OOP Begin

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Sander de Vos

Sander de Vos

29/07/2011 10:57:05
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben maar weer eens aan de slag gegaan met PHP OOP.
Vooral omdat ik graag wil overstappen op PDO, maar niet bij iedere query een foutafhandeling wil bouwen. Bij m'n MySQL functie werd ik namelijk bij iedere fout op de hoogte gesteld via e-mail.

Hier mijn class:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
// Test
class test {
    // Variables
    private $mysql;
    
    // Minimum Settings
    public function __construct($database_server, $database_user, $database_password, $database_name) {
        $this->database_server = $database_server;
        $this->database_user = $database_user;
        $this->database_password = $database_password;
        $this->database_name = $database_name;
        
        $this->database_connection();
    }

    
    // MySQL Connection
    private function database_connection() {
        try {
            $this->mysql = new PDO('mysql:host=' . $this->database_server . ';dbname=' . $this->database_name, $this->database_user, $this->database_password);
            $this->mysql->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
        }
catch(PDOException $error) {
            echo $this->database_error($error);
        }
    }

    
    // Test
    public function test() {
        try {
            $result = $this->mysql->query("SELECT * FROM cms_pages");
            foreach($result as $row) {
                return $row['code'];
            }
        }
catch(PDOException $error) {
            echo $this->database_error($error);
        }
    }

    
    // Error Reporting
    private function database_error($error) {
        if (mail('[email protected]', 'Database Error', 'Regelnummmer: ' . $error->getLine() . "\r\n" . 'Bestand: ' . $error->getFile() . "\r\n" . 'Foutmelding: ' . $error->getMessage())) {
            return $error->getMessage() . ' <b>We already contacted the administrator.</b>';
        }
else {
            return $error->getMessage() . ' <b>We also failed to contact the administrator.</b>';
        }
    }
}


$test = new test('localhost', 'root', '', 'test');
echo $test->test();
?>


Doe ik het goed, of ga ik heel de verkeerde kant op?
Alvast bedankt voor het antwoorden!
Gewijzigd op 29/07/2011 10:57:42 door Sander de Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:23:04
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/07/2011 12:33:37
Quote Anchor link
Quote:
Vooral omdat ik graag wil overstappen op PDO, maar niet bij iedere query een foutafhandeling wil bouwen.

Waarom ben je nu bezig met het schrijven van een nieuwe database klasse? PDO voldoet prima aangezien er bij een fout gewoon een PDOException gegooid wordt die je kunt afvangen?

Kortom, wat is de meerwaarde van je eigen database klasse?

ps. En uiteraard hoef je dan niet na elke query foutafhandeling in te bouwen, dat doe je gewoon eenmalig in het catch blok waar je de exception afvangt...
Gewijzigd op 29/07/2011 12:34:21 door Joren de Wit
 
Sander de Vos

Sander de Vos

29/07/2011 12:42:21
Quote Anchor link
Ik ben niet bezig met het schrijven van een database klasse, maar van een cms klasse.
Daarom leek het me handig om de database connectie ook gewoon in de klasse te zetten.

Ik probeer dus bij iedere database error een e-mail te ontvangen met informatie over de foutmelding. Maar ik wil niet bij iedere query in het catch blok een e-mail opstellen. Daarom vangt de functie database_error de foutmelding op.

Maar is dit een juiste methode, of is daar een betere oplossing voor?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/07/2011 13:19:31
Quote Anchor link
Sander de Vos op 29/07/2011 12:42:21:
Ik ben niet bezig met het schrijven van een database klasse, maar van een cms klasse.

Dit klinkt alsof je niet helemaal op de goede weg bent. Een CMS is een systeem dat, als je het goed OO programmeert, altijd uit meerdere klasses bestaat. Als je met slechts 1 klasse bezig bent, lijkt dat meer op een verzameling van functies dan daadwerkelijk een goede implementatie van de OO denkwijze.

En ja, je kunt prima een klasse schrijven die de foutafhandeling verzorgt zoals jij die wenst. Maar die zul je dan altijd aanroepen in het catch blok waar je de PDOException afvangt, als je PDO gebruikt tenminste. Dus iets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
try {
  $db = new PDO(...);
  
  // ...

  $db->query($sql);
}

catch(PDOException $e) {
  $error = new DatabaseError($e);
  $error->sendEmail();
}

?>

De klasse die je nu alleen nog hoeft te schrijven is DatabaseError waarin je de foutafhandeling verder programmeert.
 
Sander de Vos

Sander de Vos

29/07/2011 13:31:31
Quote Anchor link
Ik ben ook bezig met het schrijven van meerdere klasses. Dit is alleen een begin van de database klasse die er nog moet komen.

Dus gewoon de class/functie aanroepen in het catch blok die de fout afhandelt.

Bedankt voor je hulp!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/07/2011 13:32:51
Quote Anchor link
Lees anders eerst even deze OOP handleiding van ene... ehhh... Joren.... ;-)
(de inhoudsopgave staat aan de rechterkant)

http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/oop-beginnershandleiding-php5/701/
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/07/2011 13:34:49
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 29/07/2011 13:32:51:
Lees anders eerst even deze OOP handleiding van ene... ehhh... Joren.... ;-)

Offtopic:
Lol. Ik moet er nog steeds hoofdstukken aan toevoegen :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/07/2011 13:37:31
Quote Anchor link
Offtopic: waar wacht je nog op ;)
Wel handig hoor zo'n handleiding. Ik ga zeer binnenkort beginnen met het technische deel van m'n CMS. Dan ga ik eerst de handleiding weer even doorlezen :)
 
Sander de Vos

Sander de Vos

29/07/2011 13:43:33
Quote Anchor link
Haha, dat had ik al gedaan. Deze vond ik ook erg handig: http://www.sitemasters.be/tutorials/1/1/567/PHP/OOP_Een_begin_maken_met_OOP.

Toch bedankt :)
 
Pim -

Pim -

01/08/2011 02:45:52
Quote Anchor link
Een abstractielaagje over pdo kan toch ooit kwaad? Doctrine dbal is bijvoorbeeld best mooi en handig.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/08/2011 02:53:01
Quote Anchor link
Pim - op 01/08/2011 02:45:52:
Een abstractielaagje over pdo kan toch ooit kwaad? Doctrine dbal is bijvoorbeeld best mooi en handig.

Ik neem aan dat je bedoelt "kan toch nooit kwaad".
 
Pim -

Pim -

01/08/2011 02:58:54
Quote Anchor link
Dat klopt ja ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.