OOP Begin

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »
Sander de Vos

Sander de Vos

29/07/2011 10:57:05
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben maar weer eens aan de slag gegaan met PHP OOP.
Vooral omdat ik graag wil overstappen op PDO, maar niet bij iedere query een foutafhandeling wil bouwen. Bij m'n MySQL functie werd ik namelijk bij iedere fout op de hoogte gesteld via e-mail.

Hier mijn class:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
// Test
class test {
    // Variables
    private $mysql;
    
    // Minimum Settings
    public function __construct($database_server, $database_user, $database_password, $database_name) {
        $this->database_server = $database_server;
        $this->database_user = $database_user;
        $this->database_password = $database_password;
        $this->database_name = $database_name;
        
        $this->database_connection();
    }

    
    // MySQL Connection
    private function database_connection() {
        try {
            $this->mysql = new PDO('mysql:host=' . $this->database_server . ';dbname=' . $this->database_name, $this->database_user, $this->database_password);
            $this->mysql->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
        }
catch(PDOException $error) {
            echo $this->database_error($error);
        }
    }

    
    // Test
    public function test() {
        try {
            $result = $this->mysql->query("SELECT * FROM cms_pages");
            foreach($result as $row) {
                return $row['code'];
            }
        }
catch(PDOException $error) {
            echo $this->database_error($error);
        }
    }

    
    // Error Reporting
    private function database_error($error) {
        if (mail('[email protected]', 'Database Error', 'Regelnummmer: ' . $error->getLine() . "\r\n" . 'Bestand: ' . $error->getFile() . "\r\n" . 'Foutmelding: ' . $error->getMessage())) {
            return $error->getMessage() . ' <b>We already contacted the administrator.</b>';
        }
else {
            return $error->getMessage() . ' <b>We also failed to contact the administrator.</b>';
        }
    }
}


$test = new test('localhost', 'root', '', 'test');
echo $test->test();
?>


Doe ik het goed, of ga ik heel de verkeerde kant op?
Alvast bedankt voor het antwoorden!
Gewijzigd op 29/07/2011 10:57:42 door Sander de Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:30:50
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/07/2011 12:33:37
Quote Anchor link
Quote:
Vooral omdat ik graag wil overstappen op PDO, maar niet bij iedere query een foutafhandeling wil bouwen.

Waarom ben je nu bezig met het schrijven van een nieuwe database klasse? PDO voldoet prima aangezien er bij een fout gewoon een PDOException gegooid wordt die je kunt afvangen?

Kortom, wat is de meerwaarde van je eigen database klasse?

ps. En uiteraard hoef je dan niet na elke query foutafhandeling in te bouwen, dat doe je gewoon eenmalig in het catch blok waar je de exception afvangt...
Gewijzigd op 29/07/2011 12:34:21 door Joren de Wit
 
Sander de Vos

Sander de Vos

29/07/2011 12:42:21
Quote Anchor link
Ik ben niet bezig met het schrijven van een database klasse, maar van een cms klasse.
Daarom leek het me handig om de database connectie ook gewoon in de klasse te zetten.

Ik probeer dus bij iedere database error een e-mail te ontvangen met informatie over de foutmelding. Maar ik wil niet bij iedere query in het catch blok een e-mail opstellen. Daarom vangt de functie database_error de foutmelding op.

Maar is dit een juiste methode, of is daar een betere oplossing voor?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/07/2011 13:19:31
Quote Anchor link
Sander de Vos op 29/07/2011 12:42:21:
Ik ben niet bezig met het schrijven van een database klasse, maar van een cms klasse.

Dit klinkt alsof je niet helemaal op de goede weg bent. Een CMS is een systeem dat, als je het goed OO programmeert, altijd uit meerdere klasses bestaat. Als je met slechts 1 klasse bezig bent, lijkt dat meer op een verzameling van functies dan daadwerkelijk een goede implementatie van de OO denkwijze.

En ja, je kunt prima een klasse schrijven die de foutafhandeling verzorgt zoals jij die wenst. Maar die zul je dan altijd aanroepen in het catch blok waar je de PDOException afvangt, als je PDO gebruikt tenminste. Dus iets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
try {
  $db = new PDO(...);
  
  // ...

  $db->query($sql);
}

catch(PDOException $e) {
  $error = new DatabaseError($e);
  $error->sendEmail();
}

?>

De klasse die je nu alleen nog hoeft te schrijven is DatabaseError waarin je de foutafhandeling verder programmeert.
 
Sander de Vos

Sander de Vos

29/07/2011 13:31:31
Quote Anchor link
Ik ben ook bezig met het schrijven van meerdere klasses. Dit is alleen een begin van de database klasse die er nog moet komen.

Dus gewoon de class/functie aanroepen in het catch blok die de fout afhandelt.

Bedankt voor je hulp!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/07/2011 13:32:51
Quote Anchor link
Lees anders eerst even deze OOP handleiding van ene... ehhh... Joren.... ;-)
(de inhoudsopgave staat aan de rechterkant)

http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/oop-beginnershandleiding-php5/701/
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/07/2011 13:34:49
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 29/07/2011 13:32:51:
Lees anders eerst even deze OOP handleiding van ene... ehhh... Joren.... ;-)

Offtopic:
Lol. Ik moet er nog steeds hoofdstukken aan toevoegen :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/07/2011 13:37:31
Quote Anchor link
Offtopic: waar wacht je nog op ;)
Wel handig hoor zo'n handleiding. Ik ga zeer binnenkort beginnen met het technische deel van m'n CMS. Dan ga ik eerst de handleiding weer even doorlezen :)
 
Sander de Vos

Sander de Vos

29/07/2011 13:43:33
Quote Anchor link
Haha, dat had ik al gedaan. Deze vond ik ook erg handig: http://www.sitemasters.be/tutorials/1/1/567/PHP/OOP_Een_begin_maken_met_OOP.

Toch bedankt :)
 
Pim -

Pim -

01/08/2011 02:45:52
Quote Anchor link
Een abstractielaagje over pdo kan toch ooit kwaad? Doctrine dbal is bijvoorbeeld best mooi en handig.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/08/2011 02:53:01
Quote Anchor link
Pim - op 01/08/2011 02:45:52:
Een abstractielaagje over pdo kan toch ooit kwaad? Doctrine dbal is bijvoorbeeld best mooi en handig.

Ik neem aan dat je bedoelt "kan toch nooit kwaad".
 
Pim -

Pim -

01/08/2011 02:58:54
Quote Anchor link
Dat klopt ja ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.