OOP while gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »
Martin Meijer

Martin Meijer

12/05/2007 16:40:00
Quote Anchor link
Ik kan net OOP en zou ik wel eens willen weten hoe ik bijvoorbeeld een ledenlijst in OOP gemaakt zou kunnen worden.

De reden waarom ik dit vraag, is omdat je een ledenlijst (of iets anders) met een WHILE toont (Via achterelkaar scripten), maar ik ben er nog niet echt uit hoe ik dit in een class zou kunnen verwerken.

Dus die class zou dus alle leden moeten laten zien als je de CLASS aanroept.
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 20:01:12
 
Jelmer -

Jelmer -

12/05/2007 17:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php foreach(User::fetchAll() as $user): ?>
<li>
    <h2><?=$user->firstName?> <?=$user->lastName?></h2>
    <span><?=$user->role?></span><a class="editLink" href="<?=$user->createEditLink()?>">[edit]</a>
    <p>
        <?=$user->about;?>
    </p>
</li>
<?php endforeach; ?>

Maar dat zou alleen het 'template' zijn. Waar het voor jouw wss interessant is is binnen User::fetchAll. Die doet je query, while-lus met fetch_assoc() en maakt voor iedere user een instantie van User aan.

Jep, het is inderdaad minder efficiënt dan een gewone while-lus (omdat je immers al die objecten aanmaakt) maar het ziet er wel hartstikke geil uit!
 
Martin Meijer

Martin Meijer

12/05/2007 17:12:00
Quote Anchor link
Klopt inderdaad, ik hoop dat dit ook werkt voor PHP4? Want op de server staat geen PHP5.

Ik ken het nog niet zolang OOP, maar het is gewoon erg leuk om te doen en te zien idd :P.

En ben nu bezig een Formule1 Manager spel te maken in OOP.

Ik lees net in de andere topic ([OOP]Wat is nu......) , dat je het stukje gegeven hebt alleen voor PHP5 werkt helaas.

Zou het anders op te lossen zijn voor PHP4, of zou ik dan echt "tijdelijk" hiervoor terug moeten gaan naar de gewone WHILE?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin Meijer
 
Jelmer -

Jelmer -

12/05/2007 17:42:00
Quote Anchor link
Ik weet zo niet of deze notatie: Class::method() werkt in PHP4. Als alternatief zou je een soort dummy-instantie kunnen maken, en daarvan method() aanroepen, of method() gewoon als functie definiëren. Dat werkt beiden sowieso in PHP4

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
    $instance
= new Class();
    foreach($instance->fetchAll() as $result) {
        echo $result->fullName();
    }
    
    function
fetchAllUsers()
    {

        mysqlenz...
        $result = array();
        while($row = mysql_fetch_assoc($sql...)) {
            $user = new User();
            $user->initializeWithData($row);
            $result[] = $user;
        }

        
        return $user;
    }

    
    foreach(fetchAllUsers() as $user){
?>


In dat stukje dat PHP5 only was geef ik een instantie van een klasse terug en gebruik ik die direct weer. Volgens mij werkt dat niet in PHP4. In PHP5 zou je dit namelijk kunnen doen waneer method() 'return $this' bevat. Wordt ook wel 'chaining' genoemd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $instance
->method()->method()->method()->method()->enz.
?>
 
Martin Meijer

Martin Meijer

12/05/2007 17:51:00
Quote Anchor link
Ok thnx, ik ga hier even mee aan de slag, als ik vragen heb hierover dan zal ik ze hier wel even stellen!

Echt top voor de snelle reactie, kan ik weer even verder.

Moderator edit::
Bumpen:
Twee of meer keer achter elkaar in je eigen topic posten heet bumpen.

Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig deAfbeelding knop om je tekst aan te passen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin Meijer
 
Martin Meijer

Martin Meijer

12/05/2007 18:18:00
Quote Anchor link
Volgens mij klopt het niet helemaal wat je net gegeven hebt, als ik dit overneem zo dan krijg ik een aantal errors en die begint dan over:

Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: User in /home/account009/domains/formule1-manager.eu/public_html/modules/algemeen/transfer/classes/show_coureurs_class.php on line 13

En de: $user->initializeWithData($row) (waar komt de initializeWithData() weg?)

Ik heb het nu aangepast eerst om de Coureurs uit de database te halen, zonder succes, code is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?PHP
/////////////// CLASS OM DIVERSE TE TONEN
class show_divers { // Show diverse uit de database (coureurs, banden, chassis, motor, pitbabe)
    var $soort;
    var
$team;
    var
$coureur;
    
    function
show_coureurs()
    {

        $cl_sql_001    =    mysql_query("SELECT * FROM drivers") or die(mysql_error());
        $result     = array();
        while($row     = mysql_fetch_assoc($cl_sql_001)) {
            $driver    = new driver();
            $driver->initializeWithData($row);
            $result[] = $driver;
        }

        
        return $driver;
    }    

}
/////////////// EINDE CLASS OM DIVERSE TE TONEN
?>
 
Jan geen

Jan geen

12/05/2007 19:43:00
Quote Anchor link
hoe ziet die initializeWithData() er precies uit?
 
Martin Meijer

Martin Meijer

12/05/2007 19:59:00
Quote Anchor link
Dat is hem nu juist. hij heef tmij dit voorbeeldje gegeven zonder die functions erbij :S

Offtopic: Mijn excuses voor het "bumpen", had er nog niet eerder van gehoord. :P Ik zal het in de gaten houden
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin Meijer
 
Jan geen

Jan geen

12/05/2007 23:29:00
Quote Anchor link
Misschien kan ie dan ook nog even de functie erbij zetten, zou wel handig zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan geen
 
Jelmer -

Jelmer -

13/05/2007 10:14:00
Quote Anchor link
Dat zou dan een klasse User zijn, met al zijn eigenschappen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    class User {
        public $id;
        public $firstName;
        public $lastName;
        
        public function initializeWithResult($result)
        {

            /* Op deze manier kan je je eigen tabelnamen aanhouden,
             * en zijn ze niet direct verbonden aan de namen van je
             * properties van je klasse.
             */

            $this->id = $result['user_id'];
            $this->firstName = $result['user_first_name'];
            $this->lastName = $result['user_last_name'];
        }

        
        public function fullName()
        {

            return $this->firstName . ' ' . $this->lastName;
        }
    }

?>
 
Jan geen

Jan geen

13/05/2007 10:28:00
Quote Anchor link
dus dan word je klasse een soort afspiegeling van je database, met als instantievariabelen de kolommen van je database?
 
Jelmer -

Jelmer -

13/05/2007 10:32:00
Quote Anchor link
Jep. En als je het verder uitwerkt, kan je het zelfs zo maken dat je zo goed als geen queries meer hoeft te maken. Dan praat je eigenlijk alleen nog maar met een stel objecten, en dan doen de objecten de afhandeling met de database wel. En dan kom je bij het ActiveRecord pattern.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.