Onthoud mijn gegevens

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »
- Rob -

- Rob -

03/01/2017 13:57:52
Quote Anchor link
Houdie!

Ben ik (alweer ;) )! Ik wou graag een beetje hulp met cookies, om precies te zijn, cookies voor onthoud mijn gegevens. Als ik het goed heb gebruik je bij de functie onthoud mijn gegevens (bij login) met cookies. Maar hoe werkt dit? En wat is het voordeel ervan? ALvast bedankt voor respons.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 10:10:18
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2017 14:09:00
Quote Anchor link
Het slaat je username en wachtwoord op in een cookie. Alleen is het inmiddels behoorlijk achterhaald.
Ik vind het het kwalijk dat die moeten worden opgeslagen daarin. Alle browsers en eventuele extenties en PasswordManagers kunnen zelf wel op een veiligere manier de inloggegevens opslaan.

Cookies zijn leuk voor niet-vertrouwelijke data. Met enig verstand van XSS kan iemand zo een cookie van een tegenpartij uitlezen, met gevolgen van dien, zoal identiteitsfraude.
 
- Rob -

- Rob -

03/01/2017 14:21:37
Quote Anchor link
Oké, even snel die functie weghalen ;D
 
Ivo P

Ivo P

03/01/2017 14:21:44
Quote Anchor link
username en een wachtwoord is natuurlijk niet nodig.

username + random string.
En dan in de database ook die combinatie opslaan, met daarbij wat gegevens als een tijdstip, user agent string, en evt. een ipadres.

Biedt een browser zo'n cookie aan, dan check je in de database of de rest van de info klopt (ip is discutable, gezien de mogelijkheid dat een ipadres verandert als je je van werk naar huis verplaatst, of je smartphone op een ander netwerk zet)

Klopt die combinatie, dan laat je de gebruiker ingelogd.
Zou eventueel ook zonder username in cookie kunnen, maar dan moet de string niet random zijn, maar uniek. (en ook niet raadbaar) (misschien in combinatie met een timestamp van aanmaken?)
 
- Rob -

- Rob -

03/01/2017 14:29:49
Quote Anchor link
Zal der zo even naar kijken.
 
Ivo P

Ivo P

03/01/2017 14:31:20
Quote Anchor link
maar zorg dan ook op z'n minst voor https verbinding (of het moet een totaal onbelangrijke site zijn, maar waarom dan inloggen)
 
- Rob -

- Rob -

03/01/2017 14:33:33
Quote Anchor link
Ik heb gelukkig een https op mijn site ;)
 
Ivo P

Ivo P

03/01/2017 14:35:59
Quote Anchor link
En stel in dat de cookies ook alleen over https verstuurd mogen worden.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/01/2017 14:52:16
Quote Anchor link
Ivo P op 03/01/2017 14:35:59:
En stel in dat de cookies ook alleen over https verstuurd mogen worden.


Die vind ik wel interessant. Cookies worden toch meegestuurd bij de request? Dus als ik een http:// request doe (ook al wordt ik doorgestuurd naar https://) dan zit mijn cookie toch al in de header van het request?
Gewijzigd op 03/01/2017 14:52:52 door Frank Nietbelangrijk
 
Ivo P

Ivo P

03/01/2017 14:55:49
Quote Anchor link
check op http://php.net/setcookie de 6e en 7e parameters

Quote:
secure
Indicates that the cookie should only be transmitted over a secure HTTPS connection from the client. When set to TRUE, the cookie will only be set if a secure connection exists. On the server-side, it's on the programmer to send this kind of cookie only on secure connection (e.g. with respect to $_SERVER["HTTPS"]).

httponly
When TRUE the cookie will be made accessible only through the HTTP protocol. This means that the cookie won't be accessible by scripting languages, such as JavaScript. It has been suggested that this setting can effectively help to reduce identity theft through XSS attacks (although it is not supported by all browsers), but that claim is often disputed. Added in PHP 5.2.0. TRUE or FALSE


De browser zou hem dus niet moeten sturen. Neem aan dat de meeste moderne browsers dit ook niet zullen doen.
Gewijzigd op 03/01/2017 14:56:40 door Ivo P
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/01/2017 14:59:52
Quote Anchor link
Dank je Ivo. Vandaag weer iets geleerd :-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/01/2017 15:37:47
Quote Anchor link
Een unieke hash alleen in een cookie lijkt mij genoeg? Ik bedoel, alle informatie staat toch bij elkaar dus als iemand bij dat cookie kan heeft 'ie toch alle informatie in één keer. Meer informatie in een cookie proppen is dus niet veiliger.

Voor de beeldvorming: deze functionaliteit is dus bedoeld voor het voortzetten van een verlopen sessie. Met behulp van het cookie wordt de sessie hersteld. Het is hierbij héél belangrijk dat dit een van de eerste stappen is wanneer iemand een webpagina van je site oproept. En nog voordat je je pagina begint weer te geven uiteraard, want de inhoud kan direct afhankelijk zijn van welke gebruiker jij bent, of kan zelfs bepalen of je uberhaupt toegang hebt tot de pagina in kwestie. Het gebruik van een "remember me" functionaliteit kan dus verstrekkende gevolgen hebben voor de manier waarop je je pagina's opbouwt!

Dit proces moet ook naadloos en onder water plaatsvinden. Daarnaast gaat dit je in bepaalde situaties (zonder hulpstukken) ook niet helpen. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreid formulier die je aan het invullen bent waarbij informatie in je sessie staat opgeslagen. Wat in wezen bij een doorstart gebeurt is dat je sessie opnieuw wordt opgestart, alle voorgaande informatie ben je dan dus kwijt. Tenzij je je sessie-functionaliteit ook uitbouwt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.