Oefeningen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »
Jerry php

Jerry php

11/10/2011 17:55:14
Quote Anchor link
Hoi,

ik ben een beginnende phper en ik zoek graag oefeningen op beginnend niveau.
Ik heb al een aantal tutorials doorgelezen, dus een beetje kennis heb ik al opgedaan.

Iemand oefeningen/opdrachten?

Groet jerry
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:16:01
 
Julien Kulker

Julien Kulker

11/10/2011 17:59:03
Quote Anchor link
Voor school moest ik wel is opdrachten maken. Met een if/else of while loop.

http://imageshack.us/photo/my-images/256/oefenening.png/
Gewijzigd op 11/10/2011 18:01:58 door Julien Kulker
 
Jerry php

Jerry php

11/10/2011 17:59:55
Quote Anchor link
Julien Kulker op 11/10/2011 17:59:03:
Voor school moest ik wel is opdrachten maken. Met een if/else of while loop.

Quote:
*
***
*****
*******
*********
*******
*****
***

*


Ja maar die if/else functie ken ik wel.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/10/2011 18:29:37
Quote Anchor link
Ja, maar dit kan je niet alleen met een if-else bewerkstelligen. Dus nog best een zinnige opdracht.
 
- Mark -

- Mark -

11/10/2011 18:53:31
Quote Anchor link
Je hebt niet eens een if/else nodig. Dit kan natuurlijk op een hele hoop manieren worden opgelost.
 
Jerry php

Jerry php

11/10/2011 20:00:59
Quote Anchor link
Is er niet een simpelere opdracht, want ik denk dat dit niet echt een beginners opdracht is.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/10/2011 20:02:51
Quote Anchor link
het is een leuke beginnersopdracht om je te kennis te maken met tellen in PHP.

Het is maar net wat je al weet? Als je nog niet weet hoe je een variabele moet toewijzen (voorbeeld) dan is dit geen makkelijk voorbeeld om mee te beginnen.
 
Jerry php

Jerry php

11/10/2011 20:07:04
Quote Anchor link
Ik heb liever een ander voorbeeld. Dat is denk ik voor mij fijner.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/10/2011 20:08:11
Quote Anchor link
Tot waar rijkt je kennis nu dan?
 
Jerry php

Jerry php

11/10/2011 20:12:08
Quote Anchor link
formuliertje, if/else (met isset en empty en count), variabelen, ervaren met html, kleine session, POST/GET, wat superglobals, eigenlijk de basis zeg maar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/10/2011 20:12:53
Quote Anchor link
Ga eerst maar eens de basis leren over het bouwen en afhandelen van een formulier.
 
Wouter J

Wouter J

11/10/2011 20:17:10
Quote Anchor link
Maak een gastenboek. Als die helemaal correct werkt maak je daaromheen een user systeem, als dat alles goed werkt kun je het uitbouwen tot een CMS systeem. Dat is altijd de stappenplan die ik aan beginners meegeef, maar zorg wel dat stap 1 helemaal goed is en klopt voordat je naar stap 2 gaat.

Wat simpele kennis opdrachten:
- Ga je eens verdiepen in operators (language.operators) zo kan je veel meer met if/else.
- Verdiep je eens in de for, while en foreach lopen.
- Ga wat dieper in op foutafhandeling (dit is immers de basis voor je script) en kijk bijv. naar function.error_log, set_error_handler, enz.

Een simpele opdracht:
- Maak een rekenmachine, met +, -, /, *, wortel, kwadraat, enz.
 
Jerry php

Jerry php

11/10/2011 20:21:18
Quote Anchor link
Wouter J

is dat niet in één keer een hele grote stap, van gastenboek naar usersysteem?

Wel heel erg bedankt voor de moeite
 
Wouter J

Wouter J

11/10/2011 20:25:20
Quote Anchor link
Ik zeg niet naar usersysteem maar een usersysteem eromheen bouwen. Bijv. dat je alleen als je bent ingelogd een bericht kan maken en dat je die dan kunt aanpassen. En een usersysteem is niet heel ingewikkeld. Het is bij het inloggen opslaan in de DB en sessie dat iemand is ingelogd. Vervolgens per pagina kijken of hij nog steeds is ingelogd (door DB en sessie te controleren).
Het is vooral de beveiliging die het moeilijk maakt:
- Gebruik SALT en PEPPER + sha1 voor wachtwoorden
- Let op SQL injection
- Let op dat cookies en sessions aangepast kunnen worden
- enz.
 
Jerry php

Jerry php

11/10/2011 20:26:44
Quote Anchor link
Oke bedankt!
 
PHP Scripter

PHP Scripter

11/10/2011 20:36:56
Quote Anchor link
TIP: Sla je sessies gecodeerd op!
 
- Mark -

- Mark -

12/10/2011 10:52:14
Quote Anchor link
Weet je ook hoe je met array's en lussen "for, foreach, while" werkt?
 
Jerry php

Jerry php

12/10/2011 10:52:44
Quote Anchor link
Redelijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2011 11:01:25
Quote Anchor link
Verdiep je eens in array's, maak eens een multidimensionale array, en lees deze uit.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.