[Opgelost]/[jquery/ajax]Snelle instelling menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »
Martijn L

Martijn L

02/07/2013 23:25:05
Quote Anchor link
Ik ben bezig een balk aan de onderkant te maken met opties.
Hier kan een gebruiker dan de balk zelf samenstellen d.m.v. het menu.

Het probleem waar ik nu mee zit is, dat dit enkel eenmalig uitgevoerd kan worden.
Dus bijvoorbeeld je hebt een optie aan staan, dan kan deze alleen maar uit en andersom.

Afbeelding

Het menu is nog niet werkend dus de opties die aan- en uitstaan kloppen niet met de balk eronder.

javascript.php heeft nog geen functie, dus toevoegen heeft weinig zin. Het zet bij iedere optie een ander woordje in de balk om te testen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
$(document).ready(function() {
    // Hang een event listener voor het klik event aan de class .ajaxableVar
    $('.put_on').click(function(){
        //this.setAttribute("class", "put_off");
        $.ajax({
            // In dit geval wil ik een post maar het kan ook met bijv. GET variabelen
            type: "POST",
            // De data die we willen posten als variabel ajaxableVar is de inhoud van
            // this (in dit geval dus de inhoud van het element waarop we geklikt hebben)
            data: ({optie : $(this).val()}),
            // Het url waarnaar de AJAX request gaat
            url: 'js/javascript.php',
            success: function(data) {
                // We plaatsen het resultaat van de call als content van de div
                // #ajaxResult
                $('#Check').html(data);
            }
        });
        $(this).css({"background-image":"url(images/icon_unchecked.png)"});
    });
    $('.put_off').click(function(){
        //this.setAttribute("class", "put_on");
        $.ajax({
            // In dit geval wil ik een post maar het kan ook met bijv. GET variabelen
            type: "POST",
            // De data die we willen posten als variabel ajaxableVar is de inhoud van
            // this (in dit geval dus de inhoud van het element waarop we geklikt hebben)
            data: ({optie : $(this).val()}),
            // Het url waarnaar de AJAX request gaat
            url: 'js/javascript.php',
            success: function(data) {
                // We plaatsen het resultaat van de call als content van de div
                // #ajaxResult
                $('#Check').html(data);
            }
        });
        $(this).css({"background-image":"url(images/icon_checked.png)"});
    });
});

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<div id="settings" style="display: block;">
   <ul>
      <li>
         &nbsp;&nbsp;Instellingen
      </li>
      <li>
         <input id="1" class="put_on" style="background: url(images/icon_checked.png) right no-repeat;" type="button" name="Users" value="Users" />
      </li>
      <li>
         <input id="2" class="put_off" style="background: url(images/icon_unchecked.png) right no-repeat;" type="button" name="Website link" value="Website link" />
      </li>
      <li>
         <input id="3" class="put_on" style="background: url(images/icon_checked.png) right no-repeat;" type="button" name="Status" value="Status" />
      </li>
   </ul>
</div>


EDIT:
Code tags toegevoegd
Gewijzigd op 03/07/2013 11:00:00 door Martijn L
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 00:16:05
 
Wouter J

Wouter J

02/07/2013 23:53:04
Quote Anchor link
En wat is je vraag? In het geval van "hoe kan ik het limiteren tot 1x?" is het antwoord gebruik jQuery.one
 
Martijn L

Martijn L

03/07/2013 00:00:16
Quote Anchor link
Nee het kan nu maar 1 keer.

Dus als hij bijvoorbeeld de optie "Users" uitstaat en ik klik erop dan gaat die aan. Dan komt er dus een vinkje. Klik ik nog een keer op de optie "Users" dan gaat het vinkje niet weg. Dus je kan hem maar eenmalig aanpassen per keer dat je de pagina herlaad, terwijl ik dit graag onbeperkt wil hebben.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

03/07/2013 08:34:35
Quote Anchor link
Dat komt omdat je de functie aanzetten aan het element hangt. Ik geef in dit soort situaties het element altijd een dubbele class en een data attribuut waarin ik de status bij hou (<input class="checkable put_off" data-aan_uit="0" />)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
$(document).ready(function() {
    $('.checkable').click(function(){
        var el = $(this);
        if(parseInt(el.data('aan_uit')) == 0) {
            el.removeClass('put_off');
            el.addClass('put_on');
            el.data('aan_uit', 1);
        }
        else {
            el.removeClass('put_on');
            el.addClass('put_off');
            el.data('aan_uit', 0);
        }
        $.ajax({
               type: 'POST',
               url: 'js/javascript.php',
               data: {
                   optie: el.attr('name'),
                   waarde: el.data('aan_uit')
               },
               success: function(data) {
                   $('#check').html(data)
               }
        });
    });
});
 
Erwin H

Erwin H

03/07/2013 08:55:08
Quote Anchor link
Of niet met de click() functie werken, maar met de on() functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$('body').on('click', '.put_on', function(){

});
$('body').on('click', '.put_off', function(){

});
 
Martijn L

Martijn L

03/07/2013 10:59:39
Quote Anchor link
Ger van Steenderen je oplossing werkt. Bedankt. Erwin H bedankt voor de hulp. Heb jou oplossing niet werkend gekregen.
 
Erwin H

Erwin H

03/07/2013 11:19:49
Quote Anchor link
Daar zou ik dan alsnog wel naar kijken als ik jou was. Het grote voordeel van on() boven click() (en andere event handlers) is dat on() altijd werkt, ook op dynamisch gegenereerde elementen, terwijl click alleen werkt op de elementen die bij het laden van de pagina aanwezig zijn. Of eigenlijk beter gezegd, die aanwezig zijn op het moment dat je de event handler functie bindt. Daarnaast is on() ook nog eens sneller dan click().
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

03/07/2013 11:45:41
Quote Anchor link
Volgens de jquery handleiding is .click een verkorte versie van .on('click') of .trigger('click').
Het is inderdaad beter om .on te gebruiken, maar het effect zal in dit geval hetzelfde blijven, bij het inladen van het document krijgen de elementen met de class put_off de functie om de checkbox 'aan te zetten' (en omgekeerd).
JQuery documentatie:
Event handlers are bound only to the currently selected elements; they must exist on the page at the time your code makes the call to .on()
 
Martijn L

Martijn L

03/07/2013 13:13:43
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 03/07/2013 11:45:41:
Volgens de jquery handleiding is .click een verkorte versie van .on('click') of .trigger('click').
Het is inderdaad beter om .on te gebruiken, maar het effect zal in dit geval hetzelfde blijven, bij het inladen van het document krijgen de elementen met de class put_off de functie om de checkbox 'aan te zetten' (en omgekeerd).
JQuery documentatie:
Event handlers are bound only to the currently selected elements; they must exist on the page at the time your code makes the call to .on()





Ik heb het nu werkend met onclick. Ik gebruikte een te verouderde versie van jquery, namelijk jquery 1.3.1. Maar wat ik mij dan afvraag is als click() een eenvoudige manier is van on('click') waarom is deze dan pas ingevoerd bij jquery 1.7+?

De reden waarom ik een verouderde versie gebruikte was, omdat ik mijn slider eerst had draaien op een buggie jquery script blijkt nu. Ik gebruikte jquery 1.6 volgens mij gehost bij google. Die veroorzaakte een raar resultaat van mijn functie in de slider.
 
Erwin H

Erwin H

03/07/2013 14:51:18
Quote Anchor link
Dat verklaart inderdaad waarom het eerder niet werkte, had ik natuurlijk er wel bij kunnen zetten.
In jquery bestond on() niet voor versie 1.7. click() was toen dus ook nog geen shorthand voor on('click'). Bij de introductie van on() is dat veranderd.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

03/07/2013 14:52:53
Quote Anchor link
Ik denk dat eenvoudiger niet de juiste uitdrukking is.
Met .click kan je zowel een eventhandler toekennen als de event triggeren.
Dan moet jQuery dus 'uit gaan zoeken' wat jouw bedoeling is, terwijl dat met .on of .trigger al duidelijk is.
En in die zin is het dus sneller.

Wat nu precies de reden is dat .click is ingevoerd weet ik niet, daarvoor werk ik nog niet lang genoeg met jQuery.
 
Martijn L

Martijn L

03/07/2013 15:04:27
Quote Anchor link
Erwin H op 03/07/2013 14:51:18:
Dat verklaart inderdaad waarom het eerder niet werkte, had ik natuurlijk er wel bij kunnen zetten.
In jquery bestond on() niet voor versie 1.7. click() was toen dus ook nog geen shorthand voor on('click'). Bij de introductie van on() is dat veranderd.


Is het verstandig om altijd de nieuwste versie te gebruiken? Er is zover ik kan vinden een lijst met bijvoorbeeld nightly/unstable of stable versies. of zijn ze ten alle tijden stabiel in gebruik als ze uit worden gebracht.(Dan doen ze het beter dan google)
 
Erwin H

Erwin H

03/07/2013 15:42:37
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 03/07/2013 14:52:53:
Wat nu precies de reden is dat .click is ingevoerd weet ik niet, daarvoor werk ik nog niet lang genoeg met jQuery.

click was er eerst. De goede vraag is dus waarom die nog bestaat. Ik neem aan vanwege backwards compatibility.
Martijn L op 03/07/2013 15:04:27:
Is het verstandig om altijd de nieuwste versie te gebruiken? Er is zover ik kan vinden een lijst met bijvoorbeeld nightly/unstable of stable versies. of zijn ze ten alle tijden stabiel in gebruik als ze uit worden gebracht.

In principe wel, maar nu 2.0 uit is moet je dan wel een keuze maken vanwege het feit dat men support voor een aantal (oude) browsers daarin heeft laten vallen. Wil je die dus nog ondersteunen dan moet je op 1.9 blijven.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.