OOP Beginner

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »
Kjell H

Kjell H

12/05/2014 11:14:03
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben nieuw met OO in php.
Ik heb van school een ebook gekregen en wat opdrachten en that's it. Verder moet je het maar uitzoeken.

De volgende opdrachten moet ik uitvoeren:

a. Zet de basis van een eenvoudige User class op.
b. Definieer een property (gebruikersnaam (username)) voor deze class. (public)
c. Voeg een get-method en een set-method toe.
d. Voeg een tweetal nieuwe objecten toe.
e. Laat de twee nieuwe objecten op het scherm afbeelden. (Harold en Albert)

En mijn code is als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

class User
{
    $Username;
    
    function
setName($Username)
    {

        $this->name = $Username;
    }
    function
getName()
    {

        return $this->Name;
    }
    function
_construct(){}
}


    $Harold=new User()
    $Albert=new User()
    
    $Harold->setName('Harold');
    $Albert->setName('Albert');
    
    
    echo $Harold $Albert;

?>


Ik krijg echter de foutmelding:

Parse error: syntax error, unexpected '$Username' (T_VARIABLE), expecting function (T_FUNCTION) in D:\xampp\htdocs\php\userclass.php on line 5

Ik doe het precies zoals in het boek staat maar het werkt blijkbaar niet. Wat doe ik fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 08:34:44
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2014 11:18:00
Quote Anchor link
Je moet ook een property aangeven voor $Username.
Zie ook: http://www.php.net/manual/en/language.oop5.properties.php

Dus public $Username;
Gewijzigd op 12/05/2014 11:18:16 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/05/2014 11:32:50
Quote Anchor link
Je hebt dan de eigenschap private $Username, maar gebruikt daarnaast nog $this->name met een kleine letter en $this->Name met een hoofdletter. Dat zijn drie verschillende eigenschappen, die één eigenschap moeten worden.

Verder gebruik je de methode getName() nog nergens.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
ini_set('display_errors', 'On');

class User
{
    private $Username;
    
    function
setName($username)
    {

        $this->Username = $username;
    }

    function
getName()
    {

        return $this->Username;
    }
}


$user_one = new User();
$user_two = new User();

$user_one->setName('Harold');
$user_two->setName('Albert');

echo '<p>First user: '  . $user_one->getName() . '</p>';
echo '<p>Second user: ' . $user_two->getName() . '</p>';
?>
 
Kjell H

Kjell H

12/05/2014 11:43:25
Quote Anchor link
Krijg nu dit:

Parse error: syntax error, unexpected '$Albert' (T_VARIABLE) in D:\xampp\htdocs\php\userclass.php on line 19
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/05/2014 11:46:33
Quote Anchor link
Laat het script nog eens zien?
 
Wouter J

Wouter J

12/05/2014 11:54:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo $Harold $Albert;
?>


Deze lijn klopt niet helemaal. Je moet of de 2 variabelen aan elkaar koppelen (met de "." operator), of je moet wat anders leuks doen. Maar nu heb je 2 variabelen die elkaar opvolgen zonder iets ertussen, dat kan in PHP niet.

Tevens echo je nu objecten, je kan alleen strings echoën, dus dat werkt ook niet. Ik denk dat je getName() wilt echoën.
 
Kjell H

Kjell H

12/05/2014 12:23:48
Quote Anchor link
Heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

class User
{
    public $Username;
    
    function
setName($Username)
    {

        $this->name = $Username;
    }
    function
getName()
    {

        return $this->Name;
    }
    function
_construct(){}
}


    $Harold=new User()
    $Albert=new User()
    
    
    $Harold->setName('Harold');
    $Albert->setName('Albert');
    
    
    echo $Harold->getName();
    echo $Albert->getName();

?>


Parse error: syntax error, unexpected '$Albert' (T_VARIABLE) in D:\xampp\htdocs\php\userclass.php on line 19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2014 12:25:11
Quote Anchor link
18 en 19 mist een punt-komma aan het eind.
Gewijzigd op 12/05/2014 13:10:54 door - Ariën -
 
Erwin H

Erwin H

12/05/2014 12:35:47
Quote Anchor link
- Aar - op 12/05/2014 11:18:00:
Je moet ook een property aangeven voor $Username.
Zie ook: http://www.php.net/manual/en/language.oop5.properties.php

Dus public $Username;

Als ik de leraar zou zijn zou je bonuspunten verdienen met het declareren van een private $username. Helemaal als je er dan het volgende commentaar bijzet:

"class variabele als private gedeclareerd, maar het property is public door de public getter en public setter."

Dan doe je het en goed en je geeft aan te begrijpen dat er een verschil is tussen een property en een variabele in een class. Public property is prima, maar een public class variabele is een slecht begin.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

12/05/2014 12:54:00
Quote Anchor link
- Aar - op 12/05/2014 12:25:11:
18 en 19 mist een dubbele punt aan het eind.


een ; bedoel je neem ik aan :P?
 
Kjell H

Kjell H

12/05/2014 12:54:56
Quote Anchor link
Kreeg eerst weer een foutmelding, maar heb het nu werkend!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

class User
{
    public $Username;
    
    function
setUsername($Username)
    {

        $this->Username = $Username;
    }
    function
getUsername()
    {

        return $this->Username;
    }
    function
_construct(){}
}


    $Harold=new User();
    $Albert=new User();
    
    
    $Harold->setUsername('Harold');
    $Albert->setUsername('Albert');
    
    
    echo $Harold->getUsername();
    echo $Albert->getUsername();

?>




function setUser en de rest veranderd in setUSername en getUsername
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2014 13:11:14
Quote Anchor link
Jacco Engel op 12/05/2014 12:54:00:
- Aar - op 12/05/2014 12:25:11:
18 en 19 mist een dubbele punt aan het eind.


een ; bedoel je neem ik aan :P?

Jep... :P
 
Kjell H

Kjell H

12/05/2014 14:18:17
Quote Anchor link
volgende probleem:

Moet nu een subclass aanmaken(premium_user) deze moet de properties username en ID krijgen. Vervolgens een object aanmaken en tonen.

Heb het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php

class User
{
    public $Username;
    
    function
setUsername($Username)
    {

        $this->Username = $Username;
    }
    function
getUsername()
    {

        return $this->Username;
    }
    function
_construct(){}
}


    $Harold=new User();
    $Albert=new User();
    
    
    $Harold->setUsername('Harold');
    $Albert->setUsername('Albert');
    
    
    echo $Harold->getUsername();
    echo $Albert->getUsername();
    



class Premium_user extends User
{
    public $Username;
    public $ID;
    
    function
setUsername($Username);
    {

        $this->Username = $Username;
    }
    function
getUsername()
    {

        return $this->Username;
    }
    
    function
setID($ID);
    {

        $this->$ID;
    }
    function
getID()
    {

        return $this->ID;
    }
}
    
    $Rick=new Premium_user();
    
    echo $Rick->getUsername();

?>




FOUT:

Fatal error: Non-abstract method Premium_user::setUsername() must contain body in D:\xampp\htdocs\php\userclass.php on line 37
 
Dos Moonen

Dos Moonen

12/05/2014 14:28:08
Quote Anchor link
function setUsername($Username);

Kijk een goed naar het eind van die regel.

Verder is er geen reden om getters en setters te hebben voor public properties. Maak ze dus private/protected.
$Username, methode setUsername() en methode getUsername() erf je al van User, deze hoef je dus niet opnieuw aan te maken.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

12/05/2014 14:59:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar http://www.php.net/manual/en/keyword.extends.php als je het goed wil doen :)
 
Kjell H

Kjell H

12/05/2014 18:59:20
Quote Anchor link
De ; moest er niet achter.

Heb de de functions set en get username weg gehaald, maar moet ik dan wel van Premium_user een property maken? met een get en set?
 
Erwin H

Erwin H

12/05/2014 19:05:31
Quote Anchor link
Premium_user is een class, geen property.
 
Kjell H

Kjell H

12/05/2014 19:08:04
Quote Anchor link
oh inderdaad, domme opmerking sorry.

Toevoeging op 12/05/2014 19:15:57:

Heb deze ook werkend gekregen naar wat gepuzzel.
Ik was dit vergeten; $Rick->setUsername('Rick');
Kon de method van setUsername en getUsername inderdaad gewoon weer gebruiken!
Super dat iedereen zo behulpzaam is. Ben namelijk echt een leek
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.