Opmaak IBAN-invulveld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »
George van Baasbank

George van Baasbank

14/08/2014 13:56:48
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zit met de volgende uitdaging:
Ik wil dat de gebruiker een "mooi" opgemaakt invulveld krijgt te zien bij het invullen van een IBAN-nummer.
Alleen ontbreekt mij de inspiratie op dit moment om iets te bouwen. Ik wil n.l. dat
1. Om ELK in te vullen veld bijv een [ en ] staan, het liefst gestippeld
2. Dat na het invullen van het vereiste teken (cijfer of letter) de cursor overspringt naar het volgende in te vullen veld
3. De letters automatisch in KAPITAAL worden getoond (dit heb ik al voor elkaar)

Het zoeken naar voorbeelden, o.a. op deze site, heeft mij nog niet veel opgeleverd.
Zijn er al bestaande oplossingen?


CSS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.upper { text-transform: uppercase; }


HTML
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<label>IBAN-code:</label><br/>
<input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1"/>
<input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />&nbsp;&nbsp;
<input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
<input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />&nbsp;&nbsp;
<input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
<input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
<input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
<input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />&nbsp;&nbsp;


De html-code lukt nog niet met:
a. Overspringen naar volgend veld
b. Er kunnen meer tekens in één veld worden ingevuld
c. Ik krijg de [ en ] niet in het inputveld te zien
d. De tussenruimte tussen de inputvelden krijg ik niet weg


George
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:37:19
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/08/2014 14:05:44
Quote Anchor link
Ik zou de inputs op size="4" zetten, en de laatste op size="2", want het is gebruikelijk om een IBAN weer te geven in groepen van 4 karakters:

NL## BANK #### #### ##
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/08/2014 14:07:32
Quote Anchor link
Waarom verschillende velden, en niet gewoon 1 geheel?
Als het bedoeld is om leesbaarheid te vergroten en ev.t. typfouten te minimaliseren, dan kan je je beroepen op de checksumcontrole van de 'Proef van de Elf' waar een rekeningnummer aan moet voldoen, en een controle op het getal halverwege de IBAN-code.

Deze is op een simpele manier te berekenen:
http://www.ibannl.org/uitleg-over-iban/
 
George van Baasbank

George van Baasbank

14/08/2014 14:10:43
Quote Anchor link
Inmiddels ben ik zover:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<section>
        <article>
            <div class="kader900">
                <label>IBAN-nummer:</label><br />
                <label>IBAN-code:</label><br/>
                <input class=" veldopmaak upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
                <input class=" veldopmaak upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />&nbsp;&nbsp;
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />&nbsp;&nbsp;
                <input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
                <input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
                <input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
                <input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />&nbsp;&nbsp;
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
            </div>
        </article>
    </section>


CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
.upper {  
    text-transform: uppercase;
}

.veldopmaak {
    border-style: dashed;
    width: 12px;
}


Ik wil graag EEN teken per invulveld.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/08/2014 14:11:35
Quote Anchor link
Ik betwijfel persoonlijk of dit op een mobiele device goed zal werken?
 
Ivo P

Ivo P

14/08/2014 14:12:13
Quote Anchor link
is ook een beetje jammer als je middels copy-paste je nummer wilt plaatsen

Toevoeging op 14/08/2014 14:13:56:

misschien ter inspiratie: http://bradfrostweb.com/blog/post/single-field-credit-card-input-pattern/
 
George van Baasbank

George van Baasbank

14/08/2014 14:38:54
Quote Anchor link
Wie heeft er nog een suggestie om de cursor steeds naar het volgende veld te laten springen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/08/2014 14:43:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function toNextField(el,content){
    if (content.length==el.maxLength){
      next=el.tabIndex
      if (next<document.forms[0].elements.length){
        document.forms[0].elements[next].focus()
        }
    }
}
</script>
</head>

<body>
<form>
<input size="3" tabindex="1" maxlength="3" onkeyup="toNextField(this,this.value)">
<input size="3" tabindex="2" maxlength="3" onkeyup="toNextField(this,this.value)">
<input size="3" tabindex="3" maxlength="3" onkeyup="toNextField(this,this.value)">
</form>
</body>
</html>


Maar ik geef eerlijk toe. Dit is een grote crime als je wilt copy-pasten.
Ik vraag me nog steeds af waarom je expliciet meerdere inputvelden wilt hebben?
Gewijzigd op 14/08/2014 14:45:05 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/08/2014 14:44:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input onkeyup="document.getElementById('id_van_volgende_input').focus();" />
 
Ivo P

Ivo P

14/08/2014 14:46:15
Quote Anchor link
als je dat per se wilt doen, zorg dan dat het 100% fool-proof is: paste met de muis? dus niet alleen op key-up reageren.

backspace doet wat anders dan een andere toets, dus reageer daar ook goed op.
cursor toetsen ook goed afvangen

Flink wat situaties om rekening mee te houden. Ik herinner me nog een bank-omgeving waar de betalingskenmerken van een acceptgiro ook niet altijd goed gingen. is dus kennelijk best moeilijk.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/08/2014 14:51:05
Quote Anchor link
@Ward: Leuk bij een backspace... toch?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/08/2014 14:57:43
Quote Anchor link
Niet aan gedacht: ik maak nooit geen fouten ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.