OOP (discussie, geen vraag)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »
Tikkes C

Tikkes C

28/01/2009 22:32:00
Quote Anchor link
Ik zag net de nieuwe poll staan over OOP en het stemmen valt me wat op.

enkele punten die ik graag zou bespreken hier zijn:
- waarom OOP (Object Oriented Programming)? (waarom PP(Procedural Programming?)
- voor- / nadelen?
- gebruik jij het?


ikzelf bijt hier dan maar de spits af en zeg:
OOP is super handig qua hergebruik van bepaalde zaken in een script, het is ook zo dat als je iets moet aanpassen dat je dan niet door al je scripts moet gaan zoeken maar je gewoon 1 aanpassing doet en klaar...MAAR OOP¨is niet altijd goed, soms is het gewoon beter om PP te gebruiken, zo bespaar je soms heel wat (denk)tijd en OOP werkt trager dan PP.

Ikzelf gebruik OOP en ik gebruik het graag, het is een hele opruim minder in mijn scripts, alles is duidelijker...hoewel ik me soms betrap op het niet effectief gebruiken ervan en soms grijp ik natuurlijk weer even terug naar PP...

en jullie?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:15:55
 
Winston Smith

Winston Smith

28/01/2009 22:59:00
Quote Anchor link
OOP is inderdaad leuk, maar ik denk dat je ervoor moet waken het niet te gebruiken "om het maar te gebruiken". OOP moet nuttig zijn in je applicatie, iets toevoegen, het overzichtelijker maken. Dat zal vaak zo zijn bij grotere applicaties die schaalbaar moeten zijn. Procedureel programmeren is nog altijd handig voor kleine, snelle oplossingen. OOP kán dus zeker makkelijk zijn, maar het kan zaken ook onnodig ingewikkeld maken (alhoewel dat voor sommigen ook wel weer handig is, zo blijven sommigen zichzelf werk verschaffen (job security)).
 
Midas

Midas

28/01/2009 23:00:00
Quote Anchor link
Tikkes schreef op 28.01.2009 22:32:
- waarom OOP (Object Oriented Programming)? (waarom PP(Procedural Programming?)
OOP is ongelofelijk handig, ik gebruik voor de meeste dingen OOP en wil echt niet meer terug. Als je het eenmaal kan is de opbouw van het kleine stukje code dat je dan nog overhebt ook heel duidelijk, bijv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if($_GET['methode'] == 'methode1')
{

    $instance->methode1();
}

else
{
    $instance->ietsanders();
}

?>

i.p.v. dat je alles in 1 bestand hebt staan.
Tikkes schreef op 28.01.2009 22:32:
- voor- / nadelen?

Herbruiken.
Tikkes schreef op 28.01.2009 22:32:
- gebruik jij het?

Oui.
 
Jelmer -

Jelmer -

28/01/2009 23:21:00
Quote Anchor link
Ik gebruik het om overzicht te houden, en omdat het m'n script makkelijk uit te breiden en makkelijk om te herschrijven maakt wat ik graag doe (vooral het uitbreiden, en soms het herordenen zodat het beter uit te breiden is)

Ik gebruik het dan ook wel eigenlijk altijd, ook voor kleine dingetjes om de bovengenoemde redenen. Vooral het overzicht. Ik vind een array vol objecten toch altijd veel prettiger, veel mooier dan een multidimensionale array. (maar ik gebruik ook nog wel gewoon functies wanneer het om iets dat geen 'state' of eigenschappen heeft)

... en misschien doe ik het wel gewoon omdat ik het uitdenken en indelen van de objecten, en de communicatie ertussen uitdenken, de semantiek in de code brengen, waarbij variabelen werkelijk bevatten wat hun naam noemt, waar functies doen wat je denkt dat ze doen en dat op een simpele manier doen, gewoon leuk vind :D

Als ik OO programmeer, dan doe ik het het liefst niet zoals ze dat doen in bijvoorbeeld Zend Framework. Mijn objecten doen slechts wat ze moeten doen, zo simpel en logisch mogelijk. Net als met structureel programmeren eigenlijk. Alleen doen wat je nodig hebt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
- -

- -

28/01/2009 23:26:00
Quote Anchor link
Quote:
- waarom OOP (Object Oriented Programming)? (waarom PP(Procedural Programming?)
- voor- / nadelen?
- gebruik jij het?

OOP

Zoals Kasper het al zei; je moet OOP niet gebruiken om maar OOP te hebben. Als je een klein inlog systeem gebruik, of een klein nieuwssysteem, is het gebruik van OOP nutteloos. Ga je naar grotere en gecompliceerdere systemen is het hergebruiken van functies e.d. makkelijker. Classes zijn overzichtelijker dan verschillende bestanden vol met functies. Ook het kunnen uitbreiden van classes e.d. is ongelooflijk handig.

Ik gebruik OOP, tenzij ik on-the-fly dingen maak. Dan is het "even snel maken" van een paar functies makkelijker, en sneller, dan het inladen van grote classes e.d.
 
Lasse

Lasse

28/01/2009 23:46:00
Quote Anchor link
@Jelmer: Wat vind jij dat de objecten van het Zend Framework doen, terwijl ze het eigenlijk niet zouden moeten doen? Oke, een hoop dingen zul je misschien niet gebruiken, maar die worden dan ook niet ingeladen, en al die mogelijkheden geven wel hele grote controle over je applicatie. Als je iets wilt veranderen kan dat in ZF ook zonder meer. Dat is ook juist de kracht van OOP. Dingen zoveel mogelijk opbouwen zodat ze overal inzetbaar zijn. Ik zeg niet dat het hele ZF perfect is, maar de doelen die ze nastreven vind ik toch heel aardig.

Voor kleine projecten gebruik ik ook gewoon OOP. Als jij een simpel inlogsysteem moet maken voor een klant, en je doet dat procedureel, dan werkt alles misschien wel, maar als de klant daar vervolgens allerlei dingen aan wil koppelen moet jij of doorgaan met je procedurele systeem of je inlogsysteem toch nog objectgeoriënteerd schrijven.
Bovendien weet ik niet eens zeker of het wel langer duurt om een OO inlogsysteem te schrijven dan dat procedureel te doen. Bij een OO-systeem heb je waarschijnlijk al een heleboel ondersteuningsklasses klaarliggen en hoef je de boel alleen nog in een MVC structuur aan elkaar te breien. En dat is met een framework (zelf gemaakt of niet) helemaal niet zo gek veel werkt.
Als je het procedureel doet, is hergebruiken gewoon veel moeilijker en moet je het hele systeem eigenlijk from scratch gaan schrijven...

Ik gebruik alleen geen OOP als ik ingewikkelde wiskundige 1 op 1 berekeningen moet doen. Dan bedenk ik meestal eerst die logica, gooi dat eventueel in een paar functies, en ga dan later pas nadenken hoe dat op een logische manier in een (set van) klasse(s) kan worden gevat. Anders ben je teveel bezig met het bedenken van de structuur van je applicatie, die je daarna weer helemaal moet omgooien als je bedenkt dat je rekenlogica toch weer helemaal anders moet...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.