OpenOffice bestand uitlezen (.xml)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »
Max -

Max -

12/12/2012 09:26:25
Quote Anchor link
PHP'ers,

Bij mijn stage word een hoop gedaan met OpenOffice bestanden (.ods). Ik ben momenteel bezig met een projectje om deze ods bestanden te kunnen uitlezen. Het is me gelukt om de ods bestanden op te slaan als CSV, en deze vervolgens uit te lezen. Helaas kan je CSV niet gebruiken als je OpenOffice bestand met meerdere tab-bladen werkt.

Om deze reden ben ik wat research gaan doen, en toen kwam ik erachter dat je het .ods bestand kunt "unzippen", waarna je een aantal .xml bestanden krijgt. Voor zover ik weet kan je .xml uitlezen met PHP.

Mijn vraag is nu:

Is dit lastig? Heeft 1 van jullie hier ervaring mee? Zal ik dit met mijn huidige (vrij weinig) php kennis kunnen doen, of is het verstandig om hiervoor OOP te leren?

Ik ben wat tutorials gaan zoeken op het internet, maar ik kon hier niet echt iets nuttigs over vinden.

Alvast bedankt :)

EDIT:

Voor de geintresseerden,

Ik heb een handige link gevonden die hierop aansluit:

https://github.com/PHPOffice/PHPExcel
Gewijzigd op 12/12/2012 14:00:33 door Max -
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 21:03:04
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 09:35:29
Quote Anchor link
Sorry maar dan moet je Google toch eens beter gebruiken.

Dit is een open source project voor php-ods

Gevonden met 'open .ods with php' als Google zoekopdracht.
Gewijzigd op 12/12/2012 09:36:05 door Chris PHP
 
Max -

Max -

12/12/2012 09:38:50
Quote Anchor link
Die had ik ook al gevonden, het lastige is dat die code niet echt duidelijk word uitgelegd met bijvoorbeeld comments.
Gewijzigd op 12/12/2012 09:41:23 door Max -
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 09:59:27
Quote Anchor link
Max - op 12/12/2012 09:38:50:
Die had ik ook al gevonden, het lastige is dat die code niet echt duidelijk word uitgelegd met bijvoorbeeld comments.


Example.php deze wordt in de .zip meegeleverd. Lijkt me vrij duidelijk toch?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
/*

ods-php a library to read and write ods files from php.

This library has been forked from eyeOS project and licended under the LGPL3
terms available at: http://www.gnu.org/licenses/lgpl-3.0.txt (relicenced
with permission of the copyright holders)

Copyright: Juan Lao Tebar ([email protected]) and Jose Carlos Norte ([email protected]) - 2008

https://sourceforge.net/projects/ods-php/

*/



include("ods.php"); //include the class and wrappers
$object = newOds(); //create a new ods file
$object->addCell(0,0,0,1,'float'); //add a cell to sheet 0, row 0, cell 0, with value 1 and type float
$object->addCell(0,0,1,2,'float'); //add a cell to sheet 0, row 0, cell 1, with value 1 and type float
$object->addCell(0,1,0,1,'float'); //add a cell to sheet 0, row 1, cell 0, with value 1 and type float
$object->addCell(0,1,1,2,'float'); //add a cell to sheet 0, row 1, cell 1, with value 1 and type float
saveOds($object,'/tmp/new.ods'); //save the object to a ods file

$object=parseOds('/tmp/new.ods'); //load the ods file
$object->editCell(0,0,0,25); //change the value for the cell in sheet 0, row 0, cell 0, to 25
saveOds($object,'/tmp/new2.ods'); //save with other name


?>
 
Max -

Max -

12/12/2012 10:39:41
Quote Anchor link
Example.php is inderdaad goed uitgelegd, maar ik moet weten hoe het ods.php werkt. Ik moet namelijk straks het ods file omzetten in xml, het juiste xml bestand pakken, deze uitlezen en vervolgens alleen een aantal van deze gegevens in een database zetten.

Om deze reden moet ik dus weten hoe je een paar elementen kan vinden in het xml bestand, en alleen met deze elementen iets doen. Nu ga ik hier niet vragen hoe dat moet, ik heb nog een aantal maanden om dat uit te zoeken.

Mijn vraag is meer of het verstandig is om hiervoor iets van OOP af te weten, of dat dit al mogelijk is met wat research werk. Daarom vroeg ik ook of er hier leden zijn die er al eerder mee gewerkt hebben.

Bedankt voor je vlotte reacties trouwens ;)
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 10:47:07
Quote Anchor link
@Max,

OOP is voor dit soort dingen altijd makkelijk, vandaar dat ook die ods-php in OOP geschreven is. Het is makkelijk te 'herbruiken' een toekomstige projecten enzo.

Ik heb zelf nog nooit een ods -> xml verwerking gemaakt, wel heb ik met Excel/CVS gewerkt. Wat je kunt doen is de verschillende tabbladen uit je ods een eigen xml bestand van maken.

In de $object->addCell is de eerste interger de sheet, dus vanuit daar kun je alles uit sheet 0 (de eerste sheet) uitlezen en in een xml document zetten. Zo ga je ook verder voor alle andere sheets. Voor php-xml zijn genoeg tutorials te vinden.

Graag gedaan :-)
Gewijzigd op 12/12/2012 10:47:28 door Chris PHP
 
Max -

Max -

12/12/2012 13:17:42
Quote Anchor link
@Chris NVT
Quote:
In de $object->addCell is de eerste interger de sheet, dus vanuit daar kun je alles uit sheet 0 (de eerste sheet) uitlezen en in een xml document zetten. Zo ga je ook verder voor alle andere sheets. Voor php-xml zijn genoeg tutorials te vinden.


Hier heb ik wat aan, hartelijk bedankt! Tijd om nog wat meer research uit te voeren dus :)
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 13:21:08
Quote Anchor link
Graag gedaan, succes!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.