Open graph: 2e Facebook image lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »
Richard Peelen

Richard Peelen

29/12/2017 19:07:00
Quote Anchor link
Beste PHP-ers,

Op Internet-forums al heel wat gezocht naar een oplossing voor onderstaand probleem, maar niets gevonden wat mij verder helpt. Wie helpt mij uit de brand ?

Sinds enige tijd gebruik ik Open Graph coding, zodat mensen de beginpagina van mijn website in (o.a.) Facebook kunnen delen.

Wat mij echter niet lukt is het delen van nog een tweede pagina van mijn site. Wanneer bij de tweede pagina op de share-button voor Facebook wordt geklikt, verschijnt het image, titel en naam van mijn beginpagina (en dus niet datgene wat in de open graph coding van de tweede pagina staat). Als vervolgens in Facebook op deze verkeerde image/foto wordt geklikt wordt wel doorgelinkt naar de goede (tweede) pagina.

Als ik met de 'Sharing Debugger' van Facebook deze tweede pagina 'scrape', krijg ik als foutmelding "The 'og:image' property should be explicitly provided, even if a value can be inferred from other tags". De 'og:image' bestaat echter wel ! Hoewel het volgens mij niet aan de open graph coding die ik gebruikt heb ligt, zet ik deze er voor de volledigheid toch bij. De coding voor de (wel werkende) beginpagina is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
<link rel="canonical" href="http://menselijkeeconomie.nl/index.php" />
<
meta property="og:url"                content="http://menselijkeeconomie.nl/index.php" />
<
meta property="og:type"               content="article" />
<
meta property="og:title"              content="Menselijke Economie" />
<
meta property="og:description"        content="De sameleving is te ver is doorgeschoten in de jacht op geld, bezit en macht. Een kijkje achter de schermen. Én hoe kan het anders. " />
<
meta property="og:image"              content="http://menselijkeeconomie.nl/afbeeldingen/facebook-image.jpg" />
?>


De coding voor de (niet werkende) tweede pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
<link rel="canonical" href="http://menselijkeeconomie.nl/playIntroMedia.php" />
<
meta property="og:url"                content="http://menselijkeeconomie.nl/playIntroMedia.php" />
<
meta property="og:type"               content="article" />
<
meta property="og:title"              content="Een introductie" />
<
meta property="og:description"        content="Deze video toont een onthutsend beeld " />
<
meta property="og:image"              content="http://menselijkeeconomie.nl/afbeeldingen/second-image.jpg" />
?>


Met vriendelijke groeten,
Richard.
Gewijzigd op 29/12/2017 20:08:13 door Richard Peelen
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:10:04
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/12/2017 20:48:52
Quote Anchor link
Als ik de url van je tweede image in de browser opvraag, wordt er niets gevonden. Bij de eerste wél.
 
Richard Peelen

Richard Peelen

29/12/2017 21:08:28
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie.
Je hebt gelijk, maar dat is helaas niet de oplossing van het probleem. Ik had precies die image-naam 'voor de duidelijkheid' in mijn vraagstelling verandert naar een wat begrijpelijker naam. In werkelijkheid stond er:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
<meta property="og:image"              content="http://menselijkeeconomie.nl/afbeeldingen/mediaBetrouwbaar2.jpg" />
?>


Achteraf bezien had ik beter deze werkelijke naam kunnen laten staan. Mijn 'verduidelijking' heeft juist gezorgd voor extra verwarring. Sorry.
Gewijzigd op 29/12/2017 21:23:02 door Richard Peelen
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/12/2017 21:22:45
Quote Anchor link
Ergens in de og specificatie staat volgens mij dat je image minimale dimensies moet hebben. Ik meen (uit mijn hoofd, niet gecheckt) dat het 200x200 moet zijn.
 
Richard Peelen

Richard Peelen

29/12/2017 21:30:20
Quote Anchor link
Ook als ik op die plek de image-naam van de eeste pagina zet (facebook-image.jpg), die daar dus wel werkt, krijg ik bij de tweede pagina dezelfde foutmelding. Toch ga ik voor alle zekerheid de afmetingen checken en het eventueel nog met een grotere image proberen. Ik laat nog weten wat hiervan de uitkomst is.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/12/2017 21:35:39
Quote Anchor link
Check ook nog even de encoding van je pagina's. Misschien mag die É in je eerste description niet en moet je hem door &Euml; vervangen?

Toevoeging op 29/12/2017 21:36:17:

Jan Koehoorn op 29/12/2017 21:35:39:
Check ook nog even de encoding van je pagina's. Misschien mag die É in je eerste description niet en moet je hem door &Egrave; vervangen?
 
Richard Peelen

Richard Peelen

29/12/2017 21:51:16
Quote Anchor link
Bij mediaBetrouwbaar2.jpg was de hoogte inderdaad minder als 200px. Nu heb ik deze vervangen door een mediaBetrouwbaar3.jpg van 1000x700 px. Het resultaat van de getoonde image in facebook en het resultaat van de 'Sharing Debugger' blijft onveranderd. Het probleem zit hem overigens niet alleen in de image, maar ook title en description blijven onveranderd (zoals bij de eerste pagina is gespecificeerd). Alleen de url is OK en linkt naar de tweede pagina.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/12/2017 22:00:12
Quote Anchor link
Okee, dan zou ik er even een dagje overheen laten gaan. Dit soort diensten heeft ook vaak een caching van een flink aantal uren.
 
Richard Peelen

Richard Peelen

29/12/2017 22:04:30
Quote Anchor link
Er is verandering in de respons van 'Sharing Debugger' nu ik de É heb vervangen door een E !
Ik krijg nu geen melding meer dat de image niet bestaat, maar ... hij vindt en toont nu de image (en de title en description) van de eerste pagina.

Ook als ik op de share button van de tweede pagina klik, geeft hij de image, title en description van de eerste pagina.

Toevoeging op 29/12/2017 22:14:31:

Beste Jan,

Bedankt tot zover ! Ik zal morgen weer eens kijken.
Hartelijke groet,
Richard.


Toevoeging op 30/12/2017 17:56:09:

Succes ! Naast de te kleine afmetingen van de image/foto, was er nog een tweede probleem: Sinds augustus 2017 heeft Facebook de mogelijkheid om een reeds geplaatste link op een pagina aan te passen qua tekst en afbeelding verwijderd. Zie hier de info hierover.

Ik had in eerste instantie, bij de tweede pagina de Open Graph statements uit de eerste pagina gekopieerd en gebruikt. Daarna liet Facebook niet meer toe die initiële instelling te veranderen. Toen ik diezelfde pagina met een nieuwe naam on-line zette, verschenen plotseling wel de nieuwe image en tekst wanneer ik op de share-button klikte.


Bedankt Jan Koehoorn en bedankt PHP-hulp !
Gewijzigd op 29/12/2017 22:07:42 door Richard Peelen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.