OOP Begin

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »
Sander de Vos

Sander de Vos

29/07/2011 10:57:05
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben maar weer eens aan de slag gegaan met PHP OOP.
Vooral omdat ik graag wil overstappen op PDO, maar niet bij iedere query een foutafhandeling wil bouwen. Bij m'n MySQL functie werd ik namelijk bij iedere fout op de hoogte gesteld via e-mail.

Hier mijn class:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
// Test
class test {
    // Variables
    private $mysql;
    
    // Minimum Settings
    public function __construct($database_server, $database_user, $database_password, $database_name) {
        $this->database_server = $database_server;
        $this->database_user = $database_user;
        $this->database_password = $database_password;
        $this->database_name = $database_name;
        
        $this->database_connection();
    }

    
    // MySQL Connection
    private function database_connection() {
        try {
            $this->mysql = new PDO('mysql:host=' . $this->database_server . ';dbname=' . $this->database_name, $this->database_user, $this->database_password);
            $this->mysql->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
        }
catch(PDOException $error) {
            echo $this->database_error($error);
        }
    }

    
    // Test
    public function test() {
        try {
            $result = $this->mysql->query("SELECT * FROM cms_pages");
            foreach($result as $row) {
                return $row['code'];
            }
        }
catch(PDOException $error) {
            echo $this->database_error($error);
        }
    }

    
    // Error Reporting
    private function database_error($error) {
        if (mail('[email protected]', 'Database Error', 'Regelnummmer: ' . $error->getLine() . "\r\n" . 'Bestand: ' . $error->getFile() . "\r\n" . 'Foutmelding: ' . $error->getMessage())) {
            return $error->getMessage() . ' <b>We already contacted the administrator.</b>';
        }
else {
            return $error->getMessage() . ' <b>We also failed to contact the administrator.</b>';
        }
    }
}


$test = new test('localhost', 'root', '', 'test');
echo $test->test();
?>


Doe ik het goed, of ga ik heel de verkeerde kant op?
Alvast bedankt voor het antwoorden!
Gewijzigd op 29/07/2011 10:57:42 door Sander de Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:30:10
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/07/2011 12:33:37
Quote Anchor link
Quote:
Vooral omdat ik graag wil overstappen op PDO, maar niet bij iedere query een foutafhandeling wil bouwen.

Waarom ben je nu bezig met het schrijven van een nieuwe database klasse? PDO voldoet prima aangezien er bij een fout gewoon een PDOException gegooid wordt die je kunt afvangen?

Kortom, wat is de meerwaarde van je eigen database klasse?

ps. En uiteraard hoef je dan niet na elke query foutafhandeling in te bouwen, dat doe je gewoon eenmalig in het catch blok waar je de exception afvangt...
Gewijzigd op 29/07/2011 12:34:21 door Joren de Wit
 
Sander de Vos

Sander de Vos

29/07/2011 12:42:21
Quote Anchor link
Ik ben niet bezig met het schrijven van een database klasse, maar van een cms klasse.
Daarom leek het me handig om de database connectie ook gewoon in de klasse te zetten.

Ik probeer dus bij iedere database error een e-mail te ontvangen met informatie over de foutmelding. Maar ik wil niet bij iedere query in het catch blok een e-mail opstellen. Daarom vangt de functie database_error de foutmelding op.

Maar is dit een juiste methode, of is daar een betere oplossing voor?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/07/2011 13:19:31
Quote Anchor link
Sander de Vos op 29/07/2011 12:42:21:
Ik ben niet bezig met het schrijven van een database klasse, maar van een cms klasse.

Dit klinkt alsof je niet helemaal op de goede weg bent. Een CMS is een systeem dat, als je het goed OO programmeert, altijd uit meerdere klasses bestaat. Als je met slechts 1 klasse bezig bent, lijkt dat meer op een verzameling van functies dan daadwerkelijk een goede implementatie van de OO denkwijze.

En ja, je kunt prima een klasse schrijven die de foutafhandeling verzorgt zoals jij die wenst. Maar die zul je dan altijd aanroepen in het catch blok waar je de PDOException afvangt, als je PDO gebruikt tenminste. Dus iets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
try {
  $db = new PDO(...);
  
  // ...

  $db->query($sql);
}

catch(PDOException $e) {
  $error = new DatabaseError($e);
  $error->sendEmail();
}

?>

De klasse die je nu alleen nog hoeft te schrijven is DatabaseError waarin je de foutafhandeling verder programmeert.
 
Sander de Vos

Sander de Vos

29/07/2011 13:31:31
Quote Anchor link
Ik ben ook bezig met het schrijven van meerdere klasses. Dit is alleen een begin van de database klasse die er nog moet komen.

Dus gewoon de class/functie aanroepen in het catch blok die de fout afhandelt.

Bedankt voor je hulp!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/07/2011 13:32:51
Quote Anchor link
Lees anders eerst even deze OOP handleiding van ene... ehhh... Joren.... ;-)
(de inhoudsopgave staat aan de rechterkant)

http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/oop-beginnershandleiding-php5/701/
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/07/2011 13:34:49
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 29/07/2011 13:32:51:
Lees anders eerst even deze OOP handleiding van ene... ehhh... Joren.... ;-)

Offtopic:
Lol. Ik moet er nog steeds hoofdstukken aan toevoegen :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/07/2011 13:37:31
Quote Anchor link
Offtopic: waar wacht je nog op ;)
Wel handig hoor zo'n handleiding. Ik ga zeer binnenkort beginnen met het technische deel van m'n CMS. Dan ga ik eerst de handleiding weer even doorlezen :)
 
Sander de Vos

Sander de Vos

29/07/2011 13:43:33
Quote Anchor link
Haha, dat had ik al gedaan. Deze vond ik ook erg handig: http://www.sitemasters.be/tutorials/1/1/567/PHP/OOP_Een_begin_maken_met_OOP.

Toch bedankt :)
 
Pim -

Pim -

01/08/2011 02:45:52
Quote Anchor link
Een abstractielaagje over pdo kan toch ooit kwaad? Doctrine dbal is bijvoorbeeld best mooi en handig.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/08/2011 02:53:01
Quote Anchor link
Pim - op 01/08/2011 02:45:52:
Een abstractielaagje over pdo kan toch ooit kwaad? Doctrine dbal is bijvoorbeeld best mooi en handig.

Ik neem aan dat je bedoelt "kan toch nooit kwaad".
 
Pim -

Pim -

01/08/2011 02:58:54
Quote Anchor link
Dat klopt ja ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.