OOP while gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Martin Meijer

Martin Meijer

12/05/2007 16:40:00
Quote Anchor link
Ik kan net OOP en zou ik wel eens willen weten hoe ik bijvoorbeeld een ledenlijst in OOP gemaakt zou kunnen worden.

De reden waarom ik dit vraag, is omdat je een ledenlijst (of iets anders) met een WHILE toont (Via achterelkaar scripten), maar ik ben er nog niet echt uit hoe ik dit in een class zou kunnen verwerken.

Dus die class zou dus alle leden moeten laten zien als je de CLASS aanroept.
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 19:52:59
 
Jelmer -

Jelmer -

12/05/2007 17:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php foreach(User::fetchAll() as $user): ?>
<li>
    <h2><?=$user->firstName?> <?=$user->lastName?></h2>
    <span><?=$user->role?></span><a class="editLink" href="<?=$user->createEditLink()?>">[edit]</a>
    <p>
        <?=$user->about;?>
    </p>
</li>
<?php endforeach; ?>

Maar dat zou alleen het 'template' zijn. Waar het voor jouw wss interessant is is binnen User::fetchAll. Die doet je query, while-lus met fetch_assoc() en maakt voor iedere user een instantie van User aan.

Jep, het is inderdaad minder efficiënt dan een gewone while-lus (omdat je immers al die objecten aanmaakt) maar het ziet er wel hartstikke geil uit!
 
Martin Meijer

Martin Meijer

12/05/2007 17:12:00
Quote Anchor link
Klopt inderdaad, ik hoop dat dit ook werkt voor PHP4? Want op de server staat geen PHP5.

Ik ken het nog niet zolang OOP, maar het is gewoon erg leuk om te doen en te zien idd :P.

En ben nu bezig een Formule1 Manager spel te maken in OOP.

Ik lees net in de andere topic ([OOP]Wat is nu......) , dat je het stukje gegeven hebt alleen voor PHP5 werkt helaas.

Zou het anders op te lossen zijn voor PHP4, of zou ik dan echt "tijdelijk" hiervoor terug moeten gaan naar de gewone WHILE?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin Meijer
 
Jelmer -

Jelmer -

12/05/2007 17:42:00
Quote Anchor link
Ik weet zo niet of deze notatie: Class::method() werkt in PHP4. Als alternatief zou je een soort dummy-instantie kunnen maken, en daarvan method() aanroepen, of method() gewoon als functie definiëren. Dat werkt beiden sowieso in PHP4

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
    $instance
= new Class();
    foreach($instance->fetchAll() as $result) {
        echo $result->fullName();
    }
    
    function
fetchAllUsers()
    {

        mysqlenz...
        $result = array();
        while($row = mysql_fetch_assoc($sql...)) {
            $user = new User();
            $user->initializeWithData($row);
            $result[] = $user;
        }

        
        return $user;
    }

    
    foreach(fetchAllUsers() as $user){
?>


In dat stukje dat PHP5 only was geef ik een instantie van een klasse terug en gebruik ik die direct weer. Volgens mij werkt dat niet in PHP4. In PHP5 zou je dit namelijk kunnen doen waneer method() 'return $this' bevat. Wordt ook wel 'chaining' genoemd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $instance
->method()->method()->method()->method()->enz.
?>
 
Martin Meijer

Martin Meijer

12/05/2007 17:51:00
Quote Anchor link
Ok thnx, ik ga hier even mee aan de slag, als ik vragen heb hierover dan zal ik ze hier wel even stellen!

Echt top voor de snelle reactie, kan ik weer even verder.

Moderator edit::
Bumpen:
Twee of meer keer achter elkaar in je eigen topic posten heet bumpen.

Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig deAfbeelding knop om je tekst aan te passen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin Meijer
 
Martin Meijer

Martin Meijer

12/05/2007 18:18:00
Quote Anchor link
Volgens mij klopt het niet helemaal wat je net gegeven hebt, als ik dit overneem zo dan krijg ik een aantal errors en die begint dan over:

Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: User in /home/account009/domains/formule1-manager.eu/public_html/modules/algemeen/transfer/classes/show_coureurs_class.php on line 13

En de: $user->initializeWithData($row) (waar komt de initializeWithData() weg?)

Ik heb het nu aangepast eerst om de Coureurs uit de database te halen, zonder succes, code is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?PHP
/////////////// CLASS OM DIVERSE TE TONEN
class show_divers { // Show diverse uit de database (coureurs, banden, chassis, motor, pitbabe)
    var $soort;
    var
$team;
    var
$coureur;
    
    function
show_coureurs()
    {

        $cl_sql_001    =    mysql_query("SELECT * FROM drivers") or die(mysql_error());
        $result     = array();
        while($row     = mysql_fetch_assoc($cl_sql_001)) {
            $driver    = new driver();
            $driver->initializeWithData($row);
            $result[] = $driver;
        }

        
        return $driver;
    }    

}
/////////////// EINDE CLASS OM DIVERSE TE TONEN
?>
 
Jan geen

Jan geen

12/05/2007 19:43:00
Quote Anchor link
hoe ziet die initializeWithData() er precies uit?
 
Martin Meijer

Martin Meijer

12/05/2007 19:59:00
Quote Anchor link
Dat is hem nu juist. hij heef tmij dit voorbeeldje gegeven zonder die functions erbij :S

Offtopic: Mijn excuses voor het "bumpen", had er nog niet eerder van gehoord. :P Ik zal het in de gaten houden
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin Meijer
 
Jan geen

Jan geen

12/05/2007 23:29:00
Quote Anchor link
Misschien kan ie dan ook nog even de functie erbij zetten, zou wel handig zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan geen
 
Jelmer -

Jelmer -

13/05/2007 10:14:00
Quote Anchor link
Dat zou dan een klasse User zijn, met al zijn eigenschappen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    class User {
        public $id;
        public $firstName;
        public $lastName;
        
        public function initializeWithResult($result)
        {

            /* Op deze manier kan je je eigen tabelnamen aanhouden,
             * en zijn ze niet direct verbonden aan de namen van je
             * properties van je klasse.
             */

            $this->id = $result['user_id'];
            $this->firstName = $result['user_first_name'];
            $this->lastName = $result['user_last_name'];
        }

        
        public function fullName()
        {

            return $this->firstName . ' ' . $this->lastName;
        }
    }

?>
 
Jan geen

Jan geen

13/05/2007 10:28:00
Quote Anchor link
dus dan word je klasse een soort afspiegeling van je database, met als instantievariabelen de kolommen van je database?
 
Jelmer -

Jelmer -

13/05/2007 10:32:00
Quote Anchor link
Jep. En als je het verder uitwerkt, kan je het zelfs zo maken dat je zo goed als geen queries meer hoeft te maken. Dan praat je eigenlijk alleen nog maar met een stel objecten, en dan doen de objecten de afhandeling met de database wel. En dan kom je bij het ActiveRecord pattern.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.