Onclick

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

14/10/2009 16:55:00
Quote Anchor link
Beste mededevelopers,

Momenteel ben ik bezig met iets met java,

En was ik bezig met een script.

Nu heb ik een select box en als je op select id 1 klikt dan showt hij een div doormiddel van jquery.

dit is het script.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$(function(){
    $("#extra_veld1").hide();
    $("#SelectId1").change(function(){
        if($("#SelectId1").val() == "1"){
            $("#extra_veld1").show();
        }
        else{
            $("#extra_veld1").hide();
        }
    });
});


Maar nu wil ik graag dat dit een link word waar ik op klik en dat dan die extra_veld1 dat die geshowt word. dus met een onclick.

Weet iemand wat ik dan moet veranderen hieraan?

Mvg,

Tim Kampherbeek
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 07:54:33
 
Mark L

Mark L

14/10/2009 17:01:00
Quote Anchor link
Lees jQuery. Ik ken amper jQuery, maar toch denk ik dat ik het weet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    $("#SelectId1").change(function(){


Volgens mij is word het zo getriggerd, door een onchange-event, bij een input-ding.

Nu is het enige wat je moet doen, de link een id geven, in de code neerzetten dat deze code moet uitgevoerd worden als er op die id geklikt word. en een onclick event gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    $("#link").click(function(){


en dan je link:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="url.php" id="link">Klik</a>
 

14/10/2009 17:16:00
Quote Anchor link
Kon dit niet in je oude topic?
En zoals Miloan het schrijft klopt het.

Verder is javaSCRIPT niet hetzelfde als java, dat zijn twee verschillende dingen!
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

14/10/2009 17:16:00
Quote Anchor link
oke,

en waar moet ik dit dan in veranderen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
        if($("#SelectId1").val() == "1"){


@karl

Dat kon ik ook niet weten dat het JAVAscript was en java een verschil is,, denk dat de meeste me wel snappen.

En waarom moet je altijd dit soort komentaar op topics posten,, als je gewoon ook even meehelpt ben je zelf ook 'nuttiig'

Je zecht immers zelf dat ik altijd 'onnuttige' topics heb dus laat zelf is zien of jij 'nuttig' kan zijn dan.

Dat andere werk kun je wel aan de MODERATORS overlaten, en anders moet je er een worden
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim Kampherbeek
 

14/10/2009 17:21:00
Quote Anchor link
Maak er maar dit van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$("#link").click(function () {
      $("p").toggle();
    });

jQuery is heel simpel en heeft uitgebreide docs:
Effects/toggle.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

14/10/2009 17:25:00
Quote Anchor link
Dit beantwoord niet mijn vraag.

Ik wil gewoon weten hoe ik het kan gebruiken,
Heb mijn boeken voor standaard ajax en javascript al bestelt.

En ik kom hier voor hulp omdat ik geen flikker snap van die links wat jij net stuurde.

En wat je me net gaf werkt dus ook niet.

Dus daarbij een vriendelijk verzoek of je een voorbeeld hebt met de hele functie en eventueel wat ik in mijn link aan moet passen.

Bij voorbaard dank
 
Mr.Ark

Mr.Ark

14/10/2009 17:30:00
Quote Anchor link
Quote:
Dat kon ik ook niet weten dat het JAVAscript was en java een verschil is,, denk dat de meeste me wel snappen.

En waarom moet je altijd dit soort komentaar op topics posten,, als je gewoon ook even meehelpt ben je zelf ook 'nuttiig'


Omdat hij het zat wordt dat zoveel mensen javascript java noemen, en aan z'n post count te zien loopt hij hier al een tijd rond. op den duur begint dat erg vervelend te worden.
 

14/10/2009 17:33:00
Quote Anchor link
Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 17:16:
@karl

Dat kon ik ook niet weten dat het JAVAscript was en java een verschil is,, denk dat de meeste me wel snappen.

Jawel, dat kan je wel weten. Als je gewoon wat inzet had getoont, want dan had je zelf kunnen vinden dat die dingen niet hetzelfde zijn.

Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 17:16:
En waarom moet je altijd dit soort komentaar op topics posten,, als je gewoon ook even meehelpt ben je zelf ook 'nuttiig'

Omdat dit commentaar nuttig is, aangezien ze totaal andere dingen zijn. Het klopt niet, het is fout, stom en idioot.
Zie even vorige bericht, ik help je toch.

Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 17:16:
Je zechtzegt immers zelf dat ik altijd 'onnuttige' topics heb dus laat zelf is zien of jij 'nuttig' kan zijn dan.

Zie dit bericht.
En je gaat ook niet naar de bakker om te vragen of je een pond (500 gram dus) gehakt. Je doet nu ongeveer hetzelfde...

Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 17:16:
Dat andere werk kun je wel aan de MODERATORS overlaten, en anders moet je er een worden

Mag ik geen informatie inwinnen?

Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 17:25:
Dit beantwoord niet mijn vraag.

Welwaar, je wou het nu via een link doen. Dus als je dan die link doet zoals Miloan schrijft en mijn jQuery javascript d'r bij doet werkt het prima.

Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 17:25:
Ik wil gewoon weten hoe ik het kan gebruiken,
Heb mijn boeken voor standaard ajax en javascript al bestelt.

Als javascript op je pagina zetten of in een js bestand doen en die weer in je pagina proppen.

Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 17:25:
En ik kom hier voor hulp omdat ik geen flikker snap van die links wat jij net stuurde.

En wat je me net gaf werkt dus ook niet.

Dan doe je wat fout.
Die uitleg op docs.jquery.com is harstikke duidelijk, zelf met voorbeeld. Zoals je ziet werkt het daar wel. Heb je daar al langer dan drie tellen rond gekeken? Denk het niet.

Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 17:25:
Dus daarbij een vriendelijk verzoek of je een voorbeeld hebt met de hele functie en eventueel wat ik in mijn link aan moet passen.

Je javascript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$("#link").click(function () {
      $("#extra_veld1").toggle();
    });

Je html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<a href="url.php" id="link">Klik</a>
<div id="extra_veld1">
Blaat
</div>

Zie ook Selectors.

Mr.Ark schreef op 14.10.2009 17:30:
Quote:
Dat kon ik ook niet weten dat het JAVAscript was en java een verschil is,, denk dat de meeste me wel snappen.

En waarom moet je altijd dit soort komentaar op topics posten,, als je gewoon ook even meehelpt ben je zelf ook 'nuttiig'


Omdat hij het zat wordt dat zoveel mensen javascript java noemen, en aan z'n post count te zien loopt hij hier al een tijd rond. op den duur begint dat erg vervelend te worden.

En dat ook ja, al is dat niet mijn belangrijkste punt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

14/10/2009 17:48:00
Quote Anchor link
Nou dan heb je het nog steeds niet goed hoor karl want als ik dat in mijn script zet laat hij BLAAT al zien voordat ik kan klikken,

Zie in jou script ook geen hide en show...
 

14/10/2009 18:00:00
Quote Anchor link
Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 17:48:
Nou dan heb je het nog steeds niet goed hoor karl want als ik dat in mijn script zet laat hij BLAAT al zien voordat ik kan klikken,

Klopt, want ik heb die div ook verder niet gestyled he.
Als je wilt dat die niet direct zichbaar is, dan moet je met css display op none zetten.
Ik verwachtte dat je dat zelf ook wel kon uit vinden, en ik dacht dat je eerst wel eens zou gaan klooien.

Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 17:48:
Zie in jou script ook geen hide en show...

Want als je zelf was gaan klooien dan zag je dat die div wel verdwijnt en verschijnt.
Misschien moet je ook als je beweerd dat je dingen hebt gelezen daarna niet gelijk het gaan ontkrachten. Op de docs.jquer.com site staat namelijk bij toggle:
docs.jquery.com:
Toggle displaying each of the set of matched elements.
If they are shown, toggle makes them hidden (using the hide method). If they are hidden, toggle makes them shown (using the show method).

En je had het ook wel een beetje kunnen verwachten. Denk bijvoorbeeld aan light toggle, een lichtschakelaar
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

14/10/2009 18:07:00
Quote Anchor link
Jah maar wat er nu ook gebeurt is dat de pagina doorgestuurt word..

en dat wil ik niet,,

ik wil dat hij direct mijn script laat zien,,,

zoals hij dat bij de vorige ook deed.

ik klikte op die selectbox en hoppa daar stond mijn divje,, niet eerst door naar een andere pagina.
 

14/10/2009 18:46:00
Quote Anchor link
Tim Kampherbeek schreef op 14.10.2009 18:07:
Jah maar wat er nu ook gebeurt is dat de pagina doorgestuurt word..

en dat wil ik niet,,

ik wil dat hij direct mijn script laat zien,,,

zoals hij dat bij de vorige ook deed.

ik klikte op die selectbox en hoppa daar stond mijn divje,, niet eerst door naar een andere pagina.

Dat stukje javascript stuurt de pagina niet door. Zoals je kunt zien is het precies hetzelfde zoals het op de jQuery site staat.
Vergeet niet dat je wel jQuery moet 'inladen'. Zie the basics.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

14/10/2009 18:51:00
Quote Anchor link
Nou hij doet het nog steeds niet,

Dus opnieuw de vraagt.

Heeft iemand een SOORGELIJK script voor mij maar dan dat als ik op een link/plaatje klik dat hij dan showt... oftewel even dit scriptje helemaal aanpassen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$(function(){
    $("#extra_veld1").hide();
    $("#SelectId1").change(function(){
        if($("#SelectId1").val() == "1"){
            $("#extra_veld1").show();
        }
        else{
            $("#extra_veld1").hide();
        }
    });
});


Bedankt
 

14/10/2009 19:12:00
Quote Anchor link
Buh, het is natuurlijk een link. Dat betekend dus dat de browser die link gewoon gaat volgen.
Als je wilt dat dat niet gebeurt dan moet je return false; toevoegen.
Dus zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
    $("#link").click(function () {
      $("#extra_veld1").toggle();
      return false;
    });

Bij andere elementen hoeft dat dus niet. Je hoeft ook geen return false te geven als de link # is.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

15/10/2009 02:30:00
Quote Anchor link
En nog steeds werkt het niet karl,

Als je me niet geloofd probeer het zelf dan even voordat je het post.

Want ik vraag namelijk om een javascript dat als ik op een link klik dat en DIV geshowt word. zonder de pagina te refreshen of wat dan ook.

Dat van jou dat haalt niks uit als ik het probeer.

Hoop dat iemand anders me kan helpen.

En sorry voor mijn botte gedrag maar vraag gewoon om iets en krijg 3 x een verkeerd antwoord van dezelfde persoon die altijd zegt dat ik nutteloze topics plaats.

Wellicht kan Miloan me wel verder helpen want hij blijkt hier zelf meer verstand van te hebben.

Bij voorbaard dank.

Mvg,

T. Kampherbeek
 
Jaron T

Jaron T

15/10/2009 08:22:00
Quote Anchor link
Include je de jquery-latest.js dan wel in je script?

Dit hoort gewoon te werken ..
 
Zero XT

Zero XT

15/10/2009 10:42:00
Quote Anchor link
Man man man.. wat een gedoe zeg. En dan heb ik het niet eens over JQuery.
Tim: als je met javascript bezig gaat houden dan moet je wel weten wat JavaScript is en dat je niet met de term Java aan komt omdat je denkt dat dit hetzelfde is. Als je een klein beetje de basic weet dan weet je dat Java != JavaScript is

Dus leer eerst de basis voordat je verder gaat met JS.. Zoek een tutorial en ik zie dat je de boeken al had besteld. Ga die eerst lezen.

Dus voordat je met Jquery aan de slag gaat.. ga eerst de basis leren van JavaScript

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<script type="text/javascript">
function show_hide()
{
    var div = document.getElementById('tekst');
    if(div.style.display == 'none')
    {
        div.style.display = 'block'
    }
    else
    {
        div.style.display = 'none';
    }
}
</script>

<a href="#" onclick="show_hide(); return false;">Link</a>
<div style="display:none" id="tekst">Tekst</div>
 
Michel de Groot

Michel de Groot

15/10/2009 11:48:00
Quote Anchor link
Aangezien ik ook de code van dat andere scriptje had gemaakt, dacht ik, ik reageer nu ook maar hier op.

Wat er al gezegt was zou moeten werken. Maar hierbij nog een keer de code met jouw html als voorbeeld.

Javascript in je head:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(function(){
    $("#extra_veld1").hide();
    $("#SelectId1").change(function(){
        if($("#SelectId1").val() == "1"){
            $("#extra_veld1").show();
        }
        else{
            $("#extra_veld1").hide();
        }
    });
    //
    $("#Link").click(function(){
        $("#extra_veld1").toggle();
return false;
    });
});
</script>


En je html in de body:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<a href="#" id="Link">Link om div te openen</a>
<div id="extra_veld1">test</div>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michel de Groot
 

15/10/2009 12:44:00
Quote Anchor link
Tim Kampherbeek schreef op 15.10.2009 02:30:
En nog steeds werkt het niet karl,

Als je me niet geloofd probeer het zelf dan even voordat je het post.

Ik heb het dus getest, het werkt.

Tim Kampherbeek schreef op 15.10.2009 02:30:
En sorry voor mijn botte gedrag maar vraag gewoon om iets en krijg 3 x een verkeerd antwoord van dezelfde persoon die altijd zegt dat ik nutteloze topics plaats.

Het klopt dat je drie keer een 'niet werkend' script hebt gekregen. Die scripts werkte wel, maar niet in jouw situatie.
Jammer genoeg ben jij niet zo impulsief om zelf te gaan kijken hoe die code werkt. Je had dan zelf kunnen vinden dat die p niet klopte, en dat daar een id van gemaakt zou moeten worden.
Wel geef ik toe dat ik er op had moeten letten dat als je een echte link gebruikt dat je dan return false geeft. Al had je zelf die oplossing ook kunnen vinden. Je wist dat je onclick kan gebruiken, dan heb je waarschijnlijk ook deze uitleg gezien.

Graag wil ik ook van je weten of je kunt snappen dat als je direct al begint dat ik zeur o.i.d. terwijl ik alleen maar één vraag stelde (waarom een nieuw topic?), alleen zeggen dat het niet werkt, zelf geen inzet toont en verwacht dat er maar even wat voor hem gemaakt wordt, dat ik dan misschien iets wat minder nauwkeurig wordt.
Ik bedoel; ik was niet helemaal juist, maar jij bent ook geen engel.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

16/10/2009 16:18:00
Quote Anchor link
het werkt nu helemaal,

heb echter nog een vraag.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
function show_hide1()
{
    var div = document.getElementById('tekst1');
    if(div.style.display == 'none')
    {
        div.style.display = 'block'
    }
    else
    {
        div.style.display = 'none';
    }
}
function show_hide2()
{
    var div = document.getElementById('tekst2');
    if(div.style.display == 'none')
    {
        div.style.display = 'block'
    }
    else
    {
        div.style.display = 'none';
    }
}
function show_hide3()
{
    var div = document.getElementById('tekst3');
    if(div.style.display == 'none')
    {
        div.style.display = 'block'
    }
    else
    {
        div.style.display = 'none';
    }
}


Nu wil ik graag dat als 1 open staat en ze op 2 klikken dat 1 weer dicht gaat en als 2 open staat en een ander word geopend dat die ook weer dicht gaat. zodat er maar 1 tegelijk open kan zijn.
 

16/10/2009 16:22:00
Quote Anchor link
Heb je zelf al wat geprobeerd?
Volgens mij heb je niks gedaan, behalve dan gezeurd dat ik zeurde of dat het niet werkt. Het is hier geen afhaalchinees.
Ik zou jQuery gebruiken in combinatie met toggle, en hide.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.