opdracht telkens uitvoeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »
Carlo  boy

carlo boy

01/04/2009 21:55:00
Quote Anchor link
Als je een databace hebt, je haalt berichten op.

Die berichten hebben verschillende waard ( een bericht, twee berichten enz.)

Als ik ze wil verwijderen moet ik dus de hele grote sql code typen en dan hopen dat ik het goed gok.

Kan je niet gewoon doen dat een sql opdracht automatic alle berichten verwijderd.

het gaat om een chat.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 19:16:13
 
GaMer B

GaMer B

01/04/2009 21:56:00
Quote Anchor link
Hoe ziet je situatie eruit dan? Wat is je database model?
 
Carlo  boy

carlo boy

01/04/2009 22:08:00
Quote Anchor link
Dat is allemaal klaar XD

Maar hoe kan je bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$a
= 5;
$t = " Heey";
?>


Hoe kan je dan $t zovaak weergewen wat in $a staat?

nu moet heey 5 keer op het scherm komen
 
Martijn Versluis

Martijn Versluis

01/04/2009 22:22:00
Quote Anchor link
Om iets te herhalen kun je een for-lus gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

for($i = 0; $i < $a; $i++) {
    echo $t;
}


?>

Er komt nu 5x "Heey" op het scherm te staan. Zie ook http://nl3.php.net/for

Maar wat ik me afvraag: wat voor soort berichten moet worden verwijderd? Of moet gewoon de hele tabel leeg?

Als het op basis voor userID is kun je bijvoorbeeld gebruiken:

DELETE
FROM `berichten`
WHERE `userid` = 25

Alle records waar het userID 25 is, worden dan verwijderd.

Als gewoon de hele tabel leeg moet, kun je gebruiken:

TRUNCATE TABLE `berichten`

Als je meer info wil, graag je database model, en uitleg over wat je precies wil...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Versluis
 
Rene Sn

Rene Sn

01/04/2009 22:24:00
Quote Anchor link
Hoi Carlo,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$a
=5;
$t=" Heey";
echo str_repeat($t, $a);
?>


it's simple ;-)
grts, René
 
Carlo  boy

carlo boy

02/04/2009 08:07:00
Quote Anchor link
bedankt, ik heb nu geen beschikking over m'n databace.
Maar er is een tabel waar alle berichten in staan van de chat.

En die worden elke keer weergeven dus er staan berichten in van een maand terug.
dat word m'n databace ook heel groot.

Maar hoe kan je verkomen dat de kolom (waar de berichten staan)

elke keer word verwijderd?
dat hij maar een keer per dag word verwijderd
(ik wil het script op de index zetten zodat ik ook op vakantie kan.)
 
Johan

johan

02/04/2009 08:13:00
Quote Anchor link
Als ik het goed begrijp wil je een Tb leeg makken.
mysql_query("TRUNCATE TABLE Tb_naam ")or die(mysql_error());
 
Carlo  boy

carlo boy

02/04/2009 19:18:00
Quote Anchor link
johan schreef op 02.04.2009 08:13:
Als ik het goed begrijp wil je een Tb leeg makken.
mysql_query("TRUNCATE TABLE Tb_naam ")or die(mysql_error());


Bedankt.
Maar hoe zorg je dat de tabel maar een keer per dag word opgeschoond.

Dan kan ik dat op de index pagina zetten
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door carlo boy
 
Eddy E

Eddy E

02/04/2009 19:48:00
Quote Anchor link
Waarom wil je de tabel opschonen? In 99,9% van de gevallen is dat echt niet nodig.
En probeer een TRUNCATE te voorkomen, maar gebruik gewoon DELETE FROM tabel, om de id's niet in de war te laten komen.

En dagelijks je tabel leegmaken kan simpel met een cronjob.
Maar nogmaals: waarschijnlijk is dat echt niet nodig.
 
Carlo  boy

carlo boy

02/04/2009 21:42:00
Quote Anchor link
Ja het klinkt gek, maar de chat toont dan berichten van de vorigge dag, en als het druk word, dan kan de chat heel sloom worden.

Dus daarom wil ik graag een tabel iedere dag automatisch opschonen
 
Michael -

Michael -

02/04/2009 21:52:00
Quote Anchor link
Dan moet je het script aanpassen dat ie alleen de berichten van niet ouder dan 6 uur toont ofzo. Database elke dag leegmaken is niet nodig en ook niet handig. Zit ik net te chatten in jou chatbox, is ineens mn scherm leeg omdat jou scriptje ineens alles opruimt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query("SELECT tabel FROM chatbox WHERE datum > DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 6 HOUR)");
?>

Nou selecteert die alle berichten die niet ouder zijn dan 6uur. Dit kan je gewoon bovenaan je chatbox scriptje zetten dan.

Wil je je database toch graag leger houden (wat niet echt nodig is maar toch) kan je ook DELETE gebruiken. Nou verwijdert die alle berichten die ouder zijn dan 6uur.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query("DELETE FROM chatbox WHERE datum < DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 6 HOUR)");
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michael -
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 22:30:00
Quote Anchor link
Wat doet DATE_SUB() in die query? Volkomen overbodig, vooral omdat je deze zo door de eeuwenoude - (minus) kunt vervangen...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
SELECT
  kolomnaam
FROM
  chatbox
WHERE
  datum > NOW() - INTERVAL 6 HOUR
[/code]
Waarom moeilijk doen wanneer het makkelijk kan?
 
Carlo  boy

carlo boy

03/04/2009 17:48:00
Quote Anchor link
Bedankts jongen, dit had ik nodig
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door carlo boy
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.