OOP Beginner

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »
Kjell H

Kjell H

12/05/2014 11:14:03
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben nieuw met OO in php.
Ik heb van school een ebook gekregen en wat opdrachten en that's it. Verder moet je het maar uitzoeken.

De volgende opdrachten moet ik uitvoeren:

a. Zet de basis van een eenvoudige User class op.
b. Definieer een property (gebruikersnaam (username)) voor deze class. (public)
c. Voeg een get-method en een set-method toe.
d. Voeg een tweetal nieuwe objecten toe.
e. Laat de twee nieuwe objecten op het scherm afbeelden. (Harold en Albert)

En mijn code is als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

class User
{
    $Username;
    
    function
setName($Username)
    {

        $this->name = $Username;
    }
    function
getName()
    {

        return $this->Name;
    }
    function
_construct(){}
}


    $Harold=new User()
    $Albert=new User()
    
    $Harold->setName('Harold');
    $Albert->setName('Albert');
    
    
    echo $Harold $Albert;

?>


Ik krijg echter de foutmelding:

Parse error: syntax error, unexpected '$Username' (T_VARIABLE), expecting function (T_FUNCTION) in D:\xampp\htdocs\php\userclass.php on line 5

Ik doe het precies zoals in het boek staat maar het werkt blijkbaar niet. Wat doe ik fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:16:17
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2014 11:18:00
Quote Anchor link
Je moet ook een property aangeven voor $Username.
Zie ook: http://www.php.net/manual/en/language.oop5.properties.php

Dus public $Username;
Gewijzigd op 12/05/2014 11:18:16 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/05/2014 11:32:50
Quote Anchor link
Je hebt dan de eigenschap private $Username, maar gebruikt daarnaast nog $this->name met een kleine letter en $this->Name met een hoofdletter. Dat zijn drie verschillende eigenschappen, die één eigenschap moeten worden.

Verder gebruik je de methode getName() nog nergens.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
ini_set('display_errors', 'On');

class User
{
    private $Username;
    
    function
setName($username)
    {

        $this->Username = $username;
    }

    function
getName()
    {

        return $this->Username;
    }
}


$user_one = new User();
$user_two = new User();

$user_one->setName('Harold');
$user_two->setName('Albert');

echo '<p>First user: '  . $user_one->getName() . '</p>';
echo '<p>Second user: ' . $user_two->getName() . '</p>';
?>
 
Kjell H

Kjell H

12/05/2014 11:43:25
Quote Anchor link
Krijg nu dit:

Parse error: syntax error, unexpected '$Albert' (T_VARIABLE) in D:\xampp\htdocs\php\userclass.php on line 19
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/05/2014 11:46:33
Quote Anchor link
Laat het script nog eens zien?
 
Wouter J

Wouter J

12/05/2014 11:54:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo $Harold $Albert;
?>


Deze lijn klopt niet helemaal. Je moet of de 2 variabelen aan elkaar koppelen (met de "." operator), of je moet wat anders leuks doen. Maar nu heb je 2 variabelen die elkaar opvolgen zonder iets ertussen, dat kan in PHP niet.

Tevens echo je nu objecten, je kan alleen strings echoën, dus dat werkt ook niet. Ik denk dat je getName() wilt echoën.
 
Kjell H

Kjell H

12/05/2014 12:23:48
Quote Anchor link
Heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

class User
{
    public $Username;
    
    function
setName($Username)
    {

        $this->name = $Username;
    }
    function
getName()
    {

        return $this->Name;
    }
    function
_construct(){}
}


    $Harold=new User()
    $Albert=new User()
    
    
    $Harold->setName('Harold');
    $Albert->setName('Albert');
    
    
    echo $Harold->getName();
    echo $Albert->getName();

?>


Parse error: syntax error, unexpected '$Albert' (T_VARIABLE) in D:\xampp\htdocs\php\userclass.php on line 19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2014 12:25:11
Quote Anchor link
18 en 19 mist een punt-komma aan het eind.
Gewijzigd op 12/05/2014 13:10:54 door - Ariën -
 
Erwin H

Erwin H

12/05/2014 12:35:47
Quote Anchor link
- Aar - op 12/05/2014 11:18:00:
Je moet ook een property aangeven voor $Username.
Zie ook: http://www.php.net/manual/en/language.oop5.properties.php

Dus public $Username;

Als ik de leraar zou zijn zou je bonuspunten verdienen met het declareren van een private $username. Helemaal als je er dan het volgende commentaar bijzet:

"class variabele als private gedeclareerd, maar het property is public door de public getter en public setter."

Dan doe je het en goed en je geeft aan te begrijpen dat er een verschil is tussen een property en een variabele in een class. Public property is prima, maar een public class variabele is een slecht begin.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

12/05/2014 12:54:00
Quote Anchor link
- Aar - op 12/05/2014 12:25:11:
18 en 19 mist een dubbele punt aan het eind.


een ; bedoel je neem ik aan :P?
 
Kjell H

Kjell H

12/05/2014 12:54:56
Quote Anchor link
Kreeg eerst weer een foutmelding, maar heb het nu werkend!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

class User
{
    public $Username;
    
    function
setUsername($Username)
    {

        $this->Username = $Username;
    }
    function
getUsername()
    {

        return $this->Username;
    }
    function
_construct(){}
}


    $Harold=new User();
    $Albert=new User();
    
    
    $Harold->setUsername('Harold');
    $Albert->setUsername('Albert');
    
    
    echo $Harold->getUsername();
    echo $Albert->getUsername();

?>




function setUser en de rest veranderd in setUSername en getUsername
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2014 13:11:14
Quote Anchor link
Jacco Engel op 12/05/2014 12:54:00:
- Aar - op 12/05/2014 12:25:11:
18 en 19 mist een dubbele punt aan het eind.


een ; bedoel je neem ik aan :P?

Jep... :P
 
Kjell H

Kjell H

12/05/2014 14:18:17
Quote Anchor link
volgende probleem:

Moet nu een subclass aanmaken(premium_user) deze moet de properties username en ID krijgen. Vervolgens een object aanmaken en tonen.

Heb het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php

class User
{
    public $Username;
    
    function
setUsername($Username)
    {

        $this->Username = $Username;
    }
    function
getUsername()
    {

        return $this->Username;
    }
    function
_construct(){}
}


    $Harold=new User();
    $Albert=new User();
    
    
    $Harold->setUsername('Harold');
    $Albert->setUsername('Albert');
    
    
    echo $Harold->getUsername();
    echo $Albert->getUsername();
    



class Premium_user extends User
{
    public $Username;
    public $ID;
    
    function
setUsername($Username);
    {

        $this->Username = $Username;
    }
    function
getUsername()
    {

        return $this->Username;
    }
    
    function
setID($ID);
    {

        $this->$ID;
    }
    function
getID()
    {

        return $this->ID;
    }
}
    
    $Rick=new Premium_user();
    
    echo $Rick->getUsername();

?>




FOUT:

Fatal error: Non-abstract method Premium_user::setUsername() must contain body in D:\xampp\htdocs\php\userclass.php on line 37
 
Dos Moonen

Dos Moonen

12/05/2014 14:28:08
Quote Anchor link
function setUsername($Username);

Kijk een goed naar het eind van die regel.

Verder is er geen reden om getters en setters te hebben voor public properties. Maak ze dus private/protected.
$Username, methode setUsername() en methode getUsername() erf je al van User, deze hoef je dus niet opnieuw aan te maken.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

12/05/2014 14:59:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar http://www.php.net/manual/en/keyword.extends.php als je het goed wil doen :)
 
Kjell H

Kjell H

12/05/2014 18:59:20
Quote Anchor link
De ; moest er niet achter.

Heb de de functions set en get username weg gehaald, maar moet ik dan wel van Premium_user een property maken? met een get en set?
 
Erwin H

Erwin H

12/05/2014 19:05:31
Quote Anchor link
Premium_user is een class, geen property.
 
Kjell H

Kjell H

12/05/2014 19:08:04
Quote Anchor link
oh inderdaad, domme opmerking sorry.

Toevoeging op 12/05/2014 19:15:57:

Heb deze ook werkend gekregen naar wat gepuzzel.
Ik was dit vergeten; $Rick->setUsername('Rick');
Kon de method van setUsername en getUsername inderdaad gewoon weer gebruiken!
Super dat iedereen zo behulpzaam is. Ben namelijk echt een leek
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.