry php

Jerry php

11/10/2011 20:21:18
Quote Anchor link
Wouter J

is dat niet in één keer een hele grote stap, van gastenboek naar usersysteem?

Wel heel erg bedankt voor de moeite
 
Wouter J

Wouter J

11/10/2011 20:25:20
Quote Anchor link
Ik zeg niet naar usersysteem maar een usersysteem eromheen bouwen. Bijv. dat je alleen als je bent ingelogd een bericht kan maken en dat je die dan kunt aanpassen. En een usersysteem is niet heel ingewikkeld. Het is bij het inloggen opslaan in de DB en sessie dat iemand is ingelogd. Vervolgens per pagina kijken of hij nog steeds is ingelogd (door DB en sessie te controleren).
Het is vooral de beveiliging die het moeilijk maakt:
- Gebruik SALT en PEPPER + sha1 voor wachtwoorden
- Let op SQL injection
- Let op dat cookies en sessions aangepast kunnen worden
- enz.
 
Jerry php

Jerry php

11/10/2011 20:26:44
Quote Anchor link
Oke bedankt!
 
PHP Scripter

PHP Scripter

11/10/2011 20:36:56
Quote Anchor link
TIP: Sla je sessies gecodeerd op!
 
- Mark -

- Mark -

12/10/2011 10:52:14
Quote Anchor link
Weet je ook hoe je met array's en lussen "for, foreach, while" werkt?
 
Jerry php

Jerry php

12/10/2011 10:52:44
Quote Anchor link
Redelijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2011 11:01:25
Quote Anchor link
Verdiep je eens in array's, maak eens een multidimensionale array, en lees deze uit.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.