Ontwerp Fotosite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
 - Diov  -

- Diov -

03/01/2014 19:50:25
Quote Anchor link
Beste,

Voor een persfotograaf wil hij foto's op een site plaatsen.
Alle foto's zijn ongeveer 1 MB groot, en de foto's worden upgeloaded via ftp.

Dit zou mijn database zijn:
Een database met:
- Unieke ID
- De gegevens van foto (metadata (naam, plaats, ...)
- Datum: tijd wanneer de foto is upgeloaded
- locatie

Dan gaat de fotograaf afbeeldingen gaan uploaden.
Na het uploaden logt hij in, en klikt hij op een knop om de nieuwe foto's in de database te stoppen(*) en een foto aan te maken met een watermerk.

(*) = Hiermee bedoel ik een nieuw record in de tabel met de locatie, ...

Als men op de knop drukt, dan zouden alleen de afbeeldingen die nog niet in de database zijn opgeslaan, geïnserted mogen worden in de database.
Dus dan dacht ik om alle foto's uit de map te halen, waarvan de upload tijd groter is dan de grootste tijd van de database (van het laatste record).

Daarna moet ik telkens de foto openen, de metadata eruit halen met exif(), een thumbnail maken met een watermerk en die dan in een andere map opslaan.

Is deze manier goed, of kan het veel makkelijker?
Alternatieven?
Stel dat er 300 foto's die upgeload zijn, is dit dan nog haalbaar?

Alvast bedankt,
Diov
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:40:50
 
Php knipper

php knipper

03/01/2014 20:10:55
Quote Anchor link
Is FTP nodig? kan het niet via een uploader op de site?

Als je 300 foto's upload en je moet die nadien nog in de databank steken is het toch gemakkelijker dit tijdens het uploaden te doen. Ook een aantal gegevens ingeven kan bij 300 foto's best in bulk, dat bespaart al wel wat tijd voor de uploader dan.
 
Bart Smulders

Bart Smulders

03/01/2014 20:13:12
Quote Anchor link
Lijkt mij zeker haalbaar. Misschien de foto's die reeds gedaan zijn verplaatsen naar een andere map bespaart tijd denk ik dan.Zo ben je zeker dat de nieuwe geuploade foto's steeds nieuwe zijn en geen die reeds bestaan in je db. Indien je dit toch wil controleren kan je if exist gebruiken....

En ook belangenrijk is het controleren of de foto wel een foto is.... met
Deze functie
Succes
Gewijzigd op 03/01/2014 20:47:53 door Bart Smulders
 
Bart V B

Bart V B

03/01/2014 20:28:58
Quote Anchor link
Quote:
Is FTP nodig? kan het niet via een uploader op de site?

Ja, dat is nodig.
We hebben het over 300 foto's a 1 MB, dus we praten over 300 MB aan data per keer.
Daar is een upload via $_FILES niet voor gemaakt.
Zoals mijn naamgenoot Bart het dus voorsteld. ;)

Een betere optie is om de foto's te uploaden en een script te maken die de directory's scant en deze in de database zet als er een nieuwe foto is geplaatst. Misschien dat dit nog automagisch zou kunnen via een cronjob zodat de gebruiker er geen last van heeft, maar dat is een keuze aan jou.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

03/01/2014 21:13:09
Quote Anchor link
Wat ik zou doen is aangezien het om veel (grote) foto's gaat zou ik het niet handmatig uploaden via een formulier (vooral niet 1 voor 1).

Ik zou een zip uploaden via FTP wat sneller gaat, en dan via een CMS een script laten runnen die de zip uitpakt, de foto's naar de goede map schrijft en de bestanden in de database zet.

Desnoods zou ik een excel bestand in de zip zetten die door het zelfde script laten uitlezen. In het excel bestand staat dan bv de gegevens (metadata) van de afbeelding die ook in de database gezet word.

Waar ik nog wel naar zou kijken is, is het echt noodzakelijk om foto's van 1 MB online te zetten? Highresolutie foto's zijn meer voor drukken, voor op het web zou ik toch voor lagere kwaliteit foto's gaan (vooral als het gaat om een foto albumpje). En als je een watermerk via PHP wilt toevoegen gaat de kwaliteit sws erg achteruit, wat zonde zou zijn als je foto's van 1 MB hebt.
 
 - Diov  -

- Diov -

04/01/2014 12:21:10
Quote Anchor link
@PHP Knipper,
dat heb ik ook overweegd, maar de fotograaf werkt met een gebruiksvriendelijk programma waarbij hij zeer makelijk foto's kan uploaden, mailen..

Ook is het een tamelijke grote hoeveelheid, en wat als de browser vastloopt..
Als het programma vastloopt, en start je het opnieuw op, moet je alleen maar klikken op: Verder Uploaden..

@Bart Smulders,
Om de foto's in een andere map te steken, vind ik een goed idee en zal ik zeker gaan toepassen.

@Bart VB,
Misschien kan ik een cronjob om de 5 minuten instellen, maar het ook mogelijk maken via een knop.

@Metal,
In een ZIP Bestand steken is denk ik niet haalbaar.
Men moet de foto's selecteren, en gewoon verslepen naar die map. Men kan niet zomaar een ZIP aanmaken in het programma met de geselecteerde foto's.

De echte originele foto's zijn 5MB groot.
Daarna worden de foto's opgescherpt en verkleint naar ongeveer 1MB.
5MB is geschikt voor op een voorpagina, als de kwaliteit zeer top moet zijn. (En die kunnen op aanvraag worden verstuurd)

1MB zijn de gewone foto's in de krant :)
De kranten kunnen automatisch foto's afhalen via de site via een login.

Daarom zou ik ook per foto een thumbnail aanmaken met een copyright die ik toon aan de gewone bezoekers.
En eventueel ook een thumbnail zonder copyright, voor de kranten.

Bedankt alvast voor het meedenken, en indien je nog wat ideeën hebt, laat maar weten.
Diov
 
Ivo P

Ivo P

04/01/2014 13:39:27
Quote Anchor link
Quote:
Misschien kan ik een cronjob om de 5 minuten instellen, maar het ook mogelijk maken via een knop.


dan wel een controle inbouwen dat je niet2 of meer keer hetzelfde script laat draaien: met 300 foto's ben je wel even bezig met je watermerken en dat kan zo maar meer dan 5 minuten gaan duren.

Sowieso wel een taak om op de achtergrond te doen, en niet via de browser, want je zit zo aan de timeout van 30 of 60 seconden. Danwel, als je de timeout hoog genoeg zet, dan kan de browser het na een tijdje ook wel voor gezien houden.
 
 - Diov  -

- Diov -

05/01/2014 12:38:06
Quote Anchor link
@Ivo, inderdaad daar had ik nog niet over nagedacht maar zal ik zeker gaan toepassen.

Ik maak nu 4 thumbs in totaal
Een grote
Een grote met copyright
Een kleine
Een kleine met copyright

In totaal zijn die 4 thumbs 225KB groot. Dus 1/4 van een MB. (Zonder originele foto)

De namen van de thumbs zijn 64 karakters groot, en uniek.
De codes worden eerst in de database gestoken in 4 velden. (code_groot, code_klein, code_groot_copy, code_klein_copy)

Deze 4 kollommen staan trouwens ook op uniek. Dus als men toch toevallig dezelfde code tegenkomt krijg mysql een error, en zal hij de volgende foto doen.
Op het laatste zal hij dan nog eens proberen de foto up te loaden. (door de cronjob van om de 5 minuten)

Met 1TB aan opslagruimte kan ik ongeveer 650.000 foto's uploaden.
Dit is een schatting die ik ongeveer berekend heb

(1TB = 1 024 000 MB, en 1.5 MB met de foto en thumbmails)..
En daar nog wat afgetrokken voor de layout, en webschop etc.

Ik zal nu nog wat test doen om de RAM van me server te verminderen. Denk om imagedestroy() te gaan gebruiken. Maar misschien zijn er ook nog andere functies?

En daarna ook nog ff te recorden hoelang het duurt om 1 afbeelding te verwerken.
Tips zijn nog altijd welkom!

Toevoeging op 05/01/2014 12:50:23:

8.88 seconden voor 13 foto's.
De foto's zijn nu ook nog 5MB (moet nog andere testfoto's krijgen)
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2014 12:54:29
Quote Anchor link
Even over die cronjob. Als ik een cronjob start dan wordt er eerst gekeken of een bepaald temperary bestandje bestaat. Zo ja, dan stopt de uitvoering direct. Zo nee, dan maakt ie dat temporary bestandje aan en gaat ie aan de slag met wat ie allemaal moet doen. Is ie klaar dan wordt dat temporary bestandje gedeleted. Op die manier zullen er nooit twee cronjobs aan hetzelfde bezig zijn.
 
 - Diov  -

- Diov -

05/01/2014 13:02:47
Quote Anchor link
@SanThe, dat wist ik niet.
Maar is het toch niet beter om daar sowieso geen check op te doen?
Ik wil niet dat er 2 keer dezelfde foto's in de databank worden gestopt en thumbs worden aangemaakt.
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2014 13:19:30
Quote Anchor link
Dat vermijd je juist met mijn oplossing. Er kan maar 1 cronjob draaien en die doet gewoon wat ie moet doen. Het maakt dan niet uit hoelang ie er over doet.
Gewijzigd op 05/01/2014 13:19:40 door - SanThe -
 
 - Diov  -

- Diov -

05/01/2014 13:55:49
Quote Anchor link
Ahzo Santhe,
Ik dacht dat de cronjob dat automatisch al deed.
Verkeerd opgevat.

Dus gewoon een bestand aanmaken, en daarna weer verwijderen?
En voordat je het script wel uitvoeren, even nog een controle uitvoeren of het bestand werkelijk bestaat?
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2014 14:14:48
Quote Anchor link
Dat doe je in het script zelf.

Toevoeging op 05/01/2014 14:17:44:

Even simpel;

* Bestaat het bestandje?
* Ja => exit.
* Nee
* Maak dat bestandje aan.
* Doe de dingen die gedaan moeten worden.
* Klaar?
* Verwijder het bestandje.

Toevoeging op 05/01/2014 14:20:13:

In sommige gevallen hou ik zelfs bij hoe vaak ie naar exit moet gaan en als dat te vaak gebeurt stuurt ie mij een mailtje.
 
 - Diov  -

- Diov -

05/01/2014 15:21:45
Quote Anchor link
Zoiets dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$n
= 'lock.cronjob';

if (file_exists($n)) {
    echo 'lock.cronjob:: --> Cronjob is nog steeds bezig.';
    exit;
}

else {
    echo 'Start Cronjob'.date();
    $handle = fopen($n, 'w');
    
    #code ...

    unlink($n);
}

?>
Gewijzigd op 05/01/2014 15:22:06 door - Diov -
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2014 15:50:38
Quote Anchor link
Ik denk dat je er wel iets in moet zetten. Alleen openen weet ik niet of ie dan al aangemaakt wordt. Kan je natuurlijk ook even testen.
 
 - Diov  -

- Diov -

05/01/2014 16:11:56
Quote Anchor link
@SanThe,
Hij maakt het bestand aan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
'w'     Open for writing only; place the file pointer at the beginning of the file and truncate the file to zero length. If the file does not exist, attempt to create it.


Nu nog een andere vraag:
Zou ik een maximum opleggen:
Voorbeeld dat men 100 foto's maximum in 1 keer bewerkt. En daarna wachten op de cronjob?
Zodat de server even rust heeft? Of maakt dit niets uit?
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2014 16:18:59
Quote Anchor link
Zoveel tijd zal het niet in beslag nemen. Gewoon doen.
 
 - Diov  -

- Diov -

05/01/2014 16:58:50
Quote Anchor link
Oke bedankt :)
Zal nu beginnen aan de gewone site.

En daarna moet ik nog een server zoeken met 1TB aan opslagruimte die niet te veel kost :)
 
Bart Smulders

Bart Smulders

05/01/2014 19:10:52
Quote Anchor link
- Diov - op 05/01/2014 16:58:50:
Oke bedankt :)
Zal nu beginnen aan de gewone site.

En daarna moet ik nog een server zoeken met 1TB aan opslagruimte die niet te veel kost :)

deze hosthost bv
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.