OpenOffice bestand uitlezen (.xml)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »
Max -

Max -

12/12/2012 09:26:25
Quote Anchor link
PHP'ers,

Bij mijn stage word een hoop gedaan met OpenOffice bestanden (.ods). Ik ben momenteel bezig met een projectje om deze ods bestanden te kunnen uitlezen. Het is me gelukt om de ods bestanden op te slaan als CSV, en deze vervolgens uit te lezen. Helaas kan je CSV niet gebruiken als je OpenOffice bestand met meerdere tab-bladen werkt.

Om deze reden ben ik wat research gaan doen, en toen kwam ik erachter dat je het .ods bestand kunt "unzippen", waarna je een aantal .xml bestanden krijgt. Voor zover ik weet kan je .xml uitlezen met PHP.

Mijn vraag is nu:

Is dit lastig? Heeft 1 van jullie hier ervaring mee? Zal ik dit met mijn huidige (vrij weinig) php kennis kunnen doen, of is het verstandig om hiervoor OOP te leren?

Ik ben wat tutorials gaan zoeken op het internet, maar ik kon hier niet echt iets nuttigs over vinden.

Alvast bedankt :)

EDIT:

Voor de geintresseerden,

Ik heb een handige link gevonden die hierop aansluit:

https://github.com/PHPOffice/PHPExcel
Gewijzigd op 12/12/2012 14:00:33 door Max -
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 22:30:53
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 09:35:29
Quote Anchor link
Sorry maar dan moet je Google toch eens beter gebruiken.

Dit is een open source project voor php-ods

Gevonden met 'open .ods with php' als Google zoekopdracht.
Gewijzigd op 12/12/2012 09:36:05 door Chris PHP
 
Max -

Max -

12/12/2012 09:38:50
Quote Anchor link
Die had ik ook al gevonden, het lastige is dat die code niet echt duidelijk word uitgelegd met bijvoorbeeld comments.
Gewijzigd op 12/12/2012 09:41:23 door Max -
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 09:59:27
Quote Anchor link
Max - op 12/12/2012 09:38:50:
Die had ik ook al gevonden, het lastige is dat die code niet echt duidelijk word uitgelegd met bijvoorbeeld comments.


Example.php deze wordt in de .zip meegeleverd. Lijkt me vrij duidelijk toch?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
/*

ods-php a library to read and write ods files from php.

This library has been forked from eyeOS project and licended under the LGPL3
terms available at: http://www.gnu.org/licenses/lgpl-3.0.txt (relicenced
with permission of the copyright holders)

Copyright: Juan Lao Tebar ([email protected]) and Jose Carlos Norte ([email protected]) - 2008

https://sourceforge.net/projects/ods-php/

*/



include("ods.php"); //include the class and wrappers
$object = newOds(); //create a new ods file
$object->addCell(0,0,0,1,'float'); //add a cell to sheet 0, row 0, cell 0, with value 1 and type float
$object->addCell(0,0,1,2,'float'); //add a cell to sheet 0, row 0, cell 1, with value 1 and type float
$object->addCell(0,1,0,1,'float'); //add a cell to sheet 0, row 1, cell 0, with value 1 and type float
$object->addCell(0,1,1,2,'float'); //add a cell to sheet 0, row 1, cell 1, with value 1 and type float
saveOds($object,'/tmp/new.ods'); //save the object to a ods file

$object=parseOds('/tmp/new.ods'); //load the ods file
$object->editCell(0,0,0,25); //change the value for the cell in sheet 0, row 0, cell 0, to 25
saveOds($object,'/tmp/new2.ods'); //save with other name


?>
 
Max -

Max -

12/12/2012 10:39:41
Quote Anchor link
Example.php is inderdaad goed uitgelegd, maar ik moet weten hoe het ods.php werkt. Ik moet namelijk straks het ods file omzetten in xml, het juiste xml bestand pakken, deze uitlezen en vervolgens alleen een aantal van deze gegevens in een database zetten.

Om deze reden moet ik dus weten hoe je een paar elementen kan vinden in het xml bestand, en alleen met deze elementen iets doen. Nu ga ik hier niet vragen hoe dat moet, ik heb nog een aantal maanden om dat uit te zoeken.

Mijn vraag is meer of het verstandig is om hiervoor iets van OOP af te weten, of dat dit al mogelijk is met wat research werk. Daarom vroeg ik ook of er hier leden zijn die er al eerder mee gewerkt hebben.

Bedankt voor je vlotte reacties trouwens ;)
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 10:47:07
Quote Anchor link
@Max,

OOP is voor dit soort dingen altijd makkelijk, vandaar dat ook die ods-php in OOP geschreven is. Het is makkelijk te 'herbruiken' een toekomstige projecten enzo.

Ik heb zelf nog nooit een ods -> xml verwerking gemaakt, wel heb ik met Excel/CVS gewerkt. Wat je kunt doen is de verschillende tabbladen uit je ods een eigen xml bestand van maken.

In de $object->addCell is de eerste interger de sheet, dus vanuit daar kun je alles uit sheet 0 (de eerste sheet) uitlezen en in een xml document zetten. Zo ga je ook verder voor alle andere sheets. Voor php-xml zijn genoeg tutorials te vinden.

Graag gedaan :-)
Gewijzigd op 12/12/2012 10:47:28 door Chris PHP
 
Max -

Max -

12/12/2012 13:17:42
Quote Anchor link
@Chris NVT
Quote:
In de $object->addCell is de eerste interger de sheet, dus vanuit daar kun je alles uit sheet 0 (de eerste sheet) uitlezen en in een xml document zetten. Zo ga je ook verder voor alle andere sheets. Voor php-xml zijn genoeg tutorials te vinden.


Hier heb ik wat aan, hartelijk bedankt! Tijd om nog wat meer research uit te voeren dus :)
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 13:21:08
Quote Anchor link
Graag gedaan, succes!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.