[oop] hoe consante terugkrijgen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/04/2014 13:28:04
Quote Anchor link
Hey guys,

In sommige gevallen is het handig om de ISO normering aan te houden. Waarom? Omdat andere programmeurs dat ook doen, en omdat je dan precies weet wat een bepaalde waarde inhoudt.

Er zijn heel veel ISO-lijstjes en één daarvan is bijvoorbeeld een lijstje voor iemands geslacht: http://en.wikipedia.org/wiki/ISO/IEC_5218

Dat lijstje ziet er ongeveer als volgt uit:

0 = unknown
1 = male
2 = female
9 = not_applicable

Nu is dit op zich niet een heel groot lijstje, maar toch heb ik geen zin om die getallen te moeten onthouden. Dus leek het me handig om hier een interface van te maken, als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
interface gender {

    const unknown       = 0;
    const male          = 1;
    const female        = 2;
    const not_appicable = 9;

}

?>

Het idee is nu dat als ik weet dat iemand een man is, dat ik dan dit kan doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$person
= new Person();
$person->setGender(gender::male);
?>

Dit lijkt me namelijk een stuk duidelijker dan dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$person
= new Person();
$person->setGender(1);
?>

Zijn jullie het met deze gedachte eens?

Nu is echter mijn vraag... stel dat ik deze persoon opsla in de database, dan staat er in de database bij "gender" dus een 1. Dat is prima, want dat willen we ook. Echter, stel nu dat ik een tijdje later de gegevens van die persoon op mijn scherm wil tonen, dan staat er dus bijvoorbeeld:

name: Ozzie
gender: 1

Is het nu mogelijk om in plaats van 1 daar dan de naam van de constante, dus "male", te tonen? Dus:

name: Ozzie
gender: male

Weet iemand of, en zo ja hoe, dat kan?

Alvast bedankt voor de reacties.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:13:14
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

30/04/2014 13:36:43
Quote Anchor link
Hier staat beschreven hoe je dat kan doen http://stackoverflow.com/questions/1880148/how-to-get-name-of-the-constant .
Maar kan je dit niet beter in je view regelen?
 
Wouter J

Wouter J

30/04/2014 13:43:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php

class Gender
{
    const UNKNOWN        = 0;
    const MALE           = 1;
    const FEMALE         = 2;
    const NOT_APPLICABLE = 9;

    private $gender;

    public static function __construct($gender)
    {

        if ($gender < 0 || $gender > 9) {
            throw new \InvalidArgumentException('Invalid gender.');
        }


        $this->gender = $gender;
    }


    public function getGender()
    {

        return $this->gender;
    }


    public static function parse($name)
    {

        switch (strtolower($name)) {
            case
'male': $gender = 1; break;
            case
'female': $gender = 2; break;
            case
'not applicable': $gender = 9; break;
            default:
$gender = 0; break;
        }


        return new self($gender);
    }
}


class GenderToTextTransformer
{
    public function transform(Gender $gender)
    {

        switch ($gender->getGender()) {
            case
0: return 'unknown'; break;
            case
1: return 'male'; break;
            case
2: return 'female'; break;
            case
9: return 'not applicable'; break;
        }
    }
}


$genderToText = new GenderToTextTransformer();

$wouter = new Person('Wouter', Gender::parse('male'));
$nienke = new Person('Nienke', Gender::parse('female'));
$robot  = new Person('WuutWuut', Gender::parse('unknown'));

echo 'Wouter is a '.$genderToText->transform($wouter->getGender());
echo 'Nienke is a '.$genderToText->transform($nienke->getGender());
echo 'The gender of WuutWuut is '.$genderToText->transform($robot->getGender());
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/04/2014 13:43:54
Quote Anchor link
Ah ja, thanks... dat werkt inderdaad met de reflection class!

>> Maar kan je dit niet beter in je view regelen?

Hoe bedoel je dit?

Toevoeging op 30/04/2014 13:44:41:

Edit: Wouter, ik had je reactie nog niet gezien... ga nu even lezen. Zo dadelijk reactie.

Toevoeging op 30/04/2014 13:49:09:

Wouter, mooie aanpak... maar nogal complex lijkt mij. Ik denk dat de aanpak (zie link van LedFan) met een reflection class een stuk efficiënter/universeler is?
 
Wouter J

Wouter J

30/04/2014 13:59:45
Quote Anchor link
> Ik denk dat de aanpak (zie link van LedFan) met een reflection class een stuk efficiënter/universeler is?

Efficiëntie gaat het niet om in OO hè :) In mijn voorbeeldje heb ik even wat Domain Driven Development toegepast. Daardoor heb ik een Gender Value Object geintroduceerd. En 1 van de regels van Value Objects is: "Don’t use _toString() for presentation." Dus daar heb ik weer een nieuwe klasse voor geïntroduceerd. Op deze manier kun je het gender op verschillende manieren presenteren. Je zou een PresentGender interface kunnen maken en dan krijg je mooie dingen als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

interface PresentGender
{
    function
present(Gender $gender);
}


class AsText implements PresentGender
{
    public function present(Gender $gender)
    {

        switch ($gender->getGender()) {
            case
0: return 'unknown'; break;
            case
1: return 'male'; break;
            case
2: return 'female'; break;
            case
9: return 'not applicable'; break;
        }
    }
}


class AsUnicodeSymbol implements PresentGender
{
    public function present(Gender $gender)
    {

        switch ($gender->getGender()) {
            case
0: return 'U+26A8'; break;
            case
1: return 'U+2642'; break;
            case
2: return 'U+2640'; break;
            case
9: return 'U+2205'; break;
        }
    }
}


?>


Maar het toepassen van DDD is vaak erg overdreven en DDD experts staan zelden met beide beentjes op de grond. Je kan ook gaan voor een simpele KISS (Keep It Simple Stupid!) of YAGNI (You Aren't Gonna Need It) aanpak.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/04/2014 14:04:33
Quote Anchor link
Wat ik eigenlijk wil voorkomen is dat die unknown, male etc. op verschillende plekken terugkomen. Het lijkt mij handiger als ik dat gewoon kan doen aan de hand van die constanten in de interface. Met die reflection class zou dat moeten lukken. Ik denk dat dat valt onder de noemer van de KISS aanpak :)
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

30/04/2014 15:57:33
Quote Anchor link
@ozzie wat ik bedoelde met die view is iets zoals Wouterj zij.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.