[opgelost] seizoen achtergrond

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sven video

sven video

31/10/2011 21:30:58
Quote Anchor link
hallo
ik ben voor mijn website opzoek naar een scriptje waar bij de achtergrond verandert met de seizoenen mee.
bijvoorbeeld:
het is zomer en dan zie je een zon of zo iets staan op de achtergrond.

met vriendelijke groet
svenvideo
Gewijzigd op 01/11/2011 18:59:46 door Sven video
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 12:38:18
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2011 21:34:42
Quote Anchor link
Wordt 't niet eens tijd om eens PHP te leren?

ik zou zeggen, gebruik een else-if en kijk naar de date(), naar de dagen, en de maanden.
 
Sven video

sven video

31/10/2011 21:42:28
Quote Anchor link
dit heb ik nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$da
= date("d-m");
if($da <= "21-3")
{

    $te = "herfst";
}

else if($da <= "21-6")
{

    $te = "winter";
}

else if($da <= "21-9")
{

    $te = "lente";
}

else if($da <= "21-12")
{

    $te = "zomer";
}

else
{
    $te = "geen";  
}

echo " het huidige seizoen is: ".$te;
?>


en dan krijg ik steeds te zien het huidige seizoen is: geen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2011 21:50:21
Quote Anchor link
21-6. Dit is geen integer he ;-)
Je moet zowel de dagen als de maanden los behandelen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
elseif( ($dag <= "21") && ($maand <= "6") ) {
// herfst
}
Gewijzigd op 31/10/2011 21:50:33 door - Ariën -
 
Sven video

sven video

31/10/2011 21:58:39
Quote Anchor link
er staat nog steeds het zelfde
ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$dag
= date("d");
$maand = date("m");
if( ($dag <= "21") && ($maand <= "3") ) {
    $te = "herfst";
}

else if( ($dag <= "21") && ($maand <= "6") ) {
    $te = "winter";
}

else if( ($dag <= "21") && ($maand <= "9") ) {
    $te = "lente";
}

else if( ($dag <= "21") && ($maand <= "12") ) {
    $te = "zomer";
}

else
{
    $te = "geen";  
}

echo " het huidige seizoen is:".$te;
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2011 22:04:35
Quote Anchor link
Quote:
m Numeric representation of a month, with leading zeros 01 through 12

Dus 3,6,9 zullen niet werken.
 
Sven video

sven video

31/10/2011 22:06:59
Quote Anchor link
nog steeds geen verschil
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$dag
= date("m");
$maand = date("d");
if( ($dag <= "21") && ($maand <= "03") ) {
    $te = "herfst";
}

else if( ($dag <= "21") && ($maand <= "06") ) {
    $te = "winter";
}

else if( ($dag <= "21") && ($maand <= "09") ) {
    $te = "lente";
}

else if( ($dag <= "21") && ($maand <= "12") ) {
    $te = "zomer";
}

else
{
    $te = "geen";  
}

echo " het huidige seizoen is:".$te;
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2011 22:08:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$dag = date("m");
$maand = date("d");

Kijk eens goed ;-)
En ook eens naar dit.
Gewijzigd op 31/10/2011 22:09:19 door - Ariën -
 
Sven video

sven video

31/10/2011 22:21:54
Quote Anchor link
$dag = date("d");
$maand = date("m");

Toevoeging op 31/10/2011 22:22:42:

ik weet niet wat dat stomme ding heeft.
kijk maar:
http://svenvideonl.xtreemhost.com/seizoen4.php
en dit script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$dag
= date("d");
$maand = date("m");
if( ($dag <= "21") && ($maand <= "03") ) {
    $te = "herfst";
}

else if( ($dag <= "21") && ($maand <= "06") ) {
    $te = "winter";
}

else if( ($dag <= "21") && ($maand <= "09") ) {
    $te = "lente";
}

else if( ($dag <= "21") && ($maand <= "12") ) {
    $te = "zomer";
}

else
{
    $te = "geen";  
}

echo " het huidige seizoen is:".$te;
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2011 22:27:17
Quote Anchor link
else if aan elkaar?
 
Sven video

sven video

31/10/2011 22:32:18
Quote Anchor link
nee
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2011 22:58:44
Quote Anchor link
Hij kan volgens mij inderdaad nooit hoger worden dan 21, en vandaag is het de 31e.
PHP weet natuurlijk niet dat de dag 30 lager is dan 12.
De hele opbouw zou anders moeten. Na even een kleine google-tocht

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?PHP
function seizoen() {
   $limits=array('/12/21'=>'Winter','/09/21'=>'Herfst','/06/21'=>'Summer','/03/21'=>'Lente','/12/31'=>'Winter');
   foreach($limits AS $key => $value) {
       $limit=date("Y").$key;
       if(strtotime("now")>strtotime($limit)) {
           return $value;
       }
   }
}

 
echo seizoen();
 
?>

Ben zelf benieuwd hoe die if-else beter had gekund... dus koekje voor degene die dit aandurft, :-D

Nog een mooie.
Gewijzigd op 01/11/2011 10:05:18 door - Ariën -
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

31/10/2011 23:02:04
Quote Anchor link
Ik gok op een intval() om de date heen. En de else moet Winter zijn.
Gewijzigd op 31/10/2011 23:02:50 door Jacco Brandt
 
- SanThe -

- SanThe -

01/11/2011 04:34:44
Quote Anchor link
Is het niet slim om eerst eens te kijken wanneer het winter, herfst, zomer en lente is, want je zit er overal naast. En als je maanden en dagen wilt vergelijken dan doe je dat in een mmdd format en nooit in een ddmm format.
 
Sven video

sven video

01/11/2011 09:21:08
Quote Anchor link
laat maar bedankt!
volgens mij ligt het aan mijn server.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/11/2011 10:04:38
Quote Anchor link
Dan moet je wel een hele vreemde PHP-versie hebben, want bovenstaande code werkt hier wel.

Ik geloof er dus niks van dat het aan je server ligt ;-)
Gewijzigd op 01/11/2011 10:06:17 door - Ariën -
 
Sven video

sven video

01/11/2011 17:10:28
Quote Anchor link
ik heb php versie: 5.2.13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/11/2011 17:16:03
Quote Anchor link
Bovenstaande nieuwe script zou moeten werken.
Gewijzigd op 01/11/2011 17:16:17 door - Ariën -
 
Sven video

sven video

01/11/2011 18:44:53
Quote Anchor link
ja het werkt!
dit script:!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?PHP
function seizoen() {
   $limits=array('/12/21'=>'Winter','/09/21'=>'Herfst','/06/21'=>'Summer','/03/21'=>'Lente','/12/31'=>'Winter');
   foreach($limits AS $key => $value) {
       $limit=date("Y").$key;
       if(strtotime("now")>strtotime($limit)) {
           return $value;
       }
   }
}

 
echo seizoen();
 
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

01/11/2011 18:55:37
Quote Anchor link
Waarom zomer in het engels en de rest niet?
 
Sven video

sven video

01/11/2011 18:58:22
Quote Anchor link
weet het niet zo stond het er:P

Toevoeging op 01/11/2011 18:59:15:

heb het nu verwerkt naar plaatjes kijk maar:
http://svenvideonl.xtreemhost.com

en met plaatjes is het script zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?PHP
function seizoen() {
   $limits=array('/12/21'=>'<img src="inc/plaatje/winter.jpg"  border="0" class="bg" />','/09/21'=>'<img src="inc/plaatje/herfst.jpg"  border="0" class="bg" />','/06/21'=>'<img src="inc/plaatje/zoemr.jpg"  border="0" class="bg" />','/03/21'=>'<img src="inc/plaatje/lente.jpg"  border="0" class="bg" />','/12/31'=>'Winter');
   foreach($limits AS $key => $value) {
       $limit=date("Y").$key;
       if(strtotime("now")>strtotime($limit)) {
           return $value;
       }
   }
}

 
echo seizoen();
 
?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.