Onclick

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

14/10/2009 16:55:00
Quote Anchor link
Beste mededevelopers,

Momenteel ben ik bezig met iets met java,

En was ik bezig met een script.

Nu heb ik een select box en als je op select id 1 klikt dan showt hij een div doormiddel van jquery.

dit is het script.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$(function(){
    $("#extra_veld1").hide();
    $("#SelectId1").change(function(){
        if($("#SelectId1").val() == "1"){
            $("#extra_veld1").show();
        }
        else{
            $("#extra_veld1").hide();
        }
    });
});


Maar nu wil ik graag dat dit een link word waar ik op klik en dat dan die extra_veld1 dat die geshowt word. dus met een onclick.

Weet iemand wat ik dan moet veranderen hieraan?

Mvg,

Tim Kampherbeek
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 19:32:02
 
Mark L

Mark L

14/10/2009 17:01:00
Quote Anchor link
Lees jQuery. Ik ken amper jQuery, maar toch denk ik dat ik het weet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    $("#SelectId1").change(function(){


Volgens mij is word het zo getriggerd, door een onchange-event, bij een input-ding.

Nu is het enige wat je moet doen, de link een id geven, in de code neerzetten dat deze code moet uitgevoerd worden als er op die id geklikt word. en een onclick event gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    $("#link").click(function(){


en dan je link:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="url.php" id="link">Klik</a>
 

14/10/2009 17:16:00
Quote Anchor link
Kon dit niet in je oude topic?
En zoals Miloan het schrijft klopt het.

Verder is javaSCRIPT niet hetzelfde als java, dat zijn twee verschillende dingen!
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

14/10/2009 17:16:00
Quote Anchor link
oke,

en waar moet ik dit dan in veranderen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
        if($("#SelectId1").val() == "1"){


@karl

Dat kon ik ook niet weten dat het JAVAscript was en java een verschil is,, denk dat de meeste me wel snappen.

En waarom moet je altijd dit soort komentaar op topics posten,, als je gewoon ook even meehelpt ben je zelf ook 'nuttiig'

Je zecht immers zelf dat ik altijd 'onnuttige' topics heb dus laat zelf is zien of jij 'nuttig' kan zijn dan.

Dat andere werk kun je wel aan de MODERATORS overlaten, en anders moet je er een worden
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim Kampherbeek
 

14/10/2009 17:21:00
Quote Anchor link
Maak er maar dit van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$("#link").click(function () {
      $("p").toggle();
    });

jQuery is heel simpel en heeft uitgebreide docs:
Effects/toggle.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

14/10/2009 17:25:00
Quote Anchor link
Dit beantwoord niet mijn vraag.

Ik wil gewoon weten hoe ik het kan gebruiken,
Heb mijn boeken voor standaard ajax en javascript al bestelt.

En ik kom hier voor hulp omdat ik geen flikker snap van die links wat jij net stuurde.

En wat je me net gaf werkt dus ook niet.

Dus daarbij een vriendelijk verzoek of je een voorbeeld hebt met de hele functie en eventueel wat ik in mijn link aan moet passen.

Bij voorbaard dank
 
Mr.Ark

Mr.Ark

14/10/2009 17:30:00
Quote Anchor link
Quote:
Dat kon ik ook niet weten dat het JAVAscript was en java een verschil is,, denk dat de meeste me wel snappen.

En waarom moet je altijd dit soort komentaar op topics posten,, als je gewoon ook even meehelpt ben je zelf ook 'nuttiig'


Omdat hij het zat wordt dat zoveel mensen javascript java noemen, en aan z'n post count te zien loopt hij hier al een tijd rond. op den duur begint dat erg vervelend te worden.
 

14/10/2009 17:33:00
Quote Anchor link
Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 17:16:
@karl

Dat kon ik ook niet weten dat het JAVAscript was en java een verschil is,, denk dat de meeste me wel snappen.

Jawel, dat kan je wel weten. Als je gewoon wat inzet had getoont, want dan had je zelf kunnen vinden dat die dingen niet hetzelfde zijn.

Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 17:16:
En waarom moet je altijd dit soort komentaar op topics posten,, als je gewoon ook even meehelpt ben je zelf ook 'nuttiig'

Omdat dit commentaar nuttig is, aangezien ze totaal andere dingen zijn. Het klopt niet, het is fout, stom en idioot.
Zie even vorige bericht, ik help je toch.

Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 17:16:
Je zechtzegt immers zelf dat ik altijd 'onnuttige' topics heb dus laat zelf is zien of jij 'nuttig' kan zijn dan.

Zie dit bericht.
En je gaat ook niet naar de bakker om te vragen of je een pond (500 gram dus) gehakt. Je doet nu ongeveer hetzelfde...

Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 17:16:
Dat andere werk kun je wel aan de MODERATORS overlaten, en anders moet je er een worden

Mag ik geen informatie inwinnen?

Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 17:25:
Dit beantwoord niet mijn vraag.

Welwaar, je wou het nu via een link doen. Dus als je dan die link doet zoals Miloan schrijft en mijn jQuery javascript d'r bij doet werkt het prima.

Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 17:25:
Ik wil gewoon weten hoe ik het kan gebruiken,
Heb mijn boeken voor standaard ajax en javascript al bestelt.

Als javascript op je pagina zetten of in een js bestand doen en die weer in je pagina proppen.

Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 17:25:
En ik kom hier voor hulp omdat ik geen flikker snap van die links wat jij net stuurde.

En wat je me net gaf werkt dus ook niet.

Dan doe je wat fout.
Die uitleg op docs.jquery.com is harstikke duidelijk, zelf met voorbeeld. Zoals je ziet werkt het daar wel. Heb je daar al langer dan drie tellen rond gekeken? Denk het niet.

Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 17:25:
Dus daarbij een vriendelijk verzoek of je een voorbeeld hebt met de hele functie en eventueel wat ik in mijn link aan moet passen.

Je javascript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$("#link").click(function () {
      $("#extra_veld1").toggle();
    });

Je html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<a href="url.php" id="link">Klik</a>
<div id="extra_veld1">
Blaat
</div>

Zie ook Selectors.

Mr.Ark schreef op 14.10.2009 17:30:
Quote:
Dat kon ik ook niet weten dat het JAVAscript was en java een verschil is,, denk dat de meeste me wel snappen.

En waarom moet je altijd dit soort komentaar op topics posten,, als je gewoon ook even meehelpt ben je zelf ook 'nuttiig'


Omdat hij het zat wordt dat zoveel mensen javascript java noemen, en aan z'n post count te zien loopt hij hier al een tijd rond. op den duur begint dat erg vervelend te worden.

En dat ook ja, al is dat niet mijn belangrijkste punt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

14/10/2009 17:48:00
Quote Anchor link
Nou dan heb je het nog steeds niet goed hoor karl want als ik dat in mijn script zet laat hij BLAAT al zien voordat ik kan klikken,

Zie in jou script ook geen hide en show...
 

14/10/2009 18:00:00
Quote Anchor link
Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 17:48:
Nou dan heb je het nog steeds niet goed hoor karl want als ik dat in mijn script zet laat hij BLAAT al zien voordat ik kan klikken,

Klopt, want ik heb die div ook verder niet gestyled he.
Als je wilt dat die niet direct zichbaar is, dan moet je met css display op none zetten.
Ik verwachtte dat je dat zelf ook wel kon uit vinden, en ik dacht dat je eerst wel eens zou gaan klooien.

Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 17:48:
Zie in jou script ook geen hide en show...

Want als je zelf was gaan klooien dan zag je dat die div wel verdwijnt en verschijnt.
Misschien moet je ook als je beweerd dat je dingen hebt gelezen daarna niet gelijk het gaan ontkrachten. Op de docs.jquer.com site staat namelijk bij toggle:
docs.jquery.com:
Toggle displaying each of the set of matched elements.
If they are shown, toggle makes them hidden (using the hide method). If they are hidden, toggle makes them shown (using the show method).

En je had het ook wel een beetje kunnen verwachten. Denk bijvoorbeeld aan light toggle, een lichtschakelaar
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

14/10/2009 18:07:00
Quote Anchor link
Jah maar wat er nu ook gebeurt is dat de pagina doorgestuurt word..

en dat wil ik niet,,

ik wil dat hij direct mijn script laat zien,,,

zoals hij dat bij de vorige ook deed.

ik klikte op die selectbox en hoppa daar stond mijn divje,, niet eerst door naar een andere pagina.
 

14/10/2009 18:46:00
Quote Anchor link
Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 18:07:
Jah maar wat er nu ook gebeurt is dat de pagina doorgestuurt word..

en dat wil ik niet,,

ik wil dat hij direct mijn script laat zien,,,

zoals hij dat bij de vorige ook deed.

ik klikte op die selectbox en hoppa daar stond mijn divje,, niet eerst door naar een andere pagina.

Dat stukje javascript stuurt de pagina niet door. Zoals je kunt zien is het precies hetzelfde zoals het op de jQuery site staat.
Vergeet niet dat je wel jQuery moet 'inladen'. Zie the basics.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

14/10/2009 18:51:00
Quote Anchor link
Nou hij doet het nog steeds niet,

Dus opnieuw de vraagt.

Heeft iemand een SOORGELIJK script voor mij maar dan dat als ik op een link/plaatje klik dat hij dan showt... oftewel even dit scriptje helemaal aanpassen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$(function(){
    $("#extra_veld1").hide();
    $("#SelectId1").change(function(){
        if($("#SelectId1").val() == "1"){
            $("#extra_veld1").show();
        }
        else{
            $("#extra_veld1").hide();
        }
    });
});


Bedankt
 

14/10/2009 19:12:00
Quote Anchor link
Buh, het is natuurlijk een link. Dat betekend dus dat de browser die link gewoon gaat volgen.
Als je wilt dat dat niet gebeurt dan moet je return false; toevoegen.
Dus zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
    $("#link").click(function () {
      $("#extra_veld1").toggle();
      return false;
    });

Bij andere elementen hoeft dat dus niet. Je hoeft ook geen return false te geven als de link # is.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

15/10/2009 02:30:00
Quote Anchor link
En nog steeds werkt het niet karl,

Als je me niet geloofd probeer het zelf dan even voordat je het post.

Want ik vraag namelijk om een javascript dat als ik op een link klik dat en DIV geshowt word. zonder de pagina te refreshen of wat dan ook.

Dat van jou dat haalt niks uit als ik het probeer.

Hoop dat iemand anders me kan helpen.

En sorry voor mijn botte gedrag maar vraag gewoon om iets en krijg 3 x een verkeerd antwoord van dezelfde persoon die altijd zegt dat ik nutteloze topics plaats.

Wellicht kan Miloan me wel verder helpen want hij blijkt hier zelf meer verstand van te hebben.

Bij voorbaard dank.

Mvg,

T. Kampherbeek
 
Jaron T

Jaron T

15/10/2009 08:22:00
Quote Anchor link
Include je de jquery-latest.js dan wel in je script?

Dit hoort gewoon te werken ..
 
Zero XT

Zero XT

15/10/2009 10:42:00
Quote Anchor link
Man man man.. wat een gedoe zeg. En dan heb ik het niet eens over JQuery.
Tim: als je met javascript bezig gaat houden dan moet je wel weten wat JavaScript is en dat je niet met de term Java aan komt omdat je denkt dat dit hetzelfde is. Als je een klein beetje de basic weet dan weet je dat Java != JavaScript is

Dus leer eerst de basis voordat je verder gaat met JS.. Zoek een tutorial en ik zie dat je de boeken al had besteld. Ga die eerst lezen.

Dus voordat je met Jquery aan de slag gaat.. ga eerst de basis leren van JavaScript

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<script type="text/javascript">
function show_hide()
{
    var div = document.getElementById('tekst');
    if(div.style.display == 'none')
    {
        div.style.display = 'block'
    }
    else
    {
        div.style.display = 'none';
    }
}
</script>

<a href="#" onclick="show_hide(); return false;">Link</a>
<div style="display:none" id="tekst">Tekst</div>
 
Michel de Groot

Michel de Groot

15/10/2009 11:48:00
Quote Anchor link
Aangezien ik ook de code van dat andere scriptje had gemaakt, dacht ik, ik reageer nu ook maar hier op.

Wat er al gezegt was zou moeten werken. Maar hierbij nog een keer de code met jouw html als voorbeeld.

Javascript in je head:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(function(){
    $("#extra_veld1").hide();
    $("#SelectId1").change(function(){
        if($("#SelectId1").val() == "1"){
            $("#extra_veld1").show();
        }
        else{
            $("#extra_veld1").hide();
        }
    });
    //
    $("#Link").click(function(){
        $("#extra_veld1").toggle();
return false;
    });
});
</script>


En je html in de body:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<a href="#" id="Link">Link om div te openen</a>
<div id="extra_veld1">test</div>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michel de Groot
 

15/10/2009 12:44:00
Quote Anchor link
Tim Kampherbeek schreef op 15.10.2009 02:30:
En nog steeds werkt het niet karl,

Als je me niet geloofd probeer het zelf dan even voordat je het post.

Ik heb het dus getest, het werkt.

Tim Kampherbeek schreef op 15.10.2009 02:30:
En sorry voor mijn botte gedrag maar vraag gewoon om iets en krijg 3 x een verkeerd antwoord van dezelfde persoon die altijd zegt dat ik nutteloze topics plaats.

Het klopt dat je drie keer een 'niet werkend' script hebt gekregen. Die scripts werkte wel, maar niet in jouw situatie.
Jammer genoeg ben jij niet zo impulsief om zelf te gaan kijken hoe die code werkt. Je had dan zelf kunnen vinden dat die p niet klopte, en dat daar een id van gemaakt zou moeten worden.
Wel geef ik toe dat ik er op had moeten letten dat als je een echte link gebruikt dat je dan return false geeft. Al had je zelf die oplossing ook kunnen vinden. Je wist dat je onclick kan gebruiken, dan heb je waarschijnlijk ook deze uitleg gezien.

Graag wil ik ook van je weten of je kunt snappen dat als je direct al begint dat ik zeur o.i.d. terwijl ik alleen maar één vraag stelde (waarom een nieuw topic?), alleen zeggen dat het niet werkt, zelf geen inzet toont en verwacht dat er maar even wat voor hem gemaakt wordt, dat ik dan misschien iets wat minder nauwkeurig wordt.
Ik bedoel; ik was niet helemaal juist, maar jij bent ook geen engel.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

16/10/2009 16:18:00
Quote Anchor link
het werkt nu helemaal,

heb echter nog een vraag.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
function show_hide1()
{
    var div = document.getElementById('tekst1');
    if(div.style.display == 'none')
    {
        div.style.display = 'block'
    }
    else
    {
        div.style.display = 'none';
    }
}
function show_hide2()
{
    var div = document.getElementById('tekst2');
    if(div.style.display == 'none')
    {
        div.style.display = 'block'
    }
    else
    {
        div.style.display = 'none';
    }
}
function show_hide3()
{
    var div = document.getElementById('tekst3');
    if(div.style.display == 'none')
    {
        div.style.display = 'block'
    }
    else
    {
        div.style.display = 'none';
    }
}


Nu wil ik graag dat als 1 open staat en ze op 2 klikken dat 1 weer dicht gaat en als 2 open staat en een ander word geopend dat die ook weer dicht gaat. zodat er maar 1 tegelijk open kan zijn.
 

16/10/2009 16:22:00
Quote Anchor link
Heb je zelf al wat geprobeerd?
Volgens mij heb je niks gedaan, behalve dan gezeurd dat ik zeurde of dat het niet werkt. Het is hier geen afhaalchinees.
Ik zou jQuery gebruiken in combinatie met toggle, en hide.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.