Onthoud mijn gegevens

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »
- Rob -

- Rob -

03/01/2017 13:57:52
Quote Anchor link
Houdie!

Ben ik (alweer ;) )! Ik wou graag een beetje hulp met cookies, om precies te zijn, cookies voor onthoud mijn gegevens. Als ik het goed heb gebruik je bij de functie onthoud mijn gegevens (bij login) met cookies. Maar hoe werkt dit? En wat is het voordeel ervan? ALvast bedankt voor respons.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 13:56:44
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2017 14:09:00
Quote Anchor link
Het slaat je username en wachtwoord op in een cookie. Alleen is het inmiddels behoorlijk achterhaald.
Ik vind het het kwalijk dat die moeten worden opgeslagen daarin. Alle browsers en eventuele extenties en PasswordManagers kunnen zelf wel op een veiligere manier de inloggegevens opslaan.

Cookies zijn leuk voor niet-vertrouwelijke data. Met enig verstand van XSS kan iemand zo een cookie van een tegenpartij uitlezen, met gevolgen van dien, zoal identiteitsfraude.
 
- Rob -

- Rob -

03/01/2017 14:21:37
Quote Anchor link
Oké, even snel die functie weghalen ;D
 
Ivo P

Ivo P

03/01/2017 14:21:44
Quote Anchor link
username en een wachtwoord is natuurlijk niet nodig.

username + random string.
En dan in de database ook die combinatie opslaan, met daarbij wat gegevens als een tijdstip, user agent string, en evt. een ipadres.

Biedt een browser zo'n cookie aan, dan check je in de database of de rest van de info klopt (ip is discutable, gezien de mogelijkheid dat een ipadres verandert als je je van werk naar huis verplaatst, of je smartphone op een ander netwerk zet)

Klopt die combinatie, dan laat je de gebruiker ingelogd.
Zou eventueel ook zonder username in cookie kunnen, maar dan moet de string niet random zijn, maar uniek. (en ook niet raadbaar) (misschien in combinatie met een timestamp van aanmaken?)
 
- Rob -

- Rob -

03/01/2017 14:29:49
Quote Anchor link
Zal der zo even naar kijken.
 
Ivo P

Ivo P

03/01/2017 14:31:20
Quote Anchor link
maar zorg dan ook op z'n minst voor https verbinding (of het moet een totaal onbelangrijke site zijn, maar waarom dan inloggen)
 
- Rob -

- Rob -

03/01/2017 14:33:33
Quote Anchor link
Ik heb gelukkig een https op mijn site ;)
 
Ivo P

Ivo P

03/01/2017 14:35:59
Quote Anchor link
En stel in dat de cookies ook alleen over https verstuurd mogen worden.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/01/2017 14:52:16
Quote Anchor link
Ivo P op 03/01/2017 14:35:59:
En stel in dat de cookies ook alleen over https verstuurd mogen worden.


Die vind ik wel interessant. Cookies worden toch meegestuurd bij de request? Dus als ik een http:// request doe (ook al wordt ik doorgestuurd naar https://) dan zit mijn cookie toch al in de header van het request?
Gewijzigd op 03/01/2017 14:52:52 door Frank Nietbelangrijk
 
Ivo P

Ivo P

03/01/2017 14:55:49
Quote Anchor link
check op http://php.net/setcookie de 6e en 7e parameters

Quote:
secure
Indicates that the cookie should only be transmitted over a secure HTTPS connection from the client. When set to TRUE, the cookie will only be set if a secure connection exists. On the server-side, it's on the programmer to send this kind of cookie only on secure connection (e.g. with respect to $_SERVER["HTTPS"]).

httponly
When TRUE the cookie will be made accessible only through the HTTP protocol. This means that the cookie won't be accessible by scripting languages, such as JavaScript. It has been suggested that this setting can effectively help to reduce identity theft through XSS attacks (although it is not supported by all browsers), but that claim is often disputed. Added in PHP 5.2.0. TRUE or FALSE


De browser zou hem dus niet moeten sturen. Neem aan dat de meeste moderne browsers dit ook niet zullen doen.
Gewijzigd op 03/01/2017 14:56:40 door Ivo P
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/01/2017 14:59:52
Quote Anchor link
Dank je Ivo. Vandaag weer iets geleerd :-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/01/2017 15:37:47
Quote Anchor link
Een unieke hash alleen in een cookie lijkt mij genoeg? Ik bedoel, alle informatie staat toch bij elkaar dus als iemand bij dat cookie kan heeft 'ie toch alle informatie in één keer. Meer informatie in een cookie proppen is dus niet veiliger.

Voor de beeldvorming: deze functionaliteit is dus bedoeld voor het voortzetten van een verlopen sessie. Met behulp van het cookie wordt de sessie hersteld. Het is hierbij héél belangrijk dat dit een van de eerste stappen is wanneer iemand een webpagina van je site oproept. En nog voordat je je pagina begint weer te geven uiteraard, want de inhoud kan direct afhankelijk zijn van welke gebruiker jij bent, of kan zelfs bepalen of je uberhaupt toegang hebt tot de pagina in kwestie. Het gebruik van een "remember me" functionaliteit kan dus verstrekkende gevolgen hebben voor de manier waarop je je pagina's opbouwt!

Dit proces moet ook naadloos en onder water plaatsvinden. Daarnaast gaat dit je in bepaalde situaties (zonder hulpstukken) ook niet helpen. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreid formulier die je aan het invullen bent waarbij informatie in je sessie staat opgeslagen. Wat in wezen bij een doorstart gebeurt is dat je sessie opnieuw wordt opgestart, alle voorgaande informatie ben je dan dus kwijt. Tenzij je je sessie-functionaliteit ook uitbouwt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.